K. Zs. 2020.06.05 17:27 Frissítve: 2020.06.05 17:39

Szlovákia: elégedetlen a Slovan – átlépne a magyar NB I-be?!

A pozsonyi Slovan fontolgatja, hogy kilép a szlovák labdarúgó-bajnokságból, ha nem engednek be több nézőt a stadionokba, és „Magyarországon vagy Csehországban keres lehetséges megoldást” – írja a Paraméter nevű szlovákiai magyar hírportál.

Holman Dávid, a Slovan magyar légiósa a DAC elleni decemberi meccsen (Fotó: Dömötör Csaba)

 

A koronavírus-járvány kedvező alakulásának köszönhetően Szlovákiában június 10-től engedélyezik a tömegrendezvényeket 500 főig, és bár július 1-től újra emelkedik a létszámplafon, a nemrégiben új stadionba költöző pozsonyi csapat szerint az év végéig érvényes 1000 fős határ túlságosan alacsony, csődbe viheti a klubokat.

Az elmúlt napokban a Holman Dávidot foglalkoztató Slovan Bratislava és a Spartak Trnava vezetősége is amellett kampányolt, hogy a szurkolókat egy előre meghatározott százalékban, az egyes stadionok befogadóképességéhez mérten engedjék be. A kezdeményezést a Szlovák Labdarúgó-szövetség és a Ligás Klubok Uniója is támogatja, amely már a Közegészségügyi Hivatalt is felkereste ez ügyben – írja pénteki cikkében a Paraméter.

ifj. Ivan Kmotrík (Fotó: parameter.sk)

ifj. Ivan Kmotrík, a Slovan vezérigazgatója szerint súlyos következménye lesz annak, ha hat hónapon keresztül meccsenként ezer nézőt engednek be a stadionokba, és a SME című lapnak adott interjúban jelezte: ha nem sikerül megegyezni az ügyben, fontolóra veszik, hogy átlépnek egy másik ország bajnokságába.

„Nem szeretnénk félprofi bajnokságban játszani, ami jelenleg is veszélyeztet minket – idézi a SME ifj. Ivan Kmotríkot. – Örülnénk, ha a bajnokság színvonala felfelé ívelne, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel nem túl jók a kilátások. Egyértelműen konkurenciára, attraktív mérkőzésekre van szükségünk, és félünk, hogy Szlovákiában ez nem lesz számunkra lehetséges. Magyarországon vagy Csehországban kereshetünk lehetséges megoldást, ahol felelősségteljesen állnak az egészhez. A szurkolók és a szponzorok felől is nagy az érdeklődés, valamint az állam támogatását is érezni lehet.”

Kmotrík szerint akár 3-4 csapat is átléphetne ugyanabba a bajnokságba, ami az említett kluboknak, valamint az említett bajnokságnak is jót tenne.

„Hasonló ötleteket már hallhattunk a dunaszerdahelyiek részéről. Ha teoretikusan csatlakozna még a Spartak Trnava, illetve egy másik klub, akkor közösen átléphetnénk például a magyar ligába” – fogalmazott a pozsonyi klub vezérigazgatója.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.