U21-es Eb: az angol fiatalok két meccs után kiestek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.08. 20:18
null
A fehér mezes angol fiatalok hiába erőlködtek Norvégia ellen, két forduló után kiestek az Eb-n (Fotó: Reuters)
Norvégia 3–1-re nyert Anglia ellen az Izraelben zajló U21-es labdarúgó Eb A-csoportjának második fordulójában. Az angolok ezzel kiestek. Olaszország a házigazda Izrael elleni 4–0-s győzelemmel bejutott az elődöntőbe.

 

A szervezett norvégok már a szünetben két góllal vezettek, a második félidő elején pedig harmadszor is betaláltak. Az angolok büntetőből szépítettek ugyan, ám ennél többre nem telt erejükből. Stuart Pearce csapata az első fordulóban az olaszoktól is kikapott, így már biztos nem juthat az elődöntőbe. Anglia legutóbbi öt, U21-es Európa-bajnokságon lejátszott mérkőzésén nyeretlen, és mindössze két pontot szerzett ezeken – az eredmény óriási csalódás Pearce-nek, akinek hamarosan új szerződésről kell tárgyalnia az FA-vel.

Az olasz U21-esek nem adtak esélyt a házigazda izraelieknek. Riccardo Saponara révén már korán megszerezték a vezetést, Ejal Golasza kiállítását követően pedig (a hazaiak még az első félidőben fogyatkoztak meg) leginkább csak a különbség lehetett kérdéses. Az olaszok ki is használták az esélyt a gólkülönbség-javításra, Manolo Gabbiadini duplájával és Alessandro Florenzi találatával végül négy góllal nyertek. Az azúrkékek kettőből kettőt nyertek, még gólt sem kaptak, és már tovább is jutottak a csoportból – Norvégiának az utolsó körben egy pont szintén mindenképpen elődöntőt ér.

Az utolsó fordulóban Olaszország–Norvégia és Izrael–Anglia mérkőzést rendeznek.

LABDARÚGÁS, U21-ES EB, IZRAEL
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Anglia–Norvégia 1–3
(Dawson 57. – 11-esből, ill. Semb Berge 15., Berget 34., Eikrem 52.)
Olaszország–Izrael 4–0 (Saponara 18., Gabbiadini 42., 53., Florenzi 71.)

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország
2
2

5–0
6
2. Norvégia2
1
1

5–3
4
3. Izrael
2
1
12–6
1
4. Anglia
2

2
1–4
0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik