Bundesliga: a Mainzhoz igazolt a Hertha csapatkapitánya

Vágólapra másolva!
2023.08.22. 18:13
null
Richter a Mainznál folytatja (Fotó: mainz05.de)
Hivatalos honlapján jelentette be a német Bundesligában szereplő Mainz, hogy szerződtette a másodosztályban utolsó helyen álló Hertha csapatkapitányát, a 24 éves szélsőt, Marco Richtert. Aki fiatal kora ellenére az Augsburg és a Hertha színeiben már 156 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen lépett pályára, s akinek a klubok megállapodása értelmében szerződése részleteit nem hozták nyilvánosságra.

 

„Az elmúlt két évem eseménydús volt a Herthánál, mindig örömmel képviseltem a csapatot és játszottam a szurkolók előtt, ezért volt számomra roppant fájdalmas a kiesés. Őszintén remélem, hogy a Hertha megtalálja az élvonalba visszavezető utat” – idézte a berliniek honlapja a távozó támadót, aki a mainziak oldalán már arról beszélt, hamar meggyőzte őt új klubja.

„Minden meggyőző volt a tárgyalások során, s viszonylag hamar ráébredtem arra, hogy a Mainz lehet az egyetlen megfelelő választás számomra. Tetszik a csapat stílusa, jól emlékszem arra, milyen nehéz volt mindig is a Mainz ellen játszani” – fogalmazott Richter.

A két klub az átigazolás részleteit nem hozta nyilvánosságra, ám a Transfermarkt.com-on megtalálható információk szerint Richterért hétmillió eurót fizetett a Mainz, s a tokiói olimpián a németek mindhárom csoportmeccsén szereplő szélső 2027 nyárig szóló szerződést kötött új klubjával.

A másodosztályú bajnokságban három forduló után még szerzett gól nélkül álló Hertha támadószekciója ezzel jelentős veszteséget kénytelen elkönyvelni, Richter volt ugyanis a csapat házi gólkirálya ebben az idényben, miután a negyedosztályú Jena elleni 5–0-s kupagyőzelem során kétszer is betalált. Ennek a gólzáporos kupagyőzelemnek köszönhetően egyébként a Dárdai Pál edzette alakulat idénybeli gólkülönbsége is nullás – ahogy a bajnoki mérkőzéseken szerzett góljainak a száma is...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik