Vb 2018: elsőként Aubameyang csapata érte el a csoportkört

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.14. 21:30
Gabon hazai pályán 1–0-ra legyőzte Mozambikot a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság selejtezőjének szombati játéknapján, és tizenegyespárbajban kivívta a továbbjutást. A húszcsapatos afrikai csoportkörben Gabon foglalta le elsőként a helyét.

Az első felvonást sérülés miatt kihagyó Pierre-Emerick Aubameyang beadásából Malick Evouna már a libreville-i mérkőzés 2. percében ledolgozta az összesítésbeli hátrányt. A folytatásban Soarito, a mozambiki kapus több nagy védést is bemutatott, és ha csapattársa, Gildo a lefújás előtti pillanatokban nem a kapufát találja el, alighanem ők a hősök.

Gól azonban sem abból a támadásból, sem a hosszabbításban nem született, így az est hőse a párbaj során két tizenegyest kivédő gaboni kapus, a hazája válogatottsági csúcsát tartó Didier Ovono és a döntő lövést célba juttató dortmundi klasszis, Aubameyang lett.

Ez volt a szombati afrikai játéknap egyetlen visszavágója, négy párban még az első mérkőzéseket rendezték meg.

Elias Maguli és Mbwana Samatta révén Tanzánia kétgólos előnyt szerzett a FIFA-világranglistán 109 hellyel feljebb rangsorolt Algéria ellen, sőt volt további helyzete is, mégis döntetlen lett a vége. A hajrában Iszlam Szlimani kétszer is betalált, megmentve a tavalyi vb-n a csoportjából továbbjutó csapatát.

Így sem maradtunk meglepetés nélkül: a csapatkapitány, Ezechiel Ndouasel 73. percbeli fejesével a világranglista-136. Csád 1–0-ra legyőzte a hétszeres kontinensbajnok Egyiptomot.

Botswana sikere sem papírforma, igaz, Samba Sow révén Malinak futotta szépítő gólra, amely a visszavágón sokat érhet.

Kongó 4–3-ra győzött Etiópiában – ha nincs az utolsó tíz perc két hazai gólja, lefutottnak tekinthetnénk a párharcot.

AFRIKAI ZÓNA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
Gabon–Mozambik 1–0
Továbbjutott: Gabon,
11-esekkel (4–3)

2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK
Etiópia–Kongó 3–4
Tanzánia–Algéria 2–2
Botswana–Mali 2–1
Csád–Egyiptom 1–0
A visszavágókat november 17-én játsszák.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik