Munkatársunktól
2023.03.11 23:44 Frissítve: 2023.03.21 16:04

Születésnap: Orbán Viktor is felköszöntötte Bölöni Lászlót

Levélben köszöntötte fel az évtizedek óta Franciaországban élő, s jelenleg a Metz szakvezetőjeként dolgozó Bölöni Lászlót, az egyetlen élő magyar BEK-győztes labdarúgót, egyben a legmagasabban jegyzett magyar edzőt Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

 

Bölöni Lászlót Orbán Viktor is köszöntötte

„Tisztelt Mester! Ha van futballról szóló könyv, amely pályázhat az elmúlt évek legjobban várt művei közé, akkor az Ön írása biztosan ebbe a kategóriába tartozik” – írta a kormányfő a Bölöni által néhány interjúban már megemlített, készülő önéletírására utalva. Orbán Viktor méltatta az erdélyi magyar legenda Steauával elért eredményeit, a BEK- és európai Szuperkupa-győzelmet, valamint a többek között belga és portugál bajnok szakvezető edzői sikereit.

 
Egy BEK-győztes erdélyi futball-legenda – Bölöni László hetvenéves
Kép: Cristiano Ronaldo, Varane, Cech és a többiek – íme, Bölöni László első számú álomcsapata

„Engedje meg, hogy a születésnapja alkalmából gratuláló rokonok, barátok és tisztelők sorába állva én is köszöntsem, valamint jó egészséget, edzői munkájához pedig sok sikert kívánjak. Isten éltesse!” – zárul Orbán Viktor levele, amelyet egy palack tokajival együtt Szöllősi György, a magyar futballhagyományok nagykövete, lapunk főszerkesztője kézbesített szombaton a családi körben, a franciaországi Nancyban ünneplő Bölöninek.

A nap folyamán a román és a magyar nyelvű sajtó nagy terjedelemben, de például a lisszaboni Sporting is külön posztban méltatta Bölöni László kimagasló eredményeit és köszöntötte őt a 70. születésnapján, amelynek apropóján az is megjelent, hogy dokumentumfilm is készül a két nemzet hőseként példaképpé váló játékosról és edzőről futballsztárok sorának megszólaltatásával.

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.

2023.06.02 19:26:22

Minden más foci nemzetisport.hu

Németország története során negyedszer lett kontinensünk legjobbja ebben a korosztályban.

2023.06.02 16:14:07

Minden más foci nemzetisport.hu

A Bordeaux mérkőzése szurkolóinak rendbontása miatt félbeszakadt – Bölöni lehet az egyetlen topligás magyar edzőnk.

2023.05.30 22:12:10

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!