Hertha: elfogult a bíró? A 3.5 millió eurót követelő Bobicnak várnia kell

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.09.14. 12:00
null
Fredi Bobicot januárban menesztette a Hertha (Fotó: AFP, archív)<br />
Akár már a héten döntés születhetett volna a Hertha BSC és a klubtól januárban menesztett sportigazgató, Fredi Bobic jogi vitájában, ám a berliniek elfogultsági indítványt nyújtottak be az ügyben kirendelt bíró ellen, így tovább húzódik a pereskedés.

 


A Hertha januárban menesztette a fokozatosan a kiesés szélére sodródó, akkor még élvonalbeli csapat sportigazgatóját, Fredi Bobicot. A menesztett sportvezető ügyvédei eljárást kezdeményeztek a klub ellen, melyben csütörtökön mutatták volna be azt a dokumentumot, Bobic berlini szerződésének egyik záradékát, amely szabályozta, hogy korai elválás esetén 3.5 millió eurós végkielégítés illeti meg a sportigazgatót, aki 2024. június 30-ig írt alá a Herthához, de a klub azóta sem fizette ki ezt az összeget. Bobic fizetését befagyasztották, a szerződését egyoldalúan felmondták – írja a Bild.

Bobic abban bízott, hogy a csütörtökre kitűzött tárgyaláson egy végrehajtási végzést ítélnek meg a javára, amivel már kötelezhette volna a klubot a fizetésre.

A Hertha előbb a bírósági tárgyalás napját szerette volna későbbre halasztani, majd pedig elfogultsági panaszt jelentett be az ügyben kirendelt bíróval, dr. Tobias Oelsnerrel szemben. A bíróság most megvizsgálja a Hertha kérelmét, és csak annak elbírálása után folytatódhat az eljárás.

Eközben a tavasztól újra Dárdai Pál irányította, jelentős anyagi problémákkal küzdő Hertha BSC már a másodosztályban szerepel, öt forduló után az utolsó előtti, 17.helyen áll a bajnokságban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik