M. D. 2021.04.20 20:12 Frissítve: 2021.04.20 20:17

Szuperliga: „Az európai futball mi vagyunk, nem ők” – az UEFA-tagszövetségek állásfoglalása

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 55 tagállama is állást foglalt az új európai Szuperliga bevezetése ellen, megjegyezvén, hogy megvédik majd a futballt attól az „önző klántól”, amely mit sem törődik a játékkal.

 

Aleksander Ceferin (balra) az európai szövetség montreux-i kongresszusán (Fotó: uefa.com)

 

Az UEFA hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a tagállamok egyhangúlag ellenzik a tizenkét európai topklub által megalapított Szuperliga elindítását.

„Az UEFA ötvenöt tagszövetsége elítéli az úgynevezett Szuperliga bevezetését. A kongresszus hajthatatlan abban, hogy a zárt Szuperliga ellentétes az európai értékekkel. Az UEFA és tagszövetségei hisznek egy valódi európai modellben, amely mindenki számára nyitott versenysorozatokon, szolidaritáson és a bevételek újraelosztásán alapul, valamint biztosítja a labdarúgás fenntarthatóságát, fejlődését.

A szakadár klubok nyilvánvalóan nem érzékelik, hogy a mai státuszukat nem elszigetelten érték el, hanem egy dinamikus európai rendszer részeként, amelyben a nagy, a közepes és a kis klubok egyaránt hozzájárultak mindenkinek a sikeréhez és a veszteségéhez. Sértik az európai értékeket azzal, hogy azt feltételezik, jogosultak a különválásra, és igényt tartanak arra az örökségre, amelyet közösen építettünk fel.

Az UEFA, a tagszövetségek, és mindazok, akik szeretik a futballt határozottan ellenállnak, és a végletekig harcolni fognak a kiszakadni kívánó klubok tulajdonosainak és támogatóinak a törekvései ellen. Tudjuk, hogy erkölcsileg mi forog kockán, és megvédjük majd a labdarúgást attól az önző klántól, amely mit sem törődik a játékkal. Az európai futball mi vagyunk, nem ők” – áll az UEFA nyilatkozatában.


2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.

2021.09.15 00:07:44

Minden más foci THURY GÁBOR

Ma lenne 80 éves a Császár – ahogyan ő cselezett, azt nem lehetett tanítani.