Videó: banánt dobtak a nézők Richarlison felé Párizsban

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.28. 17:18
null
Richarlison gólját követően történt az incidens (Fotó: AFP)
Ahogyan korábban megírtuk, Brazília 5–1-re legyőzte Tunéziát Párizsban, a Parc des Princes-ben rendezett felkészülési mérkőzésen. A meccset beárnyékolták a Brazília második gólját követően történtek: a szurkolók banánt dobtak a találatát ünneplő Richarlison felé.

 

Richarlison a gólját követően a szögletzászló felé ment ünnepelni, ekkor történt az incidens. A videón látszódik, ahogy Fred, a Manchester United középpályása kirúgja a banánt a pályáról.

 

A mérkőzés előtt a brazil válogatott tagjai rasszizmust elítélő plakáttal fotózkodtak, amelyen a következő szöveg állt:„Színes bőrű játékosok nélkül nem lennének csillagok a mezünkön (utalva a vb-címek számát szimbolizáló öt csillagra – a szerk.).”

A Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke, Ednaldo Rodrigues a Guardiannek így nyilatkozott: „Ismételten, nyilvánosan is el kell ítélnem az ilyen helyzetet. Ezúttal a saját szememmel is láttam. Nem szabad elfelejtenünk, hogy mindannyian ugyanolyanok vagyunk, bőrszíntől, rassztól, vallástól függetlenül. Ismét hangsúlyozom, hogy az ezért járó büntetéseknek sokkal súlyosabbnak kell lenniük.”

Matheus Cunha, az Atlético Madrid játékosa az El Larguerónak nyilatkozott: „Ez olyasmi, amivel tisztában kell lennünk: mindannyian emberek vagyunk, és szerencsések vagyunk azért, amilyen életünk van. A legfontosabb az, hogy az emberek tudják, ilyesmivel nem okoznak bennünk sérülést, csak erősebbé tesznek minket.”

A brazil válogatott a világbajnokság egyik esélyeseként kezdi meg a katari vb-t november 24-én.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik