TŐKE JÁNOS 2018.05.15 11:24 Frissítve: 2018.05.15 11:56

Szerbia: gyűrűzik a szabadkai botrány, letartóztatták a bírót

A Szerbiai Belügyminisztérium munkatársai az Újvidéki Felső Ügyészség meghagyása alapján letartóztatta Szrdjan Obradovics labdarúgó-játékvezetőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy visszaélt hivatalos helyzetével, s ezért bűnügyi eljárást indítanak ellene.

A mérkőzést eredetileg nem is Obradovicsnak kellett volna vezetnie


„A játékvezetőt azzal gyanúsítjuk, hogy a Szabadkán megrendezett FK Spartacus és FK Radnicski Nis mérkőzésen kihasználta a hivatalos helyzetét, a hazai csapatot előnyben részesítette, amely így kedvezőbb helyzetbe került az ellenfelével szemben" – olvasható a Szerbiai Belügyminisztérium közleményében, amelyből az is kiderül, hogy a gyanúsítottat 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, majd utána bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Mint arról beszámoltunk, a szerb bajnokság hétvégi fordulójában lejátszott mérkőzést a szabadkai Spartacus 2–0-ra nyerte meg, úgy, hogy 1–0-s hazai vezetésnél a játékvezető a 79. percben egy nem létező kezezésért – a labda a vendégjátékosok kezének a közelében nem volt – ítélt büntetőt a szabadkai együttes javára.

A vendégek a 49. perctől tíz emberrel játszottak, mivel Milan Pavkovot a játékvezető kiállította. A Spartacus az első gólját is büntetőből lőtte a 66. percben.

A mérkőzést eredetileg nem is Obradovicsnak kellett volna vezetnie, hanem Milorad Mazsicsnak, azonban mivel az Európai Labdarúgó-szövetség a legjobb szerb játékvezetőt bízta meg a Bajnokok Ligája döntőjének vezetésével, így a döntés Obradovicsra esett.

A győzelemnek köszönhetően a Spartacus egy fordulóval a bajnokság vége előtt hárompontos előnyre tett szert a táblázaton a nisi Radnicskivel szemben, amellyel nagy harcot folytat az európai kupaszereplés kiharcolásáért. Az utolsó fordulóban a Spartacus a belgrádi Partizanhoz látogat, a Radnicski pedig a krusevaci Napredakot fogadja.

Összefoglaló

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.