MTI 2020.06.10 09:59 Frissítve: 2020.06.10 10:26

Szerbia: feloszlatták a csapatot, éhségsztrájkba kezdtek a játékosok

Nemanja Matics, a Manchester United szerb labdarúgója támogatásáról biztosította egy feloszlatott szerb harmadosztályú csapat tagjait, akik éhségsztrájkba kezdtek.

 

Az FK Boracot azért szüntették meg, mert a klub fizetésképtelenné vált, a tulajdonos hosszú ideig nem fizette ki az alkalmazottak, így a játékosok bérét sem.

A futballisták mostani szélsőséges lépését azonban nem ez váltotta ki, hanem az, hogy a tulajdonos a klub megszűnését követően szinte azonnal vásárolt egy másik helyi csapatot, melyet átnevezett FK Borac 1926-ra. Az új együttes az FK Borac korábbi pályáján játszik, ugyanaz az edzője és a klub vezetőségébe is ugyanazok a személyek ülnek, akik a korábbi egyesületben. A tulajdonos viszont továbbra sem hajlandó fizetni korábbi játékosainak.

„Csak annyit szeretnék mondani, hogy nem vagytok egyedül, mellettetek állok” – üzente a sztrájkolóknak a Manchester United szerb válogatott játékosa, a 31 éves Matics.

A labdarúgókat a nemzetközi játékosszervezet (FIFPro) szerb szövetsége is védelmébe vette, és a kormánytól követel megoldást az ügyre. A helyi FIFPro már évek óta harcol azért a szabályozásért, hogy a klubvezetők az FK Boracnál látott módon bújhassanak ki a felelősség alól.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«