Bundesliga: rekordösszegért szerződtetné a Bayern a 17 éves tehetséget – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2023.11.10. 13:59
null
Nestory Irankunda előtt nagy karrier áll? (Fotó: Getty Images)
Fabrizio Romano beszámolója szerint a Bayern München tárgyalást folytat az Adelaide Uniteddel az ausztrál Nestory Irankunda átigazolásával kapcsolatban. A poszt alapján a két klub szóban már meg is állapodott egy 3 millió fontos összegről, ami új rekord lehet az ausztrál labdarúgás történelmében.

Nestory Irankunda két évvel ezelőtt, mindössze 15 évesen kötött szerződést jelenlegi klubjával. A fiatal szélső 2021 januárjában szerzett góljával hivatalosan az ausztrál első osztályú labdarúgó-bajnokság második legfiatalabb góllövője lett.

„Szerintem nagyon jó esélye van arra, hogy európai szintű topjátékos legyen” – nyilatkozta róla csapattársa, Ryan Tunnicliffe. Az angol középpályás szerint, ha megfogadja az idősebb játékosok tanácsait és továbbra is két lábbal a földön marad, Irankunda a világ egyik legjobbja lehet.

Péntek délután a Transfermarkt oldalán a legkeresettebb játékos Irankunda volt, aki a klubcsapatában 39 mérkőzésen 11 kanadai pontot szerzett (első gólját 15 évesen jegyezte a felnőttek között), az U17-es válogatottban 7 fellépésen 11 gólnál tart.

A beIN Sports már tavaly tavasszal megírta, hogy érdeklődik a villámgyors, robbanékony játékos iránt a Bayern, ami nem csoda, hiszen „Irankunda lövőereje olyan nagy, hogy szinte dacol a fizika törvényeivel, és ez éppúgy a védjegyévé vált, mint a dupla és háromszoros hátraszaltó”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik