Hiába vezetett, a Topolyai SC simán kikapott a Crvena zvezdától

Vágólapra másolva!
2023.04.22. 17:54
null
Fotó: FK TSC
Remek iramú, öt gólt hozó mérkőzésen szerezte meg sorozatban hatodik bajnoki címét a Crvena zvezda: a belgrádi együttes a szerb Szuperliga rájátszásának első fordulójában hátrányból fordítva 4–1-re nyert a Topolyai SC ellen, ezzel hat fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert üldözőivel szemben.

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 31. FORDULÓ
Crvena zvezda–Topolyai SC 4–1 (1–1)
Belgrád,
Rajko Mitics Stadion. Vezette: Sz. Jovanovics
Crvena zvezda: Borjan – Vigo, Erakovics, Dragovics, Azarovi – Kanga, Mijailovics (Kangwa, 57.) – Bukari (Mituljikics, 78.), Ivanics (Prucev, 78.), Katai (Sz. Mitrovovics, 72.) – Pesics (Rakonjac, 72.). Vezetőedző: Milos Milojevics
TSC: V. Ilics – Petrovics, Calusic (Cvetinovics, 64.), Antonics, Cvetkovics (Krsztics, 85.) – Kuveljics (Miloszavljevics, 64.), Sztojics – Jovanovics, Djakovac, L. Ilics (Krpics, 85.) – Vukics (Mircsevszki, 75.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: Bukari (45+2., 61., 75.), Kanga (69.), ill. Djakovac (20. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az első tíz percben a TSC egyértelműen a tudtára adta az éllovasnak, hogy nem védekezni érkezett Belgrádba. A 17. percben a hazaiak Katai révén a bal kapufát találták el, az ellentámadásból pedig tizenegyeshez jutottak a vendégek, miután Borjan a labda helyett Szasa Jovanovics lábát találta el, s a jogosan megítélt tizenegyest Ifet Djakovac magabiztosan értékesítette. Ahogy várható is volt, a Crvena zvezda átvette a játék irányítását, de Nemanja Sztojics mentése és Mijailovics lövése is a felső lécre pattant. Amikor már úgy tűnt, hogy a vendégeknek sikerül egygólos előnnyel menniük a szünetre, akkor színre lépett Bukari, aki a játékvezetői ráadás második percében nyolc méterről bődületes erővel a rövid felsőbe bombázott.

A hazaiak a második félidőben ott folytatták, ahol az elsőben abbahagyták, s ennek a 61. percben lett meg az eredménye, amikor Nikola Kuveljics könnyelműen elveszítette a labdát a félpályánál, s az ellentámadás során Pesics remek ütemben ugratta ki Bukarit, aki tizenegy méterről Ilics kapus füle között a kapu közepébe lőtt. Nyolc perccel később Pešić Kangának készítette le a labdát, aki húsz méterről a jobb felsőbe bombázott. A 4-1-es végeredményt a mérkőzés legjobbja, a ghánai válogatott Bukari állította be a 75. percben, amikor egy jobb oldalról érkező beadást nyolc méterről a kapuba továbbított.

A TSC előtt az idény két legfontosabb mérkőzése áll: a következő fordulóban a harmadik helyen álló Csukaricskit fogadja a TSC Arénában, majd pár nappal később a Partizan is Topolyán vendégeskedik. 4–1

 

PERCRŐL PERCRE

90. perc: itt a vége, simán nyert a Crvena zvezda.

86. perc: Hatalmas helyzetet hagyott ki a Mituljikics, aki senkitől sem zavartatva 12 méterről csúnyán fölé emelt.

85. perc: Luka Ilics le, Krpics be, Cvetkovics le, Krsztics be.

79. perc: Kangwa állítja meg a TSC támadását, Mircsevszki felrúgásával, így jár a sárga lap.

78. perc: Mirko Ivanics és Bukari megy le, Prucev és Mituljikics be.

75. perc: Bukari újabb góljával már 4–1. Egy jobb oldalról érkező beadás során senki nem figyel a ghánai válogatottra, aki így mesterhármast jegyez.

75. perc: Sztefan Vukics megy le a TSC-ből, Martin Mircsevszki be.

72. perc: Katai megy le, helyére Sztefan Mitrovovics. Alekszandar Pesics is lemegy, Maro Rakonjac a helyére.

69. perc: 3–1, Kanga a gólszerző. Megint egy labdavesztés, és megint Pesics adta a gólpasszt, aki szépen lekészített Kangának a labdát, aki 20 méterről bombagólt lőtt.

64. perc: Kettős csere a vendégeknél: Ivan Miloszavljevics és Dusan Cvetinovics érkezik, Nikola Kuveljics és Josip Calusic hagyja el a pályát.

61. perc: Kuveljics veszít el könnyelműen egy labdát a félpályánál, Pesics azonnal helyzetbe huzza Bukarit, aki nem hibázik, fordít a Zvezda. 2–1

57. perc: Cserélnek a hazaiak, Mijailovics le, Kangwa be.

53. perc: A másik oldalon Pesicset ugratják ki, aki be is lövi, de a partjelző emelte az akció után a zászlaját, a VAR szoba megerősítette a döntést.

52. perc: Cvetkovics adott be laposan jobbról, Jovanovics nyolc méterről azonban kapu mellé lőtt. Nagy helyzet volt, jogosan fogták a lövés után a fejüket a vendégek.

46. perc: jöhet a folytatás.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: vége az első félidnek.

45+2. perc: Nem bírta ki végig a TSC, Bukari előtt egy kis terület maradt, s nyolc méterről a rövid felsőbe bombázott. 1–1

Két perc a ráadás.

42. perc: Egy gyors hazai akció végén Azarovi lő 16 méterről, de a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret.

40. perc: Nikola Kuveljics kapta a mérkőzés első sárga lapját egy ütemet tévesztett belépő miatt.

Minden vendégjátékos a saját térfelén van, a hazaiak beszorítják a TSC-t, de nagy helyzetet az elmúlt percekben nem tudott kialakítani a címvédő.

34. perc: Ivanics került helyzetbe, 15 méterről szemben a kapuval, azonban lyukat rúgott.

31. perc: Hibázik a TSC védelme, Sztojics rosszul találja el a labdát, Katai elpöcköli a kapus mellett, de Calusic a gólvonalon állva kirúgja a labdát.

28. perc: Egy hazai szöglet után ápolni kell a TSC kapusát, Ilicset, valamint Cvetkovicsot is, a hazaiak közül pedig Mijailovicsot.

26. perc: Újabb zvezda-kapufa: Mijailovics 28 méterről a felső lécet találta el, Ilicsnek ezúttal (is) szerencséje volt.

25. perc: Jovanovics próbálkozik éles szögből, de Borjan védi az erős lövést.

22. perc: Kis híján öngóllal egyenlítenek a hazaiak, Sztojics fejel bele egy beadásba, a labda a felső lécre pattant.

Ratkov és Djakovac is 9-9 gólos a bajnokságban.

20. perc: Djakovac félmagasan középre lő, Borjan jobbra vetődik, vezet a TSC!

Rossz ütemben jött ki a kapus, és a labda helyett Jovanovics lábát találta el.

19. perc: Jovanovicsot buktatja Borjan, 11-es a TSC-nek!

17. perc: Katai kerül helyzetbe, s szemben a kapuval 15 méterről a bal kapufát találta telibe.

Az első 12 perc egyértelműen a TSC-é volt, most azonban kezd magára találni a C. zvezda, amely sorozatban három szögletet rúgott két perc alatt, de a vendégek védelme remekül állja a sarat.

12. perc: Ilics ugratta ki Jovanovicsot, aki a kifutó Borjan felett a kapuba emel, de a partjelző jelezte a lest, amit a VAR szoba is megerősített, marad a 0–0.

9. perc: Jovanovics kap egy kiugratást, de Borjan résen volt, a kapus becsúszva rúgta el a labdát a csatár elől.

7. perc: Hatalmas helyzetet hagyott ki a TSC: egy gyors akció Ilics és Petrovics kényszerítőzött, azonban az előbbi 12 méterről senkitől sem zavartatva eltörte a labdát.

5. perc: Sztojicsnak sikerült fejelnie, nem sokkal ment mellé.

5. perc: Luka Ilics remekül ível Jovanovics elé, ám a labda nem jutott el a TSC csatárához, mert Vigo szögletre mentett.

2. perc: Egy pillanatra zavarba került a hazai védelem, de a vendégeknek nem sikerült lövéssel befejezni az akciót.

1. perc: elindult a mérkőzés.


A MÉRKŐZÉS ELŐTT

Az alapszakasz első és második helyezettje méri össze erejét a szerb Szuperliga rájátszásának első fordulójában. A címvédő és éllovas Crvena zvezda, amennyiben nyer a Topolyai SC ellen, úgy sorozatban hatodszor nyeri meg a bajnokságot. A vendégek részéről a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne, de nem szabad elfelejteni, hogy az alapszakasz során a két csapat belgrádi mérkőzése 1–1-es döntetlennel ért véget.

Borjan 300, Katai 200, Dragovics pedig 100 mérkőzésen lépett pályára a Crvebna zvezda mezében, mindhárman egy-egy bekeretezett dresszt vehettek át, amelyen a mérkőzések száma szerepelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik