Bundesliga: százezer eurós büntetést kapott a Bochum

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.13. 18:22
null
Százezer eurós büntetést kapott a Bochum (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség százezer eurós (37.8 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta az első osztályú Bochumot, amiért egy hónappal ezelőtt szurkolói incidens miatt félbeszakadt a bajnoki összecsapása.

 

A német szövetség feltételes büntetésként a stadion részleges bezárását is kilátásba helyezte, amely a következő szezon végéig marad érvényben. A Bochumnak az esztendő végéig kamerarendszert kell kiépítenie stadionjában, és további 15 ezer eurót kénytelen fizetni korábbi három olyan eset miatt, amikor szurkolói poharakat dobtak a pályára.

A bochumi ügyészség a mostani történtekkel összefüggésben testi sértés miatt vádat emelt egy 38 éves gyanúsított ellen. A klub a folyamatban lévő ügyre hivatkozva ezt a hírt nem kommentálta.

Március 17-én a Borussia Mönchengladbach elleni összecsapás a 70. percben, 2–0-s vendégvezetésnél szakadt félbe, miután egy félig teli műanyag pohárral fejbe dobták a találkozó egyik asszisztensét. Az esetet követően Christian Gittelmannt kivizsgálásra kórházba kellett szállítani. Az incidens egy olyan lelátórész előtt zajlott le, amelyen többnyire bochumi szurkolók ültek. A német Bundesliga történetében ez volt a nyolcadik alkalom, hogy egy mérkőzést félbe kellett szakítani, azt megelőzően 2011 áprilisában történt ilyen, hasonló okból.

A félbeszakadt meccs három pontját – 2–0-s megállapított végeredménnyel – a Mönchengladbach kapta. A Bochum később nyilvánosan bocsánatot kért.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik