Bayern: több mint 350 meccs után közeleg a védő búcsúja

Vágólapra másolva!
2021.04.06. 09:03
null
Boateng búcsúja egyre biztosabb (Fotó: AFP)
Sajtóértesülés szerint a nyáron biztosan távozik a Bayern München labdarúgócsapatától Jérome Boateng – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A Kicker című szaklap arról írt, hogy a klub nem hosszabbít szerződést a 32 éves védővel, aki így tíz év után elhagyja az egyesületet. A magazin értesülései szerint Boateng menedzserét már tájékoztatták arról, hogy a 76-szoros német válogatott szolgálataira a továbbiakban nem tartanak igényt – írta az MTI.

A védő 2011 nyarán a Manchester Citytől igazolt Münchenbe, ahol 2013-ban és tavaly is triplázni tudott, azaz a bajnokság és a Bajnokok Ligája mellett a Német Kupát is megnyerte a csapattal. Érkezése óta több mint 350 tétmeccsen lépett pályára a bajoroknál. Boateng a 2014-es világbajnokságon meghatározó tagja volt a német válogatottnak, az argentinok ellen 1–0-ra megnyert döntőben is pályára lépett – tette hozzá a távirati iroda beszámolója.

Joachim Löw szövetségi kapitány 2019 márciusában közölte, hogy Boatengre, valamint Thomas Müllerre és Mats Hummelsre nem számít a továbbiakban a válogatottnál – emlékeztetett az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik