TŐKE JÁNOS (Zenta) 2019.11.03 17:33 Frissítve: 2019.11.03 17:48

Topolya: Lukics duplázott, és a góllövőlista élére állt

A Szerb Szuper Liga őszi idényének utolsó fordulójában jó iramú mérkőzésen a Topolyai Sport Club megszerezte nyolcadik győzelmét: a topolyai labdarúgócsapat Nenad Lukics duplájával 2–0-ra nyert a nisi Radnicski ellen, ezzel megőrizte ötödik helyét a táblázaton.

Fotó: fktsc.com

 

Az első húsz percben egy nagy helyzet adódott a hazaiak előtt adódott, azonban Szilágyi Vladimirnek közelről nem sikerült megszereznie a vezetést a TSC-nek. Az első félidő derekán a vendégek közül Filip Knezsevics próbálkozott meg távoli lövéssel, amelyet Filipovicsnak sikerült szögletre ütnie. Az első félidőben az igen erős szél a vendégeket segítette, s igyekeztek is kihasználni ezt, ám gól nem született a játékrészben.

A folytatásban a TSC azonnal átvette a kezdeményezést, s a 48. percben ennek meg is lett az eredménye: Dejan Milicsevics fejesét a vendégek kapusa bravúrral hárította, a kipattanó Szilágyi elé került, aki okosan középre passzolt, s a jól helyezkedő Nenad Lukics közelről a hálóba lőtt. A topolyai csatárnak ez volt a nyolcadik gólja az idényben, ezzel egy találatra megközelítette a nisi Sztefan Mihajlovicsot.

A mérkőzés hajrájában a vendégvédők a felezővonalnál elveszítették a labdát, amelyre Lukics csapott le, egészen az ellenfél kapujáig loholt vele, s okosan ellőtte a kapus mellett a labdát – megszerezte saját és csapata második gólját, s nem mellékesen holtversenyben a góllövőlista élére állt. 2–0

A bajnokság a hétvégén már a tavaszi idénnyel folytatódik: a 16. fordulóban a TSC ismét Zentán lép pályára, ezúttal a Vozsdovac ellen, amelyet a szerb bajnokság első fordulójában 2–1-re legyőzött. A belgrádi együttes tizenöt forduló alatt huszonhét pontot gyűjtött, s a hatodik helyen várja a TSC elleni találkozót.

2021.01.22 22:24:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Talán soha, talán a nyáron, és Mbappé lesz az ára, egyelőre „csak” Allit és Keant vehetik meg.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.