Veszélyben Ballack csapatkapitányi pozíciója a Nationalelfnél

Vágólapra másolva!
2008.10.22. 18:23
Elképzelhető, hogy Michael Ballacknak meg kell válnia a német labdarúgó-válogatott csapatkapitányi karszalagjától, miután egy interjúban élesen kritizálta a szövetségi kapitányt, Joachim Löwöt, aki személyes találkozót kezdeményezett a Chelsea középpályásával az eset után. Ballack azt kifogásolta, hogy régi harcostársa, Torsten Frings alig hétpercnyi játéklehetőséget kapott csak a németek legutóbbi két vb-selejtezőjén.
Amikor még minden szép volt (Ballack szemét leszámítva)
Fotó: Action Images
Amikor még minden szép volt (Ballack szemét leszámítva)
Amikor még minden szép volt (Ballack szemét leszámítva)
Fotó: Action Images
Amikor még minden szép volt (Ballack szemét leszámítva)

Joachim Löw személyes találkozóra hívta Michael Ballackot szerdán, és utalt rá, hogy a középpályás válogatottnál betöltött csapatkapitányi pozícióját komoly veszély fenyegeti.

A német szövetségi kapitány azt követően szánta el magát erre a lépésre, hogy Ballack egy interjúban nyíltan kritizálta válogatási elveit. Konkrétan az nem tetszett a középpályásnak, hogy régi játékostársa, Torsten Frings a legutóbbi két vb-selejtezőn Oroszország ellen csupán az utolsó hét percben kapott játéklehetőséget, míg Wales ellen végig a kispadon ült.

„Ha már nem számítasz valakire többé, akkor azt nyíltan a szemébe kellene mondanod – felelte Ballack a Frankfurter Allgemeine Zeitung Fringsre vonatkozó kérdésére. – A tisztelet és a lojalitás a minimum, amit tapasztalt válogatott játékosként elvárhatsz.”

Ballack egyébként reméli, hogy Frings a történtek miatt nem mondja le a válogaottságot.

Löwnek érthetően nem tetszettek egyik legfontosabb játékosának személyét érintő szavai, de nem akar elhamarkodott döntést hozni.

„Elmondom majd Michaelnek, hogy amit tett, az teljességgel elfogadhatatlan. Rendkívül csalódtam benne, hogy ilyen módon hozta nyilvánosságra véleményét – áll Löw közleményében, amit a Német Labdarúgó-szövetség adott ki szerdán. – Mindazonáltal ragaszkodok a személyes találkozóhoz, döntésemet csak a beszélgetés után hozom meg.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik