CS. M.
2023.05.25 21:08 Frissítve: 2023.05.25 21:08

Sztoicskov, Rossi és a többiek – ilyen lesz a Football Forum 2023 Hungary

Jövő kedden, egy nappal a budapesti labdarúgó Európa-liga-döntő előtt rendezik meg a Groupama Arénában a Football Forum 2023 Hungary eseményt, amelyen jelen lesz többek között az aranylabdás bolgár Hriszto Sztoicskov is, de a kilátogatók világhírű edzőkkel, adatelemzőkkel, scouting szakemberekkel is találkozhatnak. A Mandiner az esemény ötletgazda-alapítójával, Dudás Hunorral készített interjút.

A Groupama Aréna ad otthont az eseménynek (Fotó: Földi Imre)

 
„A jövő szerdai, Puskás Arénában sorra kerülő budapesti Európa-liga-döntő egy páratlan labdarúgóünnep,
és már ez megmozgatta sokunk fantáziáját, akik imádjuk a sportot és a minőségi focit. Szeretjük a komoly kihívásokat is, és tény: soha nem járt még ennyi kitűnő labdarúgó-szakember egyszerre Magyarországon, de még Kelet-Közép-Európában sem, mint ahányan elfogadták a meghívásunkat jövő keddre a Football Forum Hungary 2023 nemzetközi labdarúgó konferenciára és workshopra” – kezdte Dudás Hunor, az esemény ötletgazdája.   

Négyféle szakmai célt fogalmaztunk meg a rendezvénnyel kapcsolatban: az egyik a tudás importálása, mert egyéb konferenciákon azt tapasztaltam, hogy a magyar, vagy a régióbeli szakembereknek olykor költséges és nehézkes elmenni itthonról külföldre, csak azért, hogy meghallgassák a legújabb szakmai trendeket. Ezért inkább idehozzuk, akit lehet! Továbbá, előfordul, hogy a nyelvtudás hiánya is akadály, s noha a mi konferenciánk nyelve is az angol lesz, folyamatos magyar szinkrontolmácsolás segíti azokat, akik jegyet váltanak. A kapcsolatépítést is legalább ennyire fontosnak tartjuk és a negyedik szempont, hogy a magyar sporthoz és focihoz kötődő innovációk, startupok bemutatkozhassanak egy  nemzetközi közönségnek, tehát az üzletkötés is fontos cél” – folytatta, majd mesélt a meghívottakról is.

Az eseményen a hazai közegből részt vesz majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és Orosz Pál, az FTC vezérigazgatója is, de a legnagyobb sztárvendég az aranylabdás bolgár Hriszto Sztoicskov. Ott lesz továbbá a 74-szeres román válogatott Ioan Lupescu és még sokan mások. 

A TELJES CIKKET IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG! 

 

2023.05.30 22:12:10

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!

2023.05.28 09:23:01

Minden más foci nemzetisport.hu

A lengyel amputált lábú labdarúgó játszott a Puskás-musicalben, és találkozott Zsóri Dániellel is.

2023.05.27 18:11:19

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek két öngóllal játszottak 1–1-es döntetlent a negyedik Rijekával, megszerezve a harmadik helyet.

2023.05.26 20:49:46

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az évek óta tartó, Háromszéken tomboló futballőrület fenntartásához természetesen a mégoly közvetlen személyi viszonyok is kevésnek bizonyulnának. Kellenek a sikerek, a nemzetközi porondra való kilépések kebeldagasztó pillanatai, mint a dolgos hétköznapok utáni vasárnapok. Vagy a tényleges és szimbolikus pünkösdök, amikor újra „lelkes” lénnyé válik az ember.