Hitzfeld: A Bayern topfavorit, de cirkusz lesz, ha mindenki felépül

Vágólapra másolva!
2013.10.09. 19:27
null
Idill az Oktoberfesten: Guardiola most nyugodtan dolgozhat (Fotó: Imago)
A svájci szövetségi kapitány, Ottmar Hitzfeld amondó, kollégájának, a Bayern Münchent irányító Pep Guardiolának addig van (viszonylag) könnyű dolga, amíg fel nem épülnek a csapat sérültjei – mivel ahogy mindenki a fedélzeten lesz, a kevesebb lehetőséget kapó futballisták elkezdhetnek „cirkuszolni.” A Bayernnel öt bajnoki címet, három kupát, Bajnokok Ligáját és Interkontinentális-kupát nyerő Hitzfeld alighanem tudja, miről beszél...

„Guardiolának egyszerűbb, amikor van két-három sérült játékosa. Ekkor kevesebb gondja van az összeállítással. Amikor mindenki egészséges, akkor fennáll a veszélye annak, hogy a mellőzöttek békétlenkedni kezdenek. Felborul az öltözői hierarchia” – mondta a Bildnek a Bayern-történet legjobb edzőjének megválasztott Hitzfeld.

A Bayern úgy kezdte a szezont, hogy Javi Martínez, Thiago Alcántara és a közvetlen rivális Dortmundtól szerződtetett Mario Götze sem volt egészséges. A német rekordbajnok ehhez képest az idénynyitó német Szuperkupa-mérkőzés (Bayern–Dortmund 2–4) óta veretlen, begyűjtötte az európai Szuperkupát, és vezeti a német bajnokságot. A bajorok tizenhárom tétmeccs óta veretlenek.

A svájci nemzeti csapatot irányító rutinos tréner hozzátette: a Bayern egyértelmű esélyese ebben a szezonban is a Bajnokok Ligájának, valamint a német bajnokságnak.

„A Bayern a topfavorit, kerete egyedülálló minőséget képvisel Európában. A Dortmundnak csak akkor lesz esélye megfogni a Bayernt a bajnokságban, ha korán kiesik a Bajnokok Ligájából. De én nem gondolok erre – úgy hiszem, elképzelhető, hogy megismétlődik a 2013-as német házi döntő.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik