Ribéry: Azért ütöttem, mert felidegesítettek a szabálytalanságokkal

Vágólapra másolva!
2009.03.23. 20:55
Franck Ribéy, a Bayern München francia középpályása a német Bild című lapnak adott interjújában élesen kritizálta a játékvezetőket. Ribéry szerint a német bírók nem lépnek fel megfelelő szigorral a vele szemben szabálytalankodó védőkkel, ami miatt az ellenfelek céltáblájává vált. Ezzel magyarázza hétvégi tettét is: Ribéry megütötte a Karlsruhe egyik védőjét.

RIBÉRY ÜTÉSE

RIBÉRY ÜTÉSE


Franck Ribéry a hétvégén arcon ütötte a Karlsruhe védőjét, Andreas Görlitzet, de Guido Winkmann játékvezető meglepő módon nem piros, hanem csak sárga lapot mutatott fel a francia középpályásnak az eset után.

Ribéry azóta a Bild című lapnak elmondta, elnézést kér Görlitztől a szombati megmozdulása miatt, de hozzátette, áldozatnak érzi magát a sorozatosan őt érő szabálytalanságok miatt.

„Elvesztettem a fejem, mert azon a meccsen már többször is szabálytalankodtak velem, ezeket nem büntette megfelelően a játékvezető, ami nagyon felbosszantott” – magyarázta szándékos ütését Ribéry.

„Úgy vélem, a bírók jobban is végezhetnék a dolgukat, mert sokkal többször kellene sárga lapokkal büntetniük a velem szemben szabálytalankodó védőket” – fogalmazott Ribéry, aki úgy érzi, hogy a nem megfelelő bírói szigor miatt a hátvédek céltáblájává vált.

Ribéry szerint az ellenfelek az ő semlegesítésével akarják megállítani a Bayernt, és ehhez nem válogatnak az eszközökben.

A Karlsruhe elleni bajnokit egyébként a Bayern nyerte meg 1–0-ra Sosa góljával, a gólpasszt a beadás előtt négy védőt is felültető Ribéry adta.

Ribéry egyébként nem az első olyan játékos aki a védők durvaságával magyarázta saját szabálytalanságát. Korábban a Manchester United sztárja, Cristiano Ronaldo is ezzel magyarázta „bizonyítványát”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik