TŐKE JÁNOS 2018.05.15 11:24 Frissítve: 2018.05.15 11:56

Szerbia: gyűrűzik a szabadkai botrány, letartóztatták a bírót

A Szerbiai Belügyminisztérium munkatársai az Újvidéki Felső Ügyészség meghagyása alapján letartóztatta Szrdjan Obradovics labdarúgó-játékvezetőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy visszaélt hivatalos helyzetével, s ezért bűnügyi eljárást indítanak ellene.

A mérkőzést eredetileg nem is Obradovicsnak kellett volna vezetnie


„A játékvezetőt azzal gyanúsítjuk, hogy a Szabadkán megrendezett FK Spartacus és FK Radnicski Nis mérkőzésen kihasználta a hivatalos helyzetét, a hazai csapatot előnyben részesítette, amely így kedvezőbb helyzetbe került az ellenfelével szemben" – olvasható a Szerbiai Belügyminisztérium közleményében, amelyből az is kiderül, hogy a gyanúsítottat 48 órás vizsgálati fogságba helyezték, majd utána bűnvádi feljelentést tesznek ellene.

Mint arról beszámoltunk, a szerb bajnokság hétvégi fordulójában lejátszott mérkőzést a szabadkai Spartacus 2–0-ra nyerte meg, úgy, hogy 1–0-s hazai vezetésnél a játékvezető a 79. percben egy nem létező kezezésért – a labda a vendégjátékosok kezének a közelében nem volt – ítélt büntetőt a szabadkai együttes javára.

A vendégek a 49. perctől tíz emberrel játszottak, mivel Milan Pavkovot a játékvezető kiállította. A Spartacus az első gólját is büntetőből lőtte a 66. percben.

A mérkőzést eredetileg nem is Obradovicsnak kellett volna vezetnie, hanem Milorad Mazsicsnak, azonban mivel az Európai Labdarúgó-szövetség a legjobb szerb játékvezetőt bízta meg a Bajnokok Ligája döntőjének vezetésével, így a döntés Obradovicsra esett.

A győzelemnek köszönhetően a Spartacus egy fordulóval a bajnokság vége előtt hárompontos előnyre tett szert a táblázaton a nisi Radnicskivel szemben, amellyel nagy harcot folytat az európai kupaszereplés kiharcolásáért. Az utolsó fordulóban a Spartacus a belgrádi Partizanhoz látogat, a Radnicski pedig a krusevaci Napredakot fogadja.

Összefoglaló

2020.11.28 15:41:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal nyert Nagyszombatban a listavezető, végig sokkal veszélyesebben futballozó DAC.

2020.11.27 17:44:48

Minden más foci H. D.

Van, aki majdnem megbukott miatta, van, akinek a testi épségét mentette meg • „A foci egyetlen egyéni világbajnoka.”

2020.11.26 14:26:19

Minden más foci PÓR KÁROLY

Szoboszlai menedzsere is megszólalt: „2020-at írunk, eddig még nem emeltek szót, amiért a gyerekek az ő nevükkel, arcképükkel játszanak.”

2020.11.26 20:21:04

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

Személyes élményei mellett azt is elmondta, miért imádták annyian a szerdán elhunyt klasszist.