A korai gólváltás után a TSC kikapott a Partizantól

Vágólapra másolva!
2023.05.01. 18:47
null
(Fotó: FK TSC)
A szerb Szuperliga 33. fordulójának rangadóját Topolyán játszották, ahol a Topolyai SC a belgrádi Partizant fogadta. Az ötödik helyen álló vendégeknek mindenképpen nyerniük kellett, ha versenyben szerettek volna maradni a második, Bajnokok Ligája-selejtezőt jelentő helyért, s ezt meg is valósították, ugyanis 3–1-re győztek, így négy fordulóval a bajnokság vége előtt négy pontra megközelítették a továbbra is második helyen álló TSC-t.

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 33. FORDULÓ
TOPOLYAI SC–PARTIZAN 1–3 (1–1)
Topolya,
TSC Aréna. V: Sz. Jovanovics
TSC: V. Ilics – Calusic, Cvetinovics (Miloszavljevics, a szünetben), Antonics (Krsztics, 79.) – Petrovics, Djakovac, Sztojics, Sztanojev (Mircsevszki, 72.) – L. Ilics (Radin, 79.) – Jovanovics, Ratkov (Vukics, 72.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Partizan: Popovics – Urosevics, Vujacsics, Szanicsanin, Filipovics – Belics (Fejsza, 80.), Colorado, Diabaté, Natko (Pantics, 64.), Jovics – Ricardo (Pavlovics, 89.). Vezetőedző: Igor Duljaj
Gólszerző: Jovanovics (20.), ill. Ricardo (12.), Jovics (48.), Filipovics (70.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem kellett sokat várni az első gólra, a 12. percben hazai labdavesztés után Belics, majd Jovics volt a labda útja, s utóbbi Ricardóhoz passzolt, aki elvitte a labdát Calusic mellett, és a jobb alsóba gurított. A következő percekben a TSC védelme nem állt a helyzet magaslatán, de a hazaiak megúszták kapott gól nélkül. A vendégek kihagyott lehetőségei azonnal megbosszulták magukat: a 20. percben Szasa Jovanovics harcolt ki szabadrúgást 18 méterre a kapuval szemben, s Luka Ilics lövése a jobb kapufáról és Popovics kapus hátáról Szasa Jovanovics elé pattant, aki senkitől sem zavartatva két méterről a kapuba emelt. A kapott gól alaposan megzavarta a Partizant, Luka Ilics, valamint Petar Ratkov is százszázalékos gólhelyzetbe került, de egyikük se találta el a kaput. A másik oldalon Ricardo remek kiugratás után a lécet találta telibe, a hajrában pedig sikerült elpöckölnie a labdát Ilics kapus mellett, azonban les miatt nem változott az eredmény.

A második félidő elején gyors akció után a vendégek másodszor is megszerezték a vezetést: Natko 16 méteres lövését Ilics kapus kiütötte, a labda pont Jovics elé került, aki közelről bal lábbal a rövid sarokba lőtt. A 70. percben Ilics kapusnak sikerült szögletre ütnie Filipovics lövését, azonban a sarokrúgás után pontosan Filipovics elé pattant a labda, a balhátvéd pedig közelről kétgólosra növelte a vendégek előnyét. A hátralevő húsz percben a TSC elfogadta, hogy már nem tud egyenlíteni, a Partizan meg okosan őrizte előnyét, és szerezte meg a győzelmet, aminek köszönhetően ismét elérhető távolságba került számára a második hely. 1–3

Az észak-bácskai együttes nem sokat pihenhet, ugyanis csütörtökön 16 órától a TSC Arénában a Novi Pazart fogadja a Szerb Kupa negyeddöntőjében, a Szuperligában pedig a Radnicski 1923 együtteséhez látogat majd.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+6. perc: itt a vége, kikapott a TSC!

90. perc: öt perc a ráadás.

89. perc: Ricardo megy le, helyére Andrija Pavlovics áll be.

88. perc: Támadgat a TSC, szögletet harcolnak ki a hazaiak.

80. perc: Belics is lemegy, Fejsza áll a helyére a vendégeknél.

79. perc: Luka Ilics le, Milan Radin be, Goran Antonics le, Krsztics be.

72. perc: Sztanojev le, Mircsevszki be, Ratkov le, Sztefan Vukics be.

70. perc: 1–3 Filipovics. A szöglet után egy kapu előtti kavarodás során Filipovics elé pattan a labda, aki két méterről betalál

69. perc: Pantics ível át a jobb oldalra, Filipovics szépen vette le és 25 méterről megcélozta a bal sarkot, de Ilics védett.

65. perc: Belics és Sztanojev akaszkodik össze, mindenki odarohan kakaskodni, a játékvezető végül Sztanojevnek és Urosevicsnek adott sárgát.

 

64. perc: Natko megy le a vendégeknél, Danilo Pantics áll be a helyére.

61. perc: Belics kézzel állít meg egy TSC-akciót, sárgát kap ő is.

58. perc: Jovanovics hagyta faképnél a védőket, és remekül adott középre az üresen álló Ratkovhoz, aki nem lőtt egyből, és ez pont elég volt, hogy Vujacsics elrúgja a labdát.

56. perc: Djakovac rúgja fel Jovicsot, hogy ne indítson akciót a Partizan, sárga lapot kap érte.

55. perc: Hárman fogták Ricardót, aki ennek ellenére kapura lőtt, de néhány méterrel célt tévesztett.

 

48. perc: Jovics a gólszerző, 1-2! Ricardo gurított vissza Natkónak, aki 16 méterről lőtt, ezt Ilics még hárította, de pont Jovics elé, aki hat méterről, ballal a rövid sarokba lőtt.

Dusan Cvetinovics le, Ivan Miloszavljevics be a TSC-ben.

46. perc: A TSC indította útjára a labdát a másiodik félidőben.

 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: itt a vége az első félidőnek.

45. perc: Ricardót ugratja ki Jovics, aki ezúttal a kapuba pöcköli a labdát, de a partjelző ezúttal lest jelzett, marad az 1–1.

40. perc: Diabaté ugratja ki Ricardót, a partjelző nem jelez, a csatár pedig bődületes erővel találja telibe a felső lécet.

35. perc: Jovics fejeli le Colorado elé a labdát, aki 15 méterről csúnyán fölé lő.

33. perc: Hihetetlen, de ez se ment be! Djakovac adja vissza a labdát Ilicsnek, aki ellövi a kapus mellett, de Szanicsanin ment, azonban ismét Djakovac elé pattan a labda, ő másodszor is megtalálja az üresen álló Ilicset, aki viszont eltöri a labdát.

28. perc: Hatalmas helyzet maradt ki: Ratkov átmelte a védőjét, azonban hat méterről rosszul találta el a labdát, így megúszta a Partizan.

26. perc: Petrovics hajszálpontos beadására Sztanojev érkezik, azonban a fejese méterekkel kapu mellé megy.

23. perc: Antonics rúgja fel Jovicsot, de Jovics sárgult be reklamálás miatt.

20. perc: Ott az egyenlítés! Ilics szabadrúgása a jobb kapufáról pattan vissza, pont Szasa Jovanovics elé, aki két méterről a kapuba emel.

19. perc: Szanicsanin csak szabálytalanuk tudja megállítani Jovanovicsot, jár érte a sárga lap, és 18 méterről a szabadrúgás.

18. perc: Megint Jovics cselezget, el is rúgja a kifutó Ilics mellett a labdát, s a második hullámból érkező Natko előtt Calusic az utolsó pillanatban rúgja ki a labdát.

 

16. perc: Jovics kap remek indítást, egy csel után 16 méterről lő, de Veljko Ilics megfogja a bal alsóba tartó lövést.

14. perc: Egy kis szöglet után Jovanovics keresi Ratkovot, meg is találja, de a TSC csatára meglökte Natkót, így a Partizané a labda.

12. perc: Ricardo a gólszerző, vezet a Partizan! Sztojics veszítette el a labdát, s Jovics addig forgolódott, hogy megtalálta Ricardót, aki egy testcsellel becsapta Calusicot, majd 14 méterről a jobb alsóba gurított.

6. perc: Ricardo fordul kapu felé a TSC tizenhatosában, de 13 méterről fölé lő.

3. perc: Cvetinovics kemény belépője után ápolni kell Diabatét, aki fél perc után visszatér a pályára.

1. perc: A Partizan kezdte a mérkőzést. Kékben a hazaiak, fekete-fehérben a vendégek.

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

A TSC kezdőcsapatából kimaradt Milos Cvetkovics, akire a sárga lapok miatt nem számíthat Zsarko Lazetics ezen a találkozón.

A Partizan szurkolói a Csukaricski elleni rendbontás miatt három mérkőzésre szóló eltiltást kaptak, így Topolyán nem lesznek a stadionban vendégdrukkerek.

A Partizan elleni győzelemmel, de még a pontszerzéssel is egy lépéssel közelebb kerülhet a Topolyai SC a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő második hely megszerzéséhez: a szerb Szuperliga 33. fordulójában az észak-bácskai együttes dolga azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis a Partizan sebzett vadként érkezik Topolyára, ugyanis az alapszakasz utolsó fordulójában kikapott a Csukaricskitől, amely a 31. fordulóban, vagyis a rájátszás rajtján is legyőzte a fekete-fehéreket, akik a Crvena zvezda elleni 170. belgrádi örökrangadón is csak egy pontot gyűjtöttek. A negatív sorozat miatt a Partizant megelőzte az újvidéki Vojvodina is, így a fővárosi együttes lecsúszott az ötödik helyre, és már az európai kupaszereplése is veszélybe került.

Egy fantasztikus mérkőzés áll mögöttünk, amelyen minimális arányban legyőztük a Csukaricskit. Ez sokat jelent a mai mérkőzés előtt, de ennek ellenére nagyon óvatosnak kell lennünk, s egyáltalán nem a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy a Partizan már egy ideje nem nyert – mondta Zsarko Lazetics a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, aki hozzátette, a TSC azzal, hogy a második helyen áll, és a BL-selejtezőért küzd, az álmait éli és azt szeretnék, hogy ez minél tovább tartson.

A TSC harminckét mérkőzésen 65 pontot gyűjtött, s ugyanennyi pontja van a Csukaricskinek is, azonban ők egy találkozóval többet játszottak. A negyedik helyen álló Vojvodinának 61 pontja van, míg a Partizan 58 pontot gyűjtött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik