Bayern: teljes az egyezség, Lewandowski a Barcába igazol – sajtóhír

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 01:30
null
Robert Lewandowski Barcelona felé veszi az irányt (Fotó: AFP)
Egybehangzó nemzetközi sajtóinformációk szerint megszületett a megállapodás az FC Barcelona és a Bayern München között Robert Lewandowski átigazolásának ügyében. A lengyel labdarúgó 45 millió euróért vált klubot és négyéves szerződést ír majd alá a katalánoknál.

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a hétvégén pont kerül Robert Lewandowski átigazolási mizériájának végére. Több, egymástól független forrás, köztük a piaci hírekben rendre megbízható Fabrizio Romano is arról számolt be, hogy a pénteki tárgyalások után immár teljes az egyezség a Bayern München és az FC Barcelona között, a lengyel csatárklasszis a katalán sztárklubba igazol.

Az olasz transzferguruhoz hasonlóan a Mundo Deportivo is úgy tudja, a Barcelona 45 millió eurót (plusz 5 millió bónusz) fizet Lewandowskiért, aki a korábbi hírekkel ellentétben nem három-, hanem négyéves szerződést köthet új klubjával.


A 34. életévét augusztusban betöltő támadó a hírek szerint már szombaton Barcelonába repül, hogy szignózza a megállapodást, utána pedig a csapattal tarthat az egyesült államokbeli túrára.

Romano megjegyzi, Lewandowskit a Chelsea és a Paris Saint-Germain is megkörnyékezte, de ő egyik csapattal sem akart tárgyalni, mert mindenáron a Barcához akart igazolni – ahogy a pénteken bemutatott Raphinha is.


Lewandowski nyolc évig játszott a Bayernben, ez idő alatt 375 tétmérkőzésen 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. Többek között nyolc bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a bajor gárdával. Az elmúlt öt idényben mindig ő volt a Bundesliga gólkirálya, a legutóbbi három évadban összesen 110 találatig jutott a bajnoki meccseket figyelembe véve. A FIFA-nál tavaly és 2020-ban is megválasztották az év játékosának.

Az FC Barcelona ügyeiben általában jártas Gerard Romero úgy tudja, a lengyel futballista szerződtetése után Jules Koundé, a Sevilla középhátvédje lesz a katalánok következő célpontja. Érte 35-40 millió eurót, valamint Memphis Depay játékjogát kínálhatja fel a Barca.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik