Bayern: a német válogatottat választotta a BL-címvédő új csillaga

Vágólapra másolva!
2021.02.24. 14:32
null
Jamal Musiala gólt szerzett a BL-ben a Lazio ellen (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-válogatottban szeretne szerepelni Jamal Musiala, a Bajnokok Ligájában és a Bundesligában is címvédő Bayern München támadó középpályása, aki pénteken ünnepli 18. születésnapját és gólt szerzett a Lazio elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzésén Rómában. 

A brit-nigériai apától és német anyától származó játékos azután döntött a német válogatott mellett, hogy Joachim Löw szövetségi kapitány Münchenben találkozott vele és az édesanyjával.

„A szívem egy része Németországé, a másik Angliáé. Sokat gondolkodtam ezen a kérdésen, és a végén arra jutottam, hogy az a helyes döntés, ha a német válogatottat választom” – nyilatkozta az ARD televíziónak szerdán Musiala, aki kedd este 17 évesen és 363 naposan betalált a Lazio kapujába a 4–1-es német sikerrel végződő nyolcaddöntős BL-mérkőzésén.

A stuttgarti születésű játékos ifjúsági pályafutását 2011-től szinte teljes egészében a Chelsea-nél töltötte, a Bayernhez 2019-ben csatlakozott, szerepelt német és angol korosztályos válogatottakban is.


„Őszinte beszélgetésem volt a szövetségi kapitánnyal, aki világosan felvázolta a válogatottba vezető utamat” – mondta Musiala, aki azt is elárulta, hogy a találkozón Löw mellett részt vett Oliver Bierhoff, a Nationalelf menedzsere is.

„Meglepett, hogy mennyi mindent tudnak rólam, Löw az egész stílusomat részletesen kielemezte és felhívta a figyelmemet a gyengeségeimre, ugyanakkor jelezte, hogy a jövőben támadó középpályásként számít rám a nemzeti csapatban.”

Musiala márciusban világbajnoki selejtezőn már be is mutatkozhat a német válogatottban, és a tavalyról idénre halasztott Európa-bajnokságon is lehetőséghez juthat. A németek az Eb-n Magyarországgal, valamint a címvédő Portugáliával és a világbajnok Franciaországgal kerültek egy csoportba.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

LAZIO (olasz)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–4 (0–3)
Róma,
Olimpiai Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Grinfeld (izraeli)
LAZIO: Reina – Patric (Hoedt, 53.), Icarbi, Musacchio (Lulic, 31.) – Lazzari, Milinkovics-Szavics (Cataldi, 81.), Lucas Leiva (Escalante, 53.), Luis Alberto (Akpa Akpro, 81.), Marusics – Immobile, J. Correa.Vezetőedző: Simone Inzaghi
BAYERN: Neuer – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Musiala (Choupo-Moting, 89.) – L. Sané (B. Sarr, 89.), Goretzka (J. Martínez, 63.), Coman (L. Hernandez, 75.) – Lewandowski.Vezetőedző: Hans-Dieter Flick
Gólszerző:J. Correa (49.), ill. Lewandowski (9.), Musiala (24.), L. Sané (42.), Acerbi (47. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik