Televízió: Eb- és európai vb-selejtezők, NL-meccsek a Spíler Tv-nél

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 18:04
null
Fotó: AFP
Közel 1500 európai válogatott mérkőzéssel bővül a Spíler csatornák kínálata: a TV2 Csoport 2022–2028-ig szóló megállapodást kötött az UEFA-val, aminek értelmében az UEFA Nemzetek Ligája-sorozat és annak négyes döntőjének minden találkozója, valamint a kontinens országainak Európa-bajnoki és világbajnoki selejtezői élőben kizárólag a Spíler-csatornákon lesznek elérhetők. Kivétel ez alól a magyar válogatott meccsei, melyeket csúsztatva sugározza majd a csatorna.



A TV2 Csoport a közelmúltban a spanyol La Liga és az angol Premier League közvetítési jogait hosszabbította meg, a napokban pedig az UEFA-val kötött hat évre szóló szerződést, aminek köszönhetően az európai országok válogatott mérkőzéseinek exkluzív, élő közvetítési jogai is a Spíler platformjaira kerültek.

Így 2028-ig biztosan a Spílereken látják a szurkolók többek között a német, az olasz, az angol, a spanyol, a francia, a portugál, a holland és a belga nemzeti válogatott találkozóit. „A megállapodás értelmében minden Európa-bajnoki és világbajnoki selejtező, és az UEFA Nemzetek Ligája valamennyi összecsapása látható lesz a TV2 Csoport sportcsatornáin, valamint digitális platformján. Ez érinti többek között a 2024-es és a 2028-as Európa-bajnoki, a 2026-os világbajnoki selejtezőket, valamint a 2023-as, a 2025-ös és a 2027-es UEFA Nemzetek Ligája közvetítéssorozatát” – szól a közlemény.

„A TV2 Csoport kiemelt figyelmet fordít a sportcsatornái programkínálatára is, így nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen hosszútávú szerződést kötöttünk az UEFA-val. A mostani megállapodás legfőbb nyertesei a Spílerek nézői, hiszen a tradicionális európai futball elit mérkőzései válnak elérhetővé számukra. A Spíler-csatornák ezekkel a programbeszerzésekkel megkerülhetetlen szereplőivé váltak a magyar tévés piacnak” – nyilatkozta Pavel Stanchev, a TV2 Csoport vezérigazgatója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik