Győzelemmel hangolt a Bp. Honvéd elleni meccsre a Hamburg

Vágólapra másolva!
2007.08.11. 17:42
Jól sikerült az UEFA-kupa-főpróbája a Hamburg labdarúgócsapatának, ugyanis Benjamin góljával 1-0-ra nyertek a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Hannover otthonában. Három góllal nyert a Bayern München, az új csatársztárok, Miroslav Klose és Luca Toni remekeltek. Dárdai Pál és Szélesi Zoltán is végigjátszotta a csapata mérkőzését.
Hamburgi öröm, Benjamin (balra) góljával nyert a Honvéd UEFA-kupa-ellenfele
Reuters
Hamburgi öröm, Benjamin (balra) góljával nyert a Honvéd UEFA-kupa-ellenfele
Hamburgi öröm, Benjamin (balra) góljával nyert a Honvéd UEFA-kupa-ellenfele
Reuters
Hamburgi öröm, Benjamin (balra) góljával nyert a Honvéd UEFA-kupa-ellenfele

A négy gólt hozó Stuttgart-Schalke nyitány után további tizenkét csapat is pályára lépett a Bundesliga 2007/08-as szezonjának első fordulójában.

A legnagyobb érdeklődés valószínűleg a megerősített Bayern München bemutatkozását övezte, Ottmar Hitzfeld együttese a másodosztályból feljutott Hansa Rostockot fogadta.

Támadó felfogásban kezdett a Bayern, és a rohamok a 14. percben már eredményre is vezettek: Klose kiugrott, majd a tizenhatoson belülre érve önzetlenül középre passzolt, az akciót követő Luca Toni pedig a hálóba helyezett.

A 66. percben egy óriási kapushiba kellett a második gólhoz: Lahm ballábas lövése kipattant Wächterről, Klose gyorsan eszmélt, és a jobb sarokba helyezett. A Werdertől igazolt csatár a 85. percben is betalált, Lahm beadását fejelte a hálóba.

Hannoverben a Huszti Szabolccsal felálló hazai csapat a Hamburgot fogadta. Az UEFA-kupában a Bp. Honvéd ellen készülő vendégek a 23. percben jutottak előnyhöz: Trochowski szabadrúgását De Jong Benjaminhoz továbbította, aki betalált Enke hálójába.

Huszti a 61. percben lövéssel próbálkozott, ám Rost a kapu fölé ütötte a próbálkozását. A hamburgiak megtartották előnyüket, így jól sikerült a főpróbájuk.

A Werder Bochumba látogatott, és a 39. percig kellett várnia arra, hogy előnyhöz jusson. Lastuvka kapus szabálytalankodott Sanogóval szemben, a megítélt büntetőt Diego váltotta gólra. Ezzel még nem volt vége a félidőnek, a ráadásban Diego szabadrúgását Sanogo bólintotta a kapuba.

A második játékrészt káprázatos kezdte a Bochum, előbb Sestak lövése kötött ki Wiese hálójában, a 49. percben pedig Bechmann már ki is egyenlített.

Dárdai Pál és Szélesi Zoltán is végig a pályán volt a Herthában, illetve a Cottbusban. Előbbi vesztes csapat tagja volt, Szélesi együttese azonban pontot rabolt Leverkusenből.

BUNDESLIGA

1. FORDULÓ
Bayern München-Rostock 3-0 (Toni 14., Klose 66., 85.)
Leverkusen-Cottbus 0-0
Bochum-Werder Bremen 2-2 (Sestak 47., Bechmann 49. ill. Diego 39.-11-es, Sanogo 45+1.)
Hannover-Hamburg 0-1 (Benjamin 23.)
Frankfurt-Hertha 1-0 (Amanatidisz 31.)
Wolfsburg-Bielefeld 1-3 (Radu 84. ill. Wichniarek 38., Eigler 52., Kirch 80.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik