Egy pont és más semmi, csak ennyi kell a Bayern bajnoki címéhez

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2008.04.27. 19:14
A német labdarúgó-bajnokság élvonalában (Bundesliga) hazai pályán 4-1-re nyert a Bayern München a Vfb Stuttgart ellen. A 30. forduló rangadóján Luca Toni szerezte meg a vezetést a bajoroknak a találkozó 8. percében. Az olasz csatár gólját Antonio da Silva még egalizálta a 19. percben. A második félidőben előbb Mark van Bommel egyszer, majd Franck Ribéry kétszer is betalált, így a Bayern végül 4-1-re nyert.

A Werder Bremen Karlsruhe elleni szombati 3–3-as döntetlenje után a Bayern azzal a tudattal léphetett pályára a Stuttgart ellen, hogy győzelme esetén tizenkét pontosra növelheti előnyét a második helyezett Werder-Schalke duó előtt – négy fordulóval a bajnokság vége előtt.

Nos, a müncheni csapat végül kiegyenlített első félidőt követően 4–1-re verte a Vfb-t, így matematikailag még hiányzik egy pont a bajnoki címéhez, de gyakorlatilag már megnyerte a 2007-2008-as pontvadászatot.

Persze a pezsgőbontással még várni kell, a Bayern azonban hazai pályán – főleg a találkozó utolsó fél órájában – ünneplést rendezett.

De nézzük kronológiai sorrendben a történteket! A 8. percben szerezte meg a hazai csapat a vezetést, a gólszerző pedig nem volt más, mint a házi gólzsák Luca Toni. Az olasz csatár a rossz helyre „felszabadított” labdát vágta közelről a léc alá.

Egy remek akció végén erre a találatra még tudott válaszolni az első félidőben kultúráltan futballozó Stuttgart. Antonio da Silva a 19. percben juttatta Michael Rensing kapujába a labdát, így a két csapat igazságos döntetlen állásnál vonulhatott pihenőre.

A második félidőben azonban hengerelt a Bayern…

Van Bommel már az 54. perben ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat. A holland középpályás egy szabadrúgást követően lőtt jó harmincról, a gólhoz azonban kellett a vendégkapus, Raphael Schäfer ügyetlenkedése is, aki elmozdult a másik irányba és már nem tudott visszaérni a jobb alsóba vágódó labdára.

A 75. percben aztán már nem lehetett Schäfert hibáztatni, amikor Fraanck Ribéry jó huszonötről csipkézte ki a bal felsőt. A francia játékos lökete védhetetlenül csapódott a kapuba.

Egy perccel később pedig Ribéry megkoronázta saját maga és csapata teljesítményét, amikor két pimasz csel után ezúttal laposan lőtt a kapu bal oldalába.

BUNDESLIGA

30. FORDULÓ
Bayer Leverkusen–Wolfsburg 2–2 (Gekas 33., Costa 73.-öngól, ill. Dzeko 13., Hasebe 43.)
Bayern München–Stuttgart 4–1 (Toni 8., Van Bommel 56., Ribéry 75., 76., ill. Da Silva 19.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik