T. J. 2020.08.28 12:55 Frissítve: 2020.08.29 14:24

Szerbia: az MU játékosa nem kíván többé válogatott lenni

Nemanja Matics a jövőben nem kíván a szerb labdarúgó-válogatottban szerepelni: a hírt, amelyet pénteken délelőtt több szerbiai portál is közölt, a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSZSZ) is megerősítette. A Manchester United középpályára 48 mérkőzésen öltötte magára a nemzeti mezt, s kétszer volt eredményes, s tagja volt a 2018-as oroszországi világbajnokságon szerepelt válogatottnak.

Nemanja Matics nem kíván többé a szerb válogatottban szerepelni (Fotó: AFP)


A hírt, hogy a középpályás a jövőben nem kíván a szerb válogatottban szerepelni, Vladimir Matijasevics, a Szerb Labdarúgó-szövetség sportigazgatója megerősítette a Szerbiai Rádió és Televíziónak, s közölte, a szövetség tiszteletben tartja a labdarúgó döntését.

„Amikor a szövetségben kezdtem a munkát, beszéltem Mitroviccsal, Milivojeviccsel és Maticcsal is. Utóbbival abban maradtunk, hogy visszatér a válogatottba, de volt néhány olyan döntése, ami nem a szövetséggel kapcsolatos. Néhány nappal ezelőtt telefonon beszéltünk, s abban maradtunk, ha az időnk és a kötelességeink engedik, akkor egy kávé mellett elbeszélgetünk. Egy végtelenül kellemes és korrekt beszélgetés volt. Nemanja döntött és pontot tett a válogatottbeli pályafutására” – mondta Matijasevics, aki hozzátette, megkérdezte Maticsot, a döntése kapcsolatba hozható-e a szövetség elnökével, a szövetségi kapitánnyal, a labdarúgókkal. A játékos erre nemmel felelt.

A 32 éves Nemanja Matics eddig nem közölte a konkrét okot, ami miatt nem kíván a jövőben a válogatottban szerepelni, de a beszélgetés során elmondta, hogy elérkezett az ideje, hogy a fiatalok átvegyék a helyét.

2021.09.23 23:33:23

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Arra képes, hogy tisztában legyen vele, minek hol a helye és az ideje.

2021.09.23 23:49:30

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Frank Lampard: »Mindig képes voltam reagálni az általa támasztott kihívásokra, még ha nem is feltétlenül úgy, ahogyan ő szerette volna. Azt viszont nagyon tudta, hogyan hozza ki belőlem a legjobbat. Sohasem lettem volna labdarúgó, ha nincs apám ambíciója, kemény munkája és elképzelése.«

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.