Bundesliga: Szoboszlai a hónap játékosa és a hónap újonca is lehet

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.11.10. 12:48
null
Komoly elismeréseket zsebelhet be Szoboszlai Dominik (Fotó: AFP)
A Bundesligában hónapról hónapra kiosztják a legjobb játékosnak és a legjobb újoncnak járó elismerést – előbbi pedig még az EA Sport videojátékában, a FIFA22-ben is kap egy speciális kártyát. Az RB Leipzig és a magyar válogatott középpályására, Szoboszlai Dominikra ezúttal mindkét kategóriában lehet szavazni.

Lezárult az október, a Bundesligában pedig ezúttal is kiosztják majd a hónap legjobb játékosának és a hónap legjobb újoncának járó elismerést. Előbbi listára hat név került fel, utóbbira három, de közös bennük, hogy mindkettőn feltűnik Szoboszlai Dominik neve, aki egy gólt és két gólpasszt jegyzett októberben, miközben 87 százalékos pontossággal passzolt.

A hónap legjobb játékosai közé bekerült rajta kívül Robert Lewandowski (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Christopher Nkunku (RB Leipzig), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach) és Karim Onisiwo (Mainz). A győztes az elismerés mellett egy speciális kártyát is kap a FIFA22-ben.

A hónap legjobbjára ide kattintva lehet szavazni

A hónap legjobb újoncai közé Szoboszlai mellett Josko Gvardiol (RB Leipzig) és Joe Scally (Borussia Mönchengladbach) került be. A magyar válogatott játékosa ezt a díjat egyszer már bezsebelte, még augusztusban.

A hónap újoncára ide kattintva lehet szavazni

A végeredmény mindkét díj esetében három részből áll össze. Negyven százalékot számítanak a szurkolói szavazatok, harmincat a klubok voksai és további harmincat a szakértők szavazatai.

Szoboszlaihoz kapcsolódik még, hogy a Sport Bild újra megírta, amiről már korábban beszámoltunk: a 21 éves válogatott játékosnak 70 millió eurós kivásárlási ár szerepel a lipcsei szerződésében.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik