Bundesliga: Thuram mindenkitől elnézést kért a köpése miatt

Vágólapra másolva!
2020.12.20. 10:32
null
Mindezt a koronavírus-járvány alatt (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, Marcus Thuramot, a Borussia Mönchengladbach labdarúgóját a Hoffenheim elleni bajnokin kiállították, mert közvetlen közelről arcon köpte az ellenfél egyik játékosát, Stefan Poscht. A Gladbach-játékos kijelentette, vállalja tette következményeit, és mindenkitől elnézést kér.

Az eset a Mönchengladbach–Hoffenheim mérkőzés 77. percében történt, amikor Marcus Thuramot lövés közben Stefan Posch ellökte. A két játékos szóváltásba keveredett, majd a házigazdák francia támadója közvetlen közelről arcon köpte a vendégek osztrák védőjét. A játék folytatódott, mert Frank Willenborg játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után Thuramnak piros, Poschnak sárga lapot adott.

„Mindenkitől elnézést kérek, Stefan Poschtól, az ellenfeleimtől, a csapattársaimtól, a családomtól és mindenkitől, aki ezt látta – írta a 23 éves Thuram – a világbajnok Lilian Thuram fia – szombaton késő este a közösségi oldalán. – Ma valami olyasmi történt, ami nem én vagyok, és soha nem szabadott volna megtörténnie. Természetesen vállalom a tettem következményeit."


Marco Rose, a Mönchengladbach vezetőedzője már a meccs után bocsánatot kért „a klub nevében".

Thuramra várhatóan hosszú eltiltás vár, klubja azonban már vasárnap közölte, hogy egyhavi fizetésmegvonással büntette a játékost, az összeget pedig jótékony célra fordítják.

Ez az eset annyiból súlyosabb, hogy a Gladbach-játékos közvetlen közelről köpte arcon ellenfelét, ráadásul a koronavírus-járvány miatt világszerte szigorúbban járnak el az ilyen esetekben. Tavasszal a FIFA orvosi vezetője még azt is szorgalmazta, hogy csupán a pályára köpésért sárga lapot adjanak a labdarúgóknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik