Német Kupa: ifj. Dárdai és a korábbi NB I-es légiós is betalált, továbbment a Hertha

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.12. 14:49
null
Ifjabb Dárdai Pál is betalált, simán nyert és továbbjutott a Jena ellen a Hertha (Fotó: Getty Images)
Könnyed, 5–0-s győzelemmel jutott tovább a negyedosztályú Carl Zeiss Jena vendégeként a Dárdai Pál által irányított másodosztályú Hertha BSC a Német Kupa 1. fordulójában.

A 2023–2024-es idény első győzelmére hajtott a Dárdai Pál által irányított és mindhárom fiát foglalkoztató Hertha BSC, amely a német másodosztályban egyelőre két vereséget szenvedett el, ám a negyedosztályú Jena vendégeként nem csak az első siker, hanem az önbizalom-növelés is célja lehetett a fővárosiaknak.

A Hertha Dárdai Mártonnal és ifjabb Dárdai Pállal a kezdőjében, Dárdai Bencével a kispadon az előzetes erőviszonyoknak megfelelően az első perctől kezdve uralta a mérkőzést, s a vezetést a 6. percben egy bal oldali beadás után ifjabb Dárdai Pál fejesével szerezte meg.

A szünetig ugyan nem tudta növelni előnyét a berlini csapat, de a második játékrészben kiszakadt a gólzsák, s előbb a 47. percben a korábban Debrecenben és Diósgyőrben is játszó Haris Tabakovic, majd a 49. és az 52. percben Marco Richter volt eredményes. 0–4

A Hertha ezután sem állt le, a korábbi magyar szövetségi kapitány az 57. percben kiváló érzékkel küldte pályára Filip Uremovicot, aki két perccel később tovább növelte a különbséget.

A fővárosiaknál a biztos előny tudatában Dárdai Pál – aki a szünetben lecserélte Márton fiát – a 65. percben lehetőséget adott legfiatalabb fiának, Bencének is, aki a duplázó Marco Richter helyére állt be.

A végjátékra nem maradt kérdés a továbbjutást illetően, így a Hertha kiütéses sikerrel vette a Német Kupa első fordulóját.

NÉMET KUPA
1. FORDULÓ
Carl Zeiss Jena (IV.)–Hertha BSC (II.) 0–5
(ifj. Dárdai P. 6., Tabakovic 47., M. Richter 49., 52., Uremovic 59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik