Madridban folytatja a Mönchengladbach tehetséges német középpályása

juniorsport.hu juniorsport.hujuniorsport.hu juniorsport.hu
Vágólapra másolva!
2008.07.10. 00:19
Lukas Podolski után újabb lengyel származású futballista bontogatja szárnyait Németországban, pontosabban most már Spanyolországban. A 22 éves Eugen Polanski nemrég a Getafe együtteséhez igazolt, és nagyon örül a költözésnek, annak ellenére, hogy ő is tudja, azért nem egy sztárklubról van szó.
Polanski országot váltott
Foto: Action Images (archív)
Polanski országot váltott
Polanski országot váltott
Foto: Action Images (archív)
Polanski országot váltott

A madridi Getafe a legutóbbi idényben kis híján kiejtette a Bayern Münchent az UEFA-kupából, és a spanyol Király-kupában is döntős volt, igaz, a bajnokságban csak a tizennegyedik helyen végzett.

Ezek az eredmények is bizonyítják: kis csapatról van szó, amelyik azonban időnként képes kiemelkedőbb teljesítményre. Ez lehetett az egyik fő motiváló tényező Eugen Polanski számára is.

A középpályás a Borussia Mönchengladbach gárdáját hagyta ott a spanyol klub kedvéért. A távozás egyik oka állítólag az volt, hogy már régóta szeretett volna a világ egyik legerősebb bajnokságában játszani.

Polanski egyébként tagja a német U21-es válogatottnak, ahol eddig tizennégy meccsen egy gólt szerzett.

„Ez egy kicsi, de nagyon barátságos csapat – nyilatkozta Polanski újdonsült együtteséről. – Németországban is sokan tisztelik a Getafét, főleg az UEFA-kupában nyújtott produkciója óta. Remélem, minél előbb sikerül megnyerni a csapat és a szurkolók bizalmát, és szép eredményeket érünk majd el együtt.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik