Fordított a második félidőben a Mladoszt a Topolya ellen

FEHÉR MIKLÓSFEHÉR MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 14:55
null
Nem nyert most a korábban jó formában lévő Topolya (Fotó: TSC – archív)
A Szerb Szuperliga 33. fordulójában a jó formában lévő Topolya 2–1-re kikapott a Mladoszt otthonában.

SZERB SZUPERLIGA
33. FORDULÓ
Mladoszt–Topolya 2–1
(Milan Bojovics 58. – 11-esből, 78., ill. Sztanojev 42.)
Lucsani,
Mladoszt-stadion,zárt kapuk mögött. V:P. Tomics
Kiállítva:Szkopljak (57., Topolya)

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés első tíz percében még csak tapogatóztak a csapatok, ezt követően az első helyzet a TSC előtt adódott. Nemanja Petrovics távoli lövéssel próbálta meglepni a Mladoszt kapusát, de Makszim Milovics a bal alsó sarok elől kitolta a labdát.

A folytatásban a hazaiak percei következtek. A 15. minutumban Bojovics a kapuba lőtt, de a labda hiába kötött ki a jobb alsóban, a játékvezető les miatt jogosan érvénytelenítette a találatot. Az első félidő hajrájáig a Mladoszt dolgozta ki a nagyobb helyzeteket, az előny mégis a vendégekhez került. A 42. percben Ifet Djakovac két védőt is kicselezett a tizenhatoson belül, majd jó ütemben passzolt Jug Sztanojevnek, aki ajtó-ablak ziccerben nem hibázott.

A fordulás után csaknem azonnal egalizált a Mladoszt, de Bojovics egy szöglet után közelről Nenad Filipovicsba bombázta a labdát. A mérkőzés sorsát Nebojsa Szkopljak az 57. percben bekövetkező kiállítása változtatta meg: a TSC védője a tizenhatoson belül szabálytalankodott, a megítélt tizenegyest Milan Bojovics értékesítette magabiztosan.

A kiállítást követően a kék mezben futballozó Mladoszt saját kapuja elé szorította a topolyaiakat. A 78. percben Milan Bojovics félfordulatból, ollózós mozdulattal duplázott, ezzel megfordította az állást.

A tíz emberrel futballozó TSC a hármas sípszóig már nem tudott gólt szerezni, így a múlt heti magabiztos győzelem után idegenben vereséget szenvedett Mladen Krsztajics legénysége.2–1

A topolyaiak ötödikek a Szuperliga tabelláján, a Mladoszt a győzelemmel egy pontra megközelítette a TSC-t, és jelenleg a hetedik.

PERCRE PERCRE

90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

85. perc
Sajnos nem éppen veszélyesek a topolyai támadások, kevés az esély az egyenlítésre.

Félfordulatból, ollózós mozdulattal. Bojovics a Partizan Beograd neveltje.

78. PERC BAJBAN A TSC, 2‒1! MILAN BOJOVICS a tizenhatos sarkáról elképesztően szép mozdulattal juttatta a játékszert a hosszú sarokba.

A 34 éves Bojovics idénybeli 15. gólját szerezte!

Filipovics gólt kapott a születésnapján, a kapus anno a Videotonban és az MTK-ban is megfordult.

58. perc MILAN BOJOVICS tizenegyesből magabiztosan vágta a labdát a bal felsőbe. Jobbal: 1–1!

57. perc PIROS LAP A TSC-NEK, BÜNTETŐ A MLADOSZTNAK! Tomics kiállította Szkopljakot.

55. perc
Djakovac bal oldali szöglete után tisztáztak a védők.

51. perc
Tizenegyesgyanús szituáció! Jug Sztanojevet buktatták a kék mezesek tizenhatosán belül, de a játékvezető sípja néma maradt.

49. percMajdnem góllal! A Mladoszt egy jobb oldali szöglet után került helyzetbe, a hazaiak előbb a kapufát találták el, a kipattanót pedig Bojovics bombázta Filipovicsba.

46. PERC FOLYTATJUK!


Bár a Mladosztnak veszélyesebb helyzetei voltak, az első játékrész után mégis a Topolyai SC vonulhat előnnyel az öltözőbe.

„Nyugodt hét áll a csapat mögött, volt időnk megfelelően felkészülni a hétvégi mérkőzésre – mondta a találkozó előtti sajtótájékoztatón Sztefan Jankovics, a TSC segédedzője. – Még néhány játékos bajlódik kisebb sérüléssel, és egyelőre nem tudni, bevethető állapotban lesznek-e. Mindezek ellenére ezúttal is
a három pont megszerzése a célunk. Szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni a táblázaton, jelenleg az ötödik hely megszerzése mutatkozik reális elvárásnak.”


Az ősszel a Topolya 5–0-ra legyőzte a Mladosztot.

Az ötödik helyezett észak-bácskai együttes mindössze négy ponttal előzi meg a lucsaniakat, akik a nyolcadik helyen állnak, és mindent megtesznek, hogy győzelemmel közelebb kerüljenek az élcsoporthoz. A Mladoszt az elmúlt négy fordulóban valamennyi találkozóját megnyerte, s a legutóbbi hét meccsén csak a bajnok Crvena zvezdától kapott ki.

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

42. perc GÓL, VEZET A TSC! Djaakovacé a legnagyobb érdem, mert két védőt is kicselezett a tizenhatoson belül, majd jókor passzolt JUG SZTANOJEVNEK, aki öt méterről nem hibázott. Jobbal: 0–1!

E párharc legjobb góllövői
Nenad Lukics 3
Dejan Milicevics 2
Mihajlo Banjac 1
Marko Petkovic 1
Djuro Zec 1


34. perc
Egy szöglet után Jovanovics maradt teljesen üresen a tizenhatoson belül, lövése épphogy elsuhant a bal alsó mellett. Filipovics mozdulni sem tudott, nem rajta múlott...

33. perc Ismét a TSC kapuja előtt alakult ki helyzet. Egy jobb oldali beadás után Satara fejelt a kapu felé, de topolyai védők mentettek.

A meccset egyébként Lucsaniban játsszák a Mladoszt-stadionban, zárt kapuk mögött, a játékvezető: P. Tomics.

A 36 éves, négyszeres montenegrói válogatott Janko Tumbaszevics innen igazolt a TSC-hez, még 2019-ben, ingyen. A középpályás 102 meccsen 14 gólt lőtt, 10 gólpassz mellett.

20. perc HELYZET, a hazaiaknál Cvetkovics végezte el a szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, de próbálkozása elkerülte végül Filipovics kapuját.

15. perc ITT A GÓL! A Mladoszt Bojovics révén gólt lőtt, de a labda hiába kötött ki a jobb alsóban, a játékvezető les miatt jogosan érvénytelenítette a találatot.

15. perc
Petrovics lőtt mintegy húsz méterről a kapu bal alsó sarka mellé.

13. perc Djakovac továbbította a labdát a bal oldalra, majd Petrovics lőtt mintegy húsz méterről kapura, Milovics hárított.

8. perc
A Mladoszt a jobb oldalon vezetett támadást, de Szkopljak időben közbelépett, és megakadályozta a hazaiak beadását.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A Mladoszt kék mezben, a Topolya idegenbeli fehér mezében lép pályára ma.

A KEZDŐCSAPATOK
Mladoszt: Milovics – Cvetkovics, Satara, I. Milosevics, Lekovics – Radivojevics – Sz. Jovanovics, Jesics, Baha, B. Babics – Milan Bojovics. Vezetőedző: Darko Rakocsevics
TSC: N. Filipovics – N. Petrovics, Balazs, Szkopljak, B. Varga – Tomanovics – Djakovac, Banjac, Milicsevics, Sztanojev – N. Lukics. Vezetőedző: Mladen Krsztajics

(Topolya SC)
(Topolya SC)

Egy kis örökmérleg: 4 találkozó, egy iksz és 3 TSC-siker, 2, ill. 14 rúgott góllal.

Krsztajics: A Szuperligában eddig háromból három meccset nyertünk a lucsani Mladost ellen, reméljük, ezt a sorozatot ma is folytatjuk. A Novi Pazar elleni idegenbeli meccs óta két nehéz párharcot játszottunk, de jól tartottuk magunkat a Csukaricskivel szemben, a Vozsdovac ellen pedig remek játékot produkáltunk. Bízom a fiúkban, remélem, jó eredményt érünk el ma.

Rakocsevics (Mladoszt): Nehéz mérkőzést várok egy olyan csapat ellen, amelyik a tabella elején tartózkodik. Mindent meg fogunk tenni a jó eredményért, mert egy győzelemmel a Topolyai SC közelébe kerülhetünk.



Legutóbb. Magabiztos, 4-1-es győzelmet jegyzett a Topolyai SC a szerb Szuperliga 32. fordulójában, miután a Zentán megrendezett mérkőzésen nyert a belgrádi Vozsdovac ellen.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MLADOSZT–TSC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik