Bundesliga: új vezetőedzője van a kiesés elől menekülő Bielefeldnek

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.02. 12:03
null
Frank Kramer lett a Bielefeld új vezetőedzője (Fotó: Getty Images)
Frank Kramert nevezték ki kedden a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) 16. helyén álló Arminia Bielefeld új vezetőedzőjének.
A 48 éves szakember kedden már edzést is tartott csapatának, 13 órakor pedig hivatalosan is bemutatják. Frank Kramer a klub közlése szerint 2023. június 30-ig szóló szerződést köt a Bielefeldnél.

Az eddigi trénert, Uwe Neuhaust hétfőn menesztették, és a német sajtó már akkor arról írt, hogy a 61 esztendős edző helyét nagy valószínűséggel Kramer veszi át.

Az új tréner eddig az osztrák bajnok Red Bull Salzburg utánpótlásközpontját vezette, 2012-ben ideiglenesen, két mérkőzés erejéig a Hoffenheimet irányította a Bundesligában. A másodosztályban a Greuther Fürthnél 2013-ban, a Fortuna Düsseldorfnál pedig 2015-ben dolgozott, aztán 2016-tól 2019-ig a német szövetség alkalmazásában állt.

Az élvonalban maradásért küzdő Bielefeldre fontos meccsek várnak, Kramer vasárnap a hetedik helyezett Union Berlin ellen sorra kerülő hazai bajnokin mutatkozik be. A következő két hétben a most 12. Werder Bremennel, a hatodik Bayer Leverkusennel, valamint a magyar válogatott Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató, második RB Leipziggel is találkozik a Bielefeld.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik