A 95. percben egyenlített a Nis ellen a TSC

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.12.06. 17:55
A szerb labdarúgó Szuperliga 19. fordulójában a Topolya 1–1-et játszott odahaza a Radnicski Nissel.
Kicentizett pontszerzés (Fotó: Tölgyesi Huba)
Kicentizett pontszerzés (Fotó: Tölgyesi Huba)
Kicentizett pontszerzés (Fotó: Tölgyesi Huba)
Kicentizett pontszerzés (Fotó: Tölgyesi Huba)
Kicentizett pontszerzés (Fotó: Tölgyesi Huba)



SZERB SZUPERLIGA
19. FORDULÓ
Topolya–Radnicski Nis 1–1
(Ratkov 90+5., ill. Sz. Mitrovics 62.)

Az új edző, Zsarko Lazetics sem tudta megszakítani a Topolyai SC negatív sorozatát a bajnokságban: az észak-bácskai együttes sorozatban nyolcadik mérkőzésén nem nyert. Most azonban az egy pontnak is örülnie kellett, mivel Petar Ratkov csupán a ráadás ötödik percében egyenlített.

A TSC így a 19. fordulóban saját közönsége előtt 1–1-es döntetlent játszott a nisi Radnicskival, amely továbbra is a hatodik helyen áll, a TSC pedig továbbra is kilencedik. Az biztos, hogy az első félidő nem bővelkedett eseményekben, ugyanis csak néhány helyzetet jegyezhettünk fel. Az egyiket a 10. percben, amikor Nemanja Petrovics lőtt 18 méterről, és a vendégek szerencséjére egy védőn megpattant a labda, így szöglet következhetett. A sarokrúgást Mihajlo Banjac végezte el, s hiába sikerült elszakadnia a védőjétől Bocskay Bertalannak, bevetődve kicsivel a jobb kapufa mellé lőtt.

Három perccel később óriási helyzet maradt ki, ugyanis Kaszalica nyolc méterről lőtt, és hogy nem lett belőle gól, az kizárólag Leandro Pintónak köszönhető, aki blokkolta a lövést. A folytatásban Banjac szabadrúgását Kahriman hárította, Djakovacot viszont meglepte a labda, így nem tudta a kapu irányába fejelni azt. A 60. percben a Pápán és a Vasasban is megforduló Arszics szabadrúgását Filipovics szögletre ütötte, a sarokrúgás után pedig a vendégek megszerezték a vezetést. Arszics adott be jobbról, és a labda Borisz Vargáról Micsibucsi elé pattant, akinek a lövését Filipovics hihetetlen reflexszel védte, azonban a labda pont Sztefan Mitrovics elé került, aki hat méterről azonnal a léc alá bombázott, a kapusnak esélye sem volt az újabb bravúrra.

A gól után hét perccel Micsibucsi került helyzetbe, de ballal mintegy tíz méterről a rövid sarok fölé lőtt. Dejan Milicsevics és Dusan Sztoiljkovics pályára lépésével a TSC átvette a játék irányítását, folyamatosan támadtak a hazaiak, ám igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A hajrában beállt Miljan Skrbics két perc alatt két gólt is lőhetett volna: előbb a 83. percben egy Micsibucsival való kényszerítő után senkitől sem zavartatva 12 méterről oda lőhetett, ahová csak akart, ő pedig a bal kapufa mellé tekert; két perccel később meg a gólszerző Mitrovicstól kapott egy labdát a hazaiak tizenhatosán belül, meg is nézte a bal alsó sarkot, azonban fél méterrel mellé ment a lövése.

És amikor már úgy tűnt, a Radnicskinek sikerül kivédekeznie a ráadást, akkor Banjac beadása után Petar Ratkov először maga elé fejelte a labdát, majd szintén fejjel két méterről a kapuba továbbította azt.

A TSC a következő fordulóban a kragujevaci Radnicski 1923 vendége lesz, utána pedig a hétközi fordulóban a címvédő Crvena zvezda látogat Topolyára.

PERCRŐL PERCRE


90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. PERC DE EZ NEM, jobbal jobbról középre ad Banjac, PETAR RATKOV meg öt méterről, kissé balról először a földre bólintja a beadást, de saját maga ér oda leghamarabb erre a furcsa „lepattanóra", és két lépésről a kapust megelőzve a hálóba bólint. A labda a jobb alsó sarokban, az eredményjelzőn meg 1–1!

90+3. perc Záporoznak a beadások, de mindegyik pontatlan.

90+2. perc Kahriman kap sárga lapot. Kitalálták: időhúzásért. Ajánljuk az Ahriman együttes Ködkín ösvény c. számát a hajrá aláfestéséhez.

90. perc Kahriman szépen vetődik ki Banjac jobb oldali szabadrúgására.

86. perc Ez jobb, de az ötös jobb sarka elől jobbal nagyon rosszul ad be Sztoiljkovics.

85. perc Akszentijevics begörcsöl, ápolás. Pár elkeseredett hazai támadás még, de kevés veszéllyel.

84. perc Eldőlhetett volna, Micsibucsi passzol vissza jobbról Skrbics elé, de az ék jobbal 11-ről a bal felső mellé emel.

82. perc Ratkov váltja Bocskayt. A magyar fiú nem tudott kiemelkedni a mezőnyből ma.

81. perc A 37 éves kapust, a nyolcszoros szerb válogatott Kahrimant kell ápolni, hosszasan.

Előtte 65 meccsen 15 kanadai pontot szerzett a topolyaiaknál.

76. perc Duronjics váltja Arszicsot. Ő a nyáron került a TSC-től a nisiekhez, ingyen.

Harcoljatok! Harcoljatok! – jön a biztatás a lelátókról.

70. perc Sztanojev le, Sztoiljkovics be, Djakovac helyén Milicsevics a hazaiaknál.

68. perc Fölé, Micsibucsi kissé balról, tízről jobbal a jobb felső fölé lő, Tomics indítását követően. Nem sokkal előtte kissé jobbról, 14-ről jobbal kapura lőtt Kovacsevics, Filipovics jobbra vetődve fogta a labdát.

66. perc Nikola Sztevanovics fejeli ki az ötös elől Banjac beadását.

Mitrovics 19 éves, egyszeres U21-es válogatott, egy góllal. Kanadai útleve is van, a Nis saját nevelésű középpályása.

63. perc Kaszalica helyére jött Skrbics, Tomics helyére Kovacsevics.

61. PERC ÉS ITT A GÓL, a beadást jobbal kapura rúgja tízről, középről Micsibucsi, Filipovics jobbra elmozdulva véd, a kipattanó SZTEFAN MITROVICSÉ, aki kissé balról, hatról jobbal a léc alá lő. Középre: 0–1!

(Fotó: Tölgyesi Huba)
(Fotó: Tölgyesi Huba)

60. perc Arszics ad be jobbról ballal egy szabadrúgást, Filipovics kitolja a labdát a léc alól. Arszics ballaghat a szögletet elvégezni...

58. perc Miljan Skrbics és Alekszandar Kovacsevics áll majd be a vendégekhez.

53. perc Milan Szavics kap sárga lapot, kíméletlenül felvágta a cselezgető Vukicsot. Szavics a Partizan neveltje, fiatalon a Gentbe került. Nem rokonja a nagy Szavicsnak. Cipruson, Máltán és Lettországban is légióskodott.

50. perc A vetődésbe belesérült Kahrimant kell ápolni.

49. perc Nagyon hosszas variálás után Banjac ballal a bal alsó felé lő, a kapus vetődve véd, a kipattanó Leandróé, de két méterről, kissé jobbról keresztbe elfejeli a labdát a kapu előtt a védő!

48. perc Hazai szabadrúgás a 16-os jobb sarka elől.

46. PERC FOLYTATJUK!

(Fotó: Tölgyesi Huba)
(Fotó: Tölgyesi Huba)

Zsarko Lazetics (39) lett a Topolyai SC vezetőedzője. A szintén a szerb Szuperligában szereplő Metalactól érkező tréner hétfőn már meg is tartotta első edzését a TSC Akadémiáján. A klub vezérkara úgy gondolja, Lazetics fel tudja rázni a bajnokságban a nyolcadik helyen álló, nyolc forduló
óta nyeretlen együttest. Mladen Krsztajics (47) októberi menesztése óta Mirko Jovanovics, a TSC sportigazgatója (50) vette át a vezetőedzői szerepkört, megbízatása a megfelelő szakember megtalálásáig volt érvényes.



54 százalékban a hazaiaknál volt a labda, 5 lövés itt, 4 a vendégeknél, 2, ill. 1 ment ezekből a kapu felületére.

E párharc legjobb góllövői:
Nenad Lukics 3
Sztefan Mihajlovics 2
Szasa Tomanovics 2


45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

43. perc Tomics rúg nagyot a hazai balbekkbe, Krszmanovicsba, ápolás.

42. perc Jug Sztanojev kap sárga lapot, fellökte a balon meginduló légióst, a jó nevű Micsibucsit.

Feltűnt a lelátón a Mikulás is, ha ez nem dobja fel a mérkőzést, akkor semmi.

41. perc Szép támadás, Dakovac lő kissé balról a bal felső felé, de véd a vendégkapus, Kahriman, vetődnie sem kell ehhez.

36. perc Hazai szöglet, abszolúte nem veszélyes. Aztán hátul gurigáznak a hazaiak.

31. perc Petrovics elfutna a balon, Nikola Sztevanovics felrúgja egy sárga lapért cserébe. Az utóbbi kilenc perc messze legizgalmasabb jelenete...

Jevhen Pavlov 2015 és 2018 között erősítette a Vasast, a támadó 73 meccsen 13 gólt szerzett. A Radhoz a nyáron igazolt, de nagyon keveset szerepelt, ma kispados.

22. perc Sárga lap Mitrovics buktatásáért Nenad Filipovicsnak. De csak szabadrúgás, a 16-os bal sarka előtt. Egy hosszú indításra lépett ki a kapus, becsúszva buktatta a vendégek karmesterét. Arszics beadását Kaszalica a jobb alsó sarok mellé sodorja.

Arszics játszott anno a Vasasban és a Lombard Pápában is.

A hazaiaktól Josip Calusic, Filip Babics és Dino Dolmagic sérült, Leandro Pinto felépült az utolsó pillanatban.

12. perc MELLÉ! Arszics fejel az ötös és az ékező Kaszalica elé, aki jobbal azonnal lő, de a bal alsó mellé. A bevetődő Leandro blokkolt hatalmasat. MICSODA MENTÉS!

10. perc Bocskay passzát Petrovics ballal 20-ról kapura teszi, de blokkol az ötösön Szavics. Banjac bal oldali szögletét eléri bevetődve a jobb sarok előtt Bocskay, de bevetődve a rövid sarok mellé tud csak lőni.

9. perc Arszics megindul a jobbon, szereli becsúszva Leandro.

8. perc LES! Ismerős nevek, Mitrovics passzol Arszicshoz, aki kapura tör, de les.

6. perc Sok a hátrapassz, pár hazai drukkernek ez nem tetszik. Joggal!

5. perc Mezőnyharccal, és acélkemény belépőkkel.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Tiszta kékben a hazaiak, tiszta pirosban a vendégek. Gyászszünet a három napja elhunyt Partizan-legenda, Momcsilo Vukotics emlékére.

Természetesen most is zúg a Nélküled.

Egy kis örökmérleg: 5 találkozó, két TSC-siker és 3 TSC-vereség, 6, ill. 9 rúgott góllal.

Az élcsoport: 1. Partizan 53 pont, 2. Crvena zvezda 50, 3. Csukaricski 31 (18 mérk.), ...9.
Topolya 22 (18)

A TSC-nek a siker azért is lenne fontos, mert azzal megszakítaná a bajnokságban hét mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. „A Radnicski a legutóbbi tíz fordulóban mindössze egyszer, a címvédő Crvena zvezdától szenvedett vereséget, a kupában is negyeddöntős, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk” – mondta sajtótájékoztatóján Zsarko Lazetics, aki a napokban a Szerb Kupában a Kolubara elleni győzelemmel mutatkozott be a TSC kispadján.

Megszakítaná hetek óta tartó bajnoki nyeretlenségét a topolyai együttes a szerb élvonalban. A NAGYSZERŰ FORMÁBAN levő nisi Radnicskit fogadja hétfőn 18 órától a Topolya SC a szerb Szuperliga
19. fordulójában, s győzelemmel három helyet léphet előre, pontszámban pedig beérheti a táblázat hatodik helyén álló nisieket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik