Tőke János 2017.11.20 09:28 Frissítve: 2017.11.20 10:36

Szerbia: ülősztrájkkal tiltakoztak a Borac játékosai

Nem mindennapi jelenetnek lehettek szemtanúi a szabadkai városi stadionba vasárnap este kilátogató nézők, ugyanis a helyi Spartacus és a csacsaki Borac mérkőzésén a vendégek a második félidő elején kijöttek a pályára, de előbb hátat fordítottak az ellenfélnek és a bírónak is, majd le is ültek a földre.

 

 

A szerb Szuperliga 17. fordulójában lejátszott találkozón a Borac a 27. percben megszerezte a vezetést, azonban a hazaiak a 43. percben büntetőből egyenlítettek. A vendégek a tizenegyes megítélése után heves reklamálásba és fenyegetőzésbe kezdtek, aminek az eredménye az lett, hogy két játékosukat kiállította a játékvezető.

A szerintük jogtalan büntető, valamint a két piros lap miatt aztán úgy tiltakoztak a Borac játékosai, hogy a második félidő kezdetén leültek a földre. Mintegy tíz perc után álltak csak fel, s ekkor elkezdődött a második játékrész, azonban minden alkalmat megragadtak, hogy minél előbb az oldalvonalon túlra rúgják a labdát. Ebben a sajátos versenyben Bajics kapus járt az élen, akinek többször is sikerült a lelátón túlra rúgnia a labdát.

 

A találkozót a Spartacus 3–1-re nyerte meg, mivel a második félidő elején előbb Torbica, majd a 86. percben Radovanovics volt eredményes, utóbbi büntetőből.

A szerb média szuperligás cirkusznak nevezte a történteket, s szomorúan állapította meg, hogy a találkozó felvételei a lehető legrosszabb, de valós képet mutatják a szerb labdarúgó-bajnokságról.

2021.09.27 00:10:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Alaphelyzet, hogy a tét növekedésével javul a teljesítmény, azonban gyakran megesik, hogy egy ponton túl az izgalmi állapot robban, utána egyre több lesz a hiba, mi több, le is blokkolhatunk.

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.