Német Kupa: nem sikerült a négy közé kerülés, a Hertha simán kikapott hazai pályán

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.01.31. 22:53
null
Dárdai Pálnak nem sok öröme telt a Kaiserslautern elleni kupameccsben (Fotó: Getty Images)
Szerda este szertefoszlott a berlini drukkerek nagy álma: a Hertha BSC hazai pályán 3–1-re kikapott a szintén második ligás Kaiserslauterntől a labdarúgó Német Kupa negyeddöntőjében, így nem maradt reménye a csodatételre, arra, hogy ott legyen a májusi, fővárosi fináléban.

 

MICSODA HANGULAT! Remek atmoszférát teremtett 75 ezer, közte tízezer lauterni szurkoló a sok nagy csatát (2006-ban világbajnoki döntőt, 2015-ben Bajnokok Ligája-finálét) látott berlini Olimpiai Stadionban. Noha a Hertha BSC és a Kaiserslautern jelenleg a másodosztály középmezőnyébe tartozik, a Német Kupában bizonyítani akarták: sokkal többre képesek ennél!

Nem volt meglepő, hogy Dárdai Márton, aki hamarosan a nemzeti csapatban is bemutatkozhat, ott volt a házigazda kezdőcsapatában, a védelem bal oldalán kapott szerepet – olyan rendszerben, amelyben Marco Rossi válogatottja is játszik. Az kicsit igen, hogy édesapja ott állt a kispad előtt: a berlini öltözőt letaglózó vírus a vezetőedzőt sem kerülte el, Dárdai Pál is ágynak esett, de szerda este nem maradhatott otthon.

Meglehet, az ötödik percben bánta, hogy nem így tett: az első szabadrúgást követően nem tudtak felszabadítani a kék-fehérek, és Jan Elvedi a jobb alsó sarokba lőtt – ismerős lehet a neve, ikertestvére, Nico Elvedi a 2015 óta a Mönchengladbachban szerepel, és ötvenszeres svájci válogatott.

A Hertha természetesen megpróbált azonnal válaszolni, mezőnyfölényt harcolt ki, de nagy lehetőséget sokáig nem tudott kialakítani. A félidő hajrájában még nehezebb helyzetbe került a fővárosi együttes: egy labdavesztést követően Richmond Tachie a becsúszó Dárdai Márton mellett a jobb alsó sarokba lőtt nagy erővel.

Van-e visszaút?

Dárdai Pál a szünetben átszervezte csapatát, kettőt cserélt, lehívta a pályáról Dárdai Mártont, Fabian Reese csaknem gólpasszal kezdett, de a korábbi debreceni és diósgyőri Haris Tabakovic közelről a kapusba lőtt. Tíz perc alatt három ígéretes helyzetet is kialakított a hazai együttes, a befejezések azonban kimondottan másodosztályúak voltak – elfogultan mondhatjuk, ez már nem az edzőn múlik. Nincs kizárva, hogy sok magyar futballszurkoló most érzékelhette, milyen gyenge képességű csapattal kellene eredményt elérnie Dárdai Pálnak, aki egy óra játék után még két cserét végrehajtott. A változtatások labdabirtoklási fölényt eredményeztek, de az 1. FCK fegyelmezetten védekezve őrizte előnyét.

A 69. percben minden berlini remény szertefoszlott: a görög Andreasz Buhalakisz rosszul passzolt hátra, a cseh Filip Kaloc pedig a bal alsó sarokba lőtt. Reese a ráadásban szépített, de ez a lényegen nem változtatott, a 3–1-re nyerő Kaiserslautern jutott be a Német Kupa elődöntőjébe.

Ifjabb Dárdai Pál a cserepadon töltötte a meccset, a legifjabb családtag, Dárdai Bence még nem volt bevethető.

NÉMET KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Hertha (II.)–Kaiserslautern (II.) 1–3 (Reese 90+1., ill. J. Elvedi 5., Tachie 38., Kaloc 69.)
Kedden játszották
St. Pauli (II.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 2–2 (Hartel 60. – 11-esből, Boukhalfa 120+1., ill. Vermeij 38. – 11-esből, Tanaka 99.) – 11-esekkel 3–4
Február 6.
20.45: Bayer Leverkusen–VfB Stuttgart
Február 7.
20.45: Saarbrücken (III.)–Borussia Mönchengladbach
Az elődöntő április 2-án és 3-án lesz, a döntőt május 25-én játsszák le Berlinben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik