Hertha: Ismét sikerült csapatot kovácsolnia – az elnök Dárdairól

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.26. 10:33
null
A 42 éves Kay Bernstein egy éve a Hertha elnöke (Fotó: Imago)
Kay Bernstein egy éve elnöke az élvonalból kieső, és már a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC-nek. A Kickernek adott interjújában többek között arról beszélt, hogy mi volt a baj a sportigazgató Fredi Bobiccsal, és hogy Dárdai Pál miért megfelelő ember a vezetőedzői posztra.

 

Az egykori Hertha-labdarúgó, Fredi Bobic a 2021–2022-es évad elején érkezett sportigazgatóként a klubhoz. Az együttműködés nagy reményekkel indult, ám mindössze másfél évvel később már arról beszéltek, hogy Bobictól korábban meg kellett volna válni...

„Bobicot más körülmények között hozták a klubhoz – mondta a 42 éves Bernstein. – Amikor megérkezett, már megváltoztak a feltételek, de a vezetés nem alkalmazkodott ehhez. A Hertha túl sokáig forgatta a nagy kereket” – magyarázta az elnök, hogy az Eintracht Frankfurtnál hasonló, de a szerepkört sokkal sikeresebben betöltő Bobic munkája miért nem volt megfelelő a berlinieknél.

Bobic lehetséges menesztéséről már 2022 novemberében szó esett, de csak 2023 januárjában rúgták ki. „Utólag már máshogy döntenénk, korábban, a téli szünet elején lépéseket tettünk volna, elsősorban költségcsökkentés és az újjáépítés terén.”

Bernstein a Kickernek elmondta, hogy miért a Bobiccsal nem túl jó viszonyban lévő Dárdai Pál a megfelelő ember a vezetőedzői munkára. „Nem támadunk fel azonnal, de Pál ismeri a klubot és az akadémiát, nyugalmat sugároz, egyenes jellemű, és képes volt gyorsan csapatot kovácsolni, amely hierarchikusan jól működik.”

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik