Lehmann érez magában annyi erőt, hogy 40 éves kora után is játsszon

Vágólapra másolva!
2008.12.13. 16:05
Jens Lehmann, a VfB Stuttgart labdarúgócsapatának volt válogatott kapusa azt mondta, hogy kiváló formában van, és esze ágában sincs befejezni pályafutását, mert érez magában annyi erőt, hogy 40 fölött is folytassa pályafutását.
Lehmann gyakorta megteszi, hogy a labda mellé nyúl...
Fotó: Action Images (archív)
Lehmann gyakorta megteszi, hogy a labda mellé nyúl...
Lehmann gyakorta megteszi, hogy a labda mellé nyúl...
Fotó: Action Images (archív)
Lehmann gyakorta megteszi, hogy a labda mellé nyúl...

„Jól vagyok, reggelenként, amikor felkelek, remekül érzem magam. Tudom, elmúltam harminckilenc éves, de ez nem számít. Folytatni szeretném, és még magasabbra helyezem a mércét" – nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak a nagy hibái ellenére mindig magabiztos Lehmann.

A hálóőr elmondta, hogy szereti Stuttgartot, maradna is, de még nem tudja, mit hoz a jövő.

A nagy potyagóljairól is nevezetes kapus ebben a szezonban 16 bajnoki meccsen 20 gólt kapott, ami a harmadik legkevesebb a Bundesligában. Az UEFA-kupában 7 meccsen 8 gólt szedett be, ezek közül az egyik legemlékezetesebbet éppen a Győri ETO ellen, amikor Bajzát Péter használta ki Lehmann nagy hibáját (a Stuttgart ennek ellenére könnyedén, 6–2-es összesítéssel továbbjutott).

A nyáron az Arsenal csapatától a VfB Stuttgarthoz szerződött kapus 1998-tól 61 meccsen védett a német válogatottban, három-három világ- és Európa-bajnokságon vett részt, de a Nationalelfben többé már nem lép pályára, mert a nyári Eb után lemondta a válogatottságot.

Klubszinten a legnagyobb sikerét az Arsenallal érte el 2006-ban, amikor az ő remek formájának is köszönhetően BL-döntőt játszottak az „ágyúsok”. Az már más kérdés, hogy a Barcelona elleni döntőben Lehmann a 18. percben buktatta a gólhelyzetben kilépő Eto’ót, ami után piros lapot kapott, így az angol csapat 72 percet emberhátrányban játszott, és 2–1-re kikapott.

Lehmann az Arsenal előtt 1998 és 2003 között a Borussia Dortmundot erősítette, s korábban játszott a Schalkéban és a Milanban is.

BAJZÁT GÓLJA LEHMANNAK

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik