U17-es Eb: a lengyelek ötöt vágtak az íreknek a mieink csoportjában

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 22:02
null
A lengyelek nem kegyelmeztek az íreknek (Fotó: uefa.com)
A labdarúgó U17-es Európa-bajnokság csoportkörének 1. fordulójában Lengyelország 5–1-re kiütötte Írországot, Franciaország pedig 3–1-re nyert Skócia ellen. Németország 4–0-ra legyőzte Portugáliát.

 

A lengyel és az ír utánpótlás-válogatott az A-csoportban mérkőzött meg egymással az Új Hidegkuti Nándor Stadionban – a mieink ugyanitt 3–0-ra nyertek a csoport másik összecsapásán.

Az írek számára jobban nem is kezdődhetett volna a meccs – egy gyors ellentámadás végén a 15 esztendős Ikechukwu Orazi került ziccerbe, némi szerencsével túljutott a kapuson, és az üres kapuba passzolt. Mindössze nyolc perc telt el, amikor Mateusz Skoczylas az erőszakosságának és pontos lövésének köszönhetően kiegyenlített.

Ezt követően sokáig nem láthattunk gólt, de az első félidő vége előtt pár perccel Dominik Szala remek fejessel juttatta előnyhöz a lengyeleket.

A fordulás után Lengyelország nem kegyelmezett, Skoczylas és Karol Borys is bombaerős lövéssel vette be az ír kaput. A 65. percben Szymon Kadziolka is betalált, így alakult ki az 5–1-es végeredmény.

A C-csoport nyitómérkőzésén a franciák a félidőben Yanis Issoufou és Joane Gadou találataival 2–0-ra vezettek. Bár összejött a szépítés a skótoknak, a franciák egy öngóllal végleg eldöntötték a három pont sorsát.

Az esti összecsapáson Németország nem kegyelmezett Portugáliának – az ifjú németek mindkét félidőben 2-2 gólt szereztek, így nagyon simán, 4–0-ra győzedelmeskedtek.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Lengyelország–Írország 5–1
(Skoczylas 13., 49., Szala 44., Borys 54., Kadziolka 65., ill. Orazi 5.)
Magyarország–Wales 3–0 (Simon B. 43., Szabó Sz. 74., Umathum 81.)
C-CSOPORT
Skócia–Franciaország 1–3
(R. Wilson 71., ill. Issoufou 5., Gadou 45., Ellis 75. – öngól)
Portugália–Németország 0–4 (Darvich 32., Kabar 39., Ramsak 59., 90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik