T. J. 2021.11.29 14:49 Frissítve: 2021.11.29 15:57

Topolya: Zsarko Lazetics az új vezetőedző – hivatalos

A Topolyai Sport Club hivatalosan is megerősítette, hogy Zsarko Lazetics lesz a szerb Szuperligában szereplő együttes új vezetőedzője. A szintén szuperligás, FK Metalac Gornji Milanovactól érkezett tréner már meg is tartotta az első edzését a TSC akadémiáján.

Zsarko Lazetics a Topolya új vezetőedzője (Fotó: StarSport)

 

A klub vezetősége Lazeticsben egy olyan edzőt vélt felfedezni, aki a modern labdarúgás elkötelezettje, és akiről elhiszi, hogy képes kirángatni a csapatot abból a hullámvölgyből, amelybe került az együttes, amely a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzésén összesen csak két pontot gyűjtött – olvasható a klub által kiadott közleményben.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült szerződtetnünk Zsarko Lazeticset, mivel úgy vélem, hogy új lendületet hoz a klubba. Nagyra tartjuk azt, ahogy a fiatalokkal foglalkozik, és a tárgyalások során nagyon könnyen megegyeztünk, szót értettünk egymással. Bízom abban, hogy ez magas szintű együttműködés lesz, ugyanúgy gondolkodunk a labdarúgásról, így jó eredményekre számítunk” – mondta Zsemberi János, a TSC elnöke, aki hozzátette, mindenekelőtt az a cél, hogy a téli szünetig hátralevő mérkőzéseken minél több pontot gyűjtsön a csapat.

Lazetics a bemutatkozásakor elmondta, hatalmas megtisztelésnek érzi, hogy a TSC tagja lehet, mivel szerinte nincs olyan edző Szerbiában, aki ne szeretne egy ilyen magas, európai szinten működő egyesületnek a vezetőedzője lenni.

„A klub ambíciói ismertek előttem, és figyelembe véve a kiváló játékosállományt, ezek nem is elérhetetlenek. A döntetlenek és a vereségek után itt az ideje a változásnak. Ebben az évben még négy mérkőzés vár ránk, s amikor ezen túlleszünk, akkor egy alapos elemzést készítünk el és meghatározzuk a célokat is. Amit garantálni tudok, az a pályán és azon kívül is a sok munka, valamint a maximális odafigyelés a klubra és a játékosokra. Ez az egyetlen lehetséges út a jó eredményekig” – nyilatkozta Lazetics, aki már szerdán bemutatkozik a TSC kispadján, ugyanis a csapat a Kolubara ellen – amelytől a bajnokságban vasárnap 2–1-re kikapott – lép pályára a Szerb Kupa nyolcaddöntőjében a TSC Arénában 13 órától.

Mint ismeretes, a Mladen Krsztajiccsal történt októberi szerződésbontás után Mirko Jovanovics, a TSC sportigazgatója vette át a vezetőedzői szerepet, akinek a tréneri megbízatása addig szólt, míg megtalálják a megfelelő szakembert.

A TSC 18 forduló után 22 ponttal a 8. helyen áll a 16 csapatos szerb bajnokságban.

2022.01.24 14:53:55

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Az árnyékban lévő sportág legjobb magyar versenyzői kilenc vb- és hét Eb-címet nyertek eddig.

2022.01.24 16:11:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidőben rengeteg nagy helyzetet szalasztott el a Sepsi OSK, amely vereséggel kezdte 2022-t.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kézilabda Eb-n százával, ezrével sorjáztak a jó és a rossz döntések, a kedvező és a kedvezőtlen fordulatok. Így, hogy kiestünk, arra jutunk, hogy ennek sajnos így kellett lennie. Ezzel szemben, ha a, mondjuk, háromezer meghatározó tényezőből kettő másként alakul, sokan most azon ömlengenének – nem is ok nélkül –, hogy nagyon is rászolgáltunk a továbbjutásra.

2022.01.21 21:09:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Ki is volt 2021 legjobb futballistája? A France Football választottja, a FIFA díjazottja vagy az UEFA kitüntetettje? A sport szellemében talán ideje lenne rendezni az elismerések között is egy Szuperkupa-viadalt.

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.