Lőw Zsolt is a jelöltek között a Freiburg kispadjára – sajtóhír

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.18. 18:18
Lőw Zsoltot megkeresték a Freiburgtól (Fotó: Getty Images)
A német Bild információi szerint többek között Lőw Zsolt neve is felvetődött a Freiburgnál a vezetőedzői pozícióra Christian Streich távozását követően.

 

Ahogy arról beszámoltunk, Christian Streich az idény végén távozik a Freiburg vezetőedzői posztjáról. A Sallai Rolandot és kölcsönjátékosként Szalai Attilát foglalkoztató Freiburg a német bajnokság kilencedik helyén áll.

Egyelőre nem tudni, ki ülhet a 12 év után távozó Streich helyére, azonban a német Bild több jelöltet is felsorol. „Az átlátható párbeszéd lehetővé tette, hogy idejekorán megbeszéléseket folytassunk arról, hogyan álljon fel az edzői stáb a következő idényre. Christian Streich utódját a lehető leghamarabb be fogjuk jelenteni” – nyilatkozta Jochen Saier, az egyesület sportigazgatója.

A Bild információi szerint a belső megoldás a legvalószínűbb. A klubban korábban játékosként több mint 200 mérkőzésen pályára lépő Julian Schuster jelenleg az ifjúsági csapat munkáját segíti, részt vesz a video- és ellenfélelemzésekben. Schuster ráadásul nemrég megszerezte a pro licenc engedélyét is. A Bild továbbá kiemeli, hogy Streich korábban többször is elismerően beszélt róla. Schuster ellen szól, hogy még nem tevékenykedett vezetőedzőként sem ifjúsági, sem profi csapatnál.

A német lap megemlíti Lőw Zsolt nevét is. A Bayern Münchennél Thomas Tuchel mellett másodedzőként dolgozó magyar trénerrel állítólag már többször felvette a kapcsolatot a Freiburg. A jelöltek között van továbbá Urs Fischer, Fabian Hürzeler, Lukas Kwasniok és a jelenleg a Freiburg utánpótlásrészlegénél dolgozó Thomas Stamm is.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik