A 93. percben lőtt góllal nyert Belgrádban a Topolya!

TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOSTŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.04.16. 13:55
null
(Fotó: FK TSC/Facebook, archív)
A játékvezetői ráadás harmadik percében szerezte meg a nagyon fontos három pontot a Topolyai SC a szerb labdarúgó Szuperliga rájátszásának első fordulójában a belgrádi Csukaricski vendégeként. Az észak-bácskaiak a 3–2-es győzelemnek köszönhetően három ponttal előzik meg a nisi Radnicskit és a fővárosi Vozsdovacot, így a negyedik helyen várják a jövő heti, Crvena zvezda elleni topolyai találkozót.

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS
1. forduló
Csukaricski−Topolya 2–3 (0–1)
Belgrád,
Csukaricski Stadion. V: Dj. Makszimovics
Csukaricski:
Micsovics – Roganovics, Sapics, Drezgics, Sztevanovics – J. Lukics (Belics, 78.), Mijailovics, Kovac (Aganspahic, 90+4.) – Csolovics (Savic, 78.), Rakonjac, I. Ndiaye. Vezetőedző: Milan Lesnjak
TSC:
Filipovics – Djakovac, Calusic, Antonics, B. Varga – Krszmanovics (A. Sztojkovics, 58.), Bocskay – Mircsevszki, Banjac (Doucouré, 90+4.), Ratkov (Sztanojlovics, 73.) – Vukics. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Rakonjac (51., 65.), ill. Mircsevszki (36.), Djakovac (54., 90+3.)

Az élcsoport: 1. Crvena zvezda 81 pont, 2. Partizan 79, 3. Csukaricski 54, 4. Topolya 44

Csak azért nem lett a harmadik és a negyedik helyen álló csapatok összecsapása a forduló rangadója, mert 18 órától rendezik meg a Crvena zvezda–Partizan találkozót, amely amellett, hogy belgrádi örökrangadó, az első hely sorsáról is dönthet, ugyanis a Zvezda előnye egy győzelem után ötpontosra nőne, s hat fordulóval a bajnokság vége előtt ekkora előnyt nem valószínű, hogy a fekete-fehérek ledolgoznának.

De visszatérve a Csukaricski–TSC meccsre, az elejéről elmondható, hogy a hazaiak folyamatos letámadással próbálkoztak, s ez igencsak megnehezítette a vendégek labdakihozatalát. A 7. percben Nenad Filipovics reflexén múlt, hogy a fővárosiak nem szerezték meg a vezetést, ugyanis egy jobb oldali szöglet után Nemanja Krszmanovics lyukat rúgott a rövid saroknál, de szerencséjére a TSC kapusa az utolsó pillanatban belekapott a labdába.

A huszadik perc tájékán Martin Mircsevszki 12 méterről fejelte kapura Ifet Djakovac beadását, s már többen is a kapuban látták a labdát, azonban Novak Micsovics ujjheggyel kipiszkálta a felső léc alól. Habár veszélyesebb támadásokat vezetett a Csukaricski, és több helyzetet dolgozott ki, ezek rendre kimaradtak, ami a 36. percben megbosszulta magát. Mihajlo Banjac egy elegáns mozdulattal, két védő között tette a labdát Mircsevszki elé, az északmacedón csatár pedig egy igazítás után a bal felső sarkot vette célba, s Micsovics ezúttal csak beleérni tudott a lövésbe, hárítania már nem sikerült.

Egy kis túlzással, de mondhatjuk, hogy a második félidő elején hat perc alatt több minden történt, mint az első félidőben összesen: először Josip Calusic fejese csattant a felső lécen a 47. percben, majd két perccel később Sztefan Vukics talált be, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

Az 51. percben elaludt a vendégvédelem, amit Ndiaye használt ki, középre adását Marko Rakonjac sarokkal tette maga elé, s 12 méterről kilőtte a bal alsót. A Csukaricski még a gólt ünnepelte, amikor Banjac remek ütemben ugratta ki Mircsevszkit, akinek a középre adására a második hullámból érkező Ifet Djakovac csapott le, és mivel a védő elcsúszott előtte, senkitől sem zavartatva a kapu jobb oldalába lőtt.

A 65. percben Marko Rakonjac lőtt a TSC kapujába, ám a játékvezető a partjelző intésére – les miatt – megsemmisítette a találatot, azonban a VAR-szoba jelezte, a csatár nem Ndiayétől kapta a labdát, hanem Arandjel Sztojkovicsról, a TSC védőjéről került elé a labda, így a gól szabályos.

A rendes játékidő leteltéig nem változott az eredmény, a 93. percben azonban a hazaiak kapusa, Micsovics addig bíbelődött a labdával, amíg azt Ifet Djakovacba lőtte, a középpályásról pedig nem ment ki a labda, így ő igencsak kisodródva, de az üres kapuba gurított.

Az észak-bácskai csapat harmincegy forduló után 44 ponttal a negyedik helyen áll, s ha ezt a pozícióját megőrzi a bajnokság végéig, a Szerb Kupa pedig a Partizan vagy a Crvena zvezda győzelmével ér véget, akkor a TSC ismét pályára léphet a nemzetközi kupaporondon, ahogy azt tette két évvel ezelőtt is, amikor a román FCSB ellen búcsúzott az Európa-liga selejtezőjében.

A topolyai együttes a következő fordulóban a címvédő Zvezdát fogadja szerdán 16 órakor a TSC Arénában, utána pedig a szintén belgrádi Partizan vendégeként lép pályára Zsarko Lazetics gárdája.

PERCRŐL PERCRE


90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+4. perc Almir Aganspahic
jön a hazaiaknál, Kovac le, Boubacari Doucouré vendégeknél jön be, Mihajlo Banjac le.

90+3. perc Micsovics kapus Djakovacba lőtte a labdát, akiről az nem ment ki, így a középpályás utolérte, és igencsak kisodródva a jobb oldalról az üres kapuba gurított. 2–3!

90+3. PERC ÉS GÓL A VÉGÉRE, EZZEL ELDŐLT, NYERT A TOPOLYA? IFET DJAKOVAC DUPLÁZNI TUD!

89. perc Öt perc a ráadás. Mezőnyharc.

85. perc Sztanojlovics bolondította meg a védőket, és tört be a jobb oldalon a 16-osra, de a középre adására nem érkezett senki.

78. perc Milan Szavics, Kristijan Belics jön be, Sztefan Csolovics és Jovan Lukics ment le.

Ékcsere, a 18 éves, saját nevelésű Ratkov 31 meccsen 6 gólt szerzett az idényben, Sztanojlovics 20 éves, 19 meccsen 3 gólnál tart. Ő a Partizantól érkezett a nyáron. Mindketten szerb U-válogatott.

73. perc Még egy csere a TSC-ben: Petar Ratkov le, Szlobodan Sztanojlovics be.

Rakonjac 21 éves, 6-szoros montenegrói U21-es válogatott (2 góllal).

A VAR-szoba azonban jelezte, a gól szabályos! Ugyanis nem Ndiayétől került a labda MARKO RAKONJAC elé, hanem Arandjel Sztojkovicsról pattant oda. 2–2!

65. perc Ezúttal Rakonjac talált be a kapuba, de a játékvezető les miatt megsemmisítette a találatot, marad az 1–2.

59. perc A fifikás Lukics próbálta meg Filipovics felett átfejelni a labdát, de a vendégek kapusa számított erre, és visszaért időben.

58. perc Arandjel Sztojkovics jön be, Nemanja Krszmanovics le. Egy Sztojkovics a középpályán, nem is rossz!

53. PERC DE DJAKOVAC is betalál, ismét vezet a TSC! Banjac ugratta ki Mircsevszkit, aki faképnél hagyta védőjét, és pontosan gurított középre, a második hullámban érkező IFET DJAKOVAC pedig – mivel a védő elcsúszott előtte – senkitől sem zavartatva a kapu jobb oldalába lőtt. 1–2!

51. PERC MOST GÓL A GÓL! Egy gyors hazai akció során Ndiaye tört be a 16-osra, RAKONJAC sarokkal tette maga elé a labdát, és 12 méterről, pont szemben a kapuval a bal alsóba lőtt. 1–1!

Les volt.

49. perc Vukics hiába lőtt a kapuba, lesen volt előtte. A partjelző jelezte, azonban a VAR-szobából várjuk a megerősítést.

47. perc MAJDNEM GÓLLAL! LÉC!
Banjac ívelt be középről egy szabadrúgást, Calusic fejese a kapufán csattant.

46. PERC FOLYTATJUK!

Van valami gond a játékvezető audiorendszerével. Csúszunk.

54 százalékban volt a hazaiaknál a labda, 5 lövés ott, 2 a kapu felületére, 4/2 az arány a bácskaiaknál.

Mircsevszki északmacedón U-válogatott.

Stefan Kovac bosnyák-szerb, bosnyák válogatott. A Crvena zvezda neveltje, onnan érkezett.

E párharc legjobb góllövői
Martin Mircsevszki 2
Petar Ratkov 1
Milutin Vidoszavljevics 1
Janko Tumbaszevics 1
Sztefan Csolovics 1

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc A védők, a csatárok és Filipovics kapus is elvétett egy bal oldali beadást, a vendégek szerencséjére Ndiaye erre nem számított...

39. perc Kovac tört be a 16-osra, a jó ütemben kifutó Filipovics felszedte előle a labdát, a hazai játékos 11-est követelt, de a játékvezető továbbot intett.

38. perc
Sztevanovics adott be jobb oldalról, Ndiaye nyolc méterről fejelt kapura, de pontatlan volt.

36. PERC VEZET A TSC! MARTIN MIRCSEVSZKI BETALÁLT! Mihajlo Banjactól kapott egy labdát, tolt egyet rajta, majd 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot. 0–1!

29. perc Mijailovics adott be jobbról egy szabadrúgást, Drezdics várta a másik oldalon, de senkitől sem zavartatva két méterrel mellé fejelt.

23. perc Csolovics lőtt külsővel a 16-os vonalán állva, de rosszul találta el a labdát, amely Kovacot találta meg, ő azonban öt méterről kapu fölé fejelte.

A harmadik és a negyedik helyezett összecsapása csak azért nem a forduló rangadója, mert 18 órától rendezik a Crvena zvezda–Partizan mérkőzést, a belgrádi örökrangadót.

19. perc
Djakovac beadását Mircsevszki 12 méterről fejelte kapura, Micsovics hatalmas bravúrral piszkálta ki a labdát a felső léc alól! Majdnem nulla egy!

14. perc Egy újabb jobb oldali szögletbe Filipovics ujjheggyel ért bele, így a hazaiak közül senki nem tudott a labdába fejelni.

12. perc Zsarko Lazeticset, a TSC vezetőedzőjét figyelmeztette a játékvezető, hogy túl sokat és hangosan kritizálja a munkáját. Csak szóbei figyelmeztetés, sárga lap nincs.

Ibrahima Ndiaye 27 éves, volt szenegáli U-válogatott, az al-Hilaltól érkezett, ingyen. 27 meccsen 10 kanadai pontnál tart a szélső.

7. perc Egy hazai, jobb oldali szöglet után Krszamovics rúgott lyukat a rövid saroknál, Filipovics hatalmas bravúrral belekapott a labdába, és góltól mentette meg csapatát.

6. perc Antonics rosszul találta el a labdát egy beadás után, Csukaricski-szöglet lett belőle.

3. perc Az első veszélyesebb támadást a hazaiak vezették, de Ndiaye beadása nagyon gyenge lett.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Tiszta kékben a TSC, fehérben a hazaiak.

Eltiltott nincs.

A hazaiaktól mindenki bevethető, a vendégektől Dino Dolmagic sérült.

A TSC az alapszakaszt a negyedik helyen zárta, s a rájátszásban hét mérkőzés vár rá: ha sikerül megőriznie jelenlegi pozícióját, és a Szerb Kupát a Partizan vagy a Crvena zvezda hódítja el, kijut az európai kupaporondra.

„A szombati csata után a Crvena zvezda, majd a Partizan ellen lépünk pályára, éppen ezért lenne jó pontot szerezni a Csukaricski ellen. Ami egyébként nem könnyű, mert a belgrádi együttes nyolc mérkőzés óta veretlen” – nyilatkozta a meccs előtti sajtótájékoztatón a TSC-t irányító Zsarko Lazetics.

Szombaton a Csukaricskivel csap össze a Topolya a szerb élvonal rájátszásában, azt követően pedig a bajnokság két nagyágyúja vár rá. A HARMADIK HELYEN ÁLLÓ belgrádi Csukaricski vendégeként kezdi szereplését a Topolyai SC a szerb Szuperliga rájátszásában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A CSUKARICSKI–TSC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik