Dortmund: klubrekordért érkezik az örmény Mhitarjan

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.08. 15:52
null
Mhitarjan a Dortmund fekete-sárgájára cseréli a Sahtar mezét (Fotó: Reuters)
A Borussia Dortmund labdarúgócsapatában folytatja a pályafutását Henrih Mhitarjan, a Sahtar Doneck támadója, aki 24 millió euróért válthat klubot. A 24 esztendős játékos már átesett a BVB-nél az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, és hamarosan a hivatalos bejelentésre is sor kerülhet – írja a Bild. A Dortmund a délután folyamán hivatalosan is megerősítette a hírt.

Az örmény válogatott futballista iránt a németek mellett a Liverpool is élénken érdeklődött, ám a jelek szerint a BL-döntős, bajnoki ezüstérmes Dortmund nyeri a játékjogáért folyó versenyfutást.

A Sahtar Doneck színeiben a mögöttünk hagyott szezonban 29 ukrán bajnokin 25 gólt szerző Mhitarjan a Bild szerint 24 (más források szerint 25) millió euróért lehet a Dortmundé, amely már ma bejelentheti a megszerzését. Az összeg (akár 24, akár 25 millió lesz végül) klubrekordot jelent.

A Borussia Dortmundot üzemeltető gazdasági társaság sajtóközleményben tudatta: megszületett az egyezség a Sahtarral, Mhitarjan 2017-ig szóló szerződést köthet a fekete-sárgákkal. A futballistával még egyeztetnek a szerződés részleteiről.

A BVB egyben tudatta, hogy Mhitarjan, Pierre-Emerick Aubameyang és Szokratisz Papasztathopulosz megszerzésével lezárta az átigazolásait a 2013–14-es szezonra, mivel kimerült a nagyjából 50 millió eurós átigazolási kassza. Úgy néz ki, ezzel az is biztos, hogy Jürgen Klopp állításának megfelelően Robert Lewandowski a nyáron nem igazol el, a szezon végén hagyja el (minden bizonnyal a Bayern München kedvéért) a BVB-t.

Mhitarjan Márcio Amoroso átigazolási klubrekordját dönti meg, a brazil csatárért 2001-ben akkor német csúcsot jelentő 21.5 millió eurót adott a Dortmund.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik