Hertha: szerződtették ifjabb Dárdai Pált – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.07.25. 10:36
null
Ifjabb Dárdai Pál 2026-ig szóló szerződést írt alá (Fotó: Hertha BSC)
Igaznak bizonyult lapunk korábbi információja: a német másodosztályban szereplő Hertha BSC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Fehérvár FC labdarúgóját, ifjabb Dárdai Pált.

 

A 24 éves magyar-német támadó korábban, 2011 és 2020 között már futballozott a Hertha korosztályos gárdáiban és játszott a felnőtteknél is. Több mint két évvel ezelőtt, 2021 januárjában igazolt Magyarországra a (Mol) Fehérvár FC-hez.

Dárdai összesen 89 meccsen húzta magára a székesfehérváriak mezét, 16 gólt szerzett és 26 gólpasszt osztott ki a csapatban.

Berlinbe igazolásával újra négy Dárdai szerepelhet a Herthában, hiszen jelenleg idősebb Dárdai Pál vezetőedzőként dolgozik a klubnál, valamint másik két fia, Márton és Bence is a fővárosiaknál játszik. Történelmi pillanat az igazolás, mivel a német profi futballban még nem akadt példa olyasmire, hogy egy vezetőedző három fiát is a csapatába állítsa.

„Régóta figyeltük és nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült hazahoznunk Palkót. Ő egy berlini srác, aki azonosulni tud a várossal és a klubbal” – nyilatkozta a Hertha sportigazgatója, Benjamin Weber.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy ismét a Hertha BSC játékosa lehetek. Futballistaként és emberként is fejlődtem Magyarországon. Kisfiúként mentem el innen, és érett játékosként tértem vissza. Az a célom, hogy sok örömet szerezzek ennek a klubnak, amelynek különlegesek a szurkolói” – mondta ifjabb Dárdai Pál.

A Hertha kedd délelőtt jelentette be, hogy szerződtette ifjabb Dárdai Pált. Az egyszeres magyar válogatott játékos hároméves szerződést írt alá.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők:Franck Bambock(francia, Grenoble Foot – Franciaország),Berki Marcell(Red Bull Salzburg),Spandler Csaba(Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:Kovács Bence(Kazincbarcika),Zeke Márió (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Alef(Alef dos Santos Saldanha, brazil, szabadon igazolható),Claudiu Bumba(román-magyar, ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), ifj. Dárdai Pál(magyar-német, Hertha BSC – Németország), Marcel Heister(német-horvát, Ludogorec Razgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként),Kojnok Zsolt(Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként),Kovácsik Ádám(Mezőkövesd – szabadon igazolhatóként, legutóbb kölcsönben: ETO FC Győr),Jevhen Makarenko(ukrán, Ordabaszi FK – Kazahsztán, szabadon igazolhatóként),Loic Nego(francia-magyar, Le Havre AC – Franciaország, szabadon igazolhatóként),Artem Sabanov(ukrán, FK Polisszja Zsitomir – Ukrajna, szabadon igazolhatóként),Stopira(Ianique dos Santos Tavares, zöld-foki-szigeteki-magyar, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:Babos Bence(FC Ajka),Dala Martin(Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk
:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik