Az eredmények kedvezően alakultak, de nem tudott nyerni a Topolya

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 18:29
null
Nem tudta kiharcolni az európai kupaporondon való indulást a Topolya (Fotó: TSC, archív)
Nagyobb helyzet nélkül 2–0-ra kikapott a Vojvodinától a Topolyai SC a szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) rájátszásának 7. fordulójában, így lemarad az európai kupaindulásról.

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 7. FORDULÓ

Topolyai SC–Vojvodina0–2 (0–0)
Topolya, TSC Aréna. V: Szimovics
Topolya: Filipovics – Varga, Sztojkovics, Antonic, Petrovics – Tomanovics Sztanojev (Mircsevszki, 53.), Banjac – Bocskay (Milicsevics, 70.), Vukics, Sztanojlovics (Ratkov, 53.). Vezetőedző: Zarko Lazetics
Vojvodina: Rockov – Bjekovics, Jelicsics, Kopitovics, Devetak – Miletics, Busznics – Vukcsevics (Lazarevics, 55.), Zukics (Abramusics, 90+2.), Szimics (Ivanovics, 90+2.) – Matics (Basztajics, 69.). Vezetőedző: Dragan Radojicsics
Gólszerző: Matics (46.), Lazarevics (79.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem sikerült kiharcolnia az európai kupaszereplést a Topolyai SC-nek, miután a szerb Szuperliga utolsó fordulójában 2–0-ra veszített az újvidéki Vojvodina ellen.

Nem sok említésre méltó dolog történt az első félidőben, a TSC nem tudta feltörni a vendégek védekezését, hiába próbálkoztak a széleken és középen is, a Vojvodina védői állták a sarat. A középpályán nagy csata folyt, s a legnagyobb helyzetig a vendég együttes jutott el a félidő hajrájában, azonban Tomanovics az utolsó pillanatban belelépett Vukcsevics lövésébe, így csak szöglet lett a lehetőségből.

Negyven másodperc múlt el a második félidőből, amikor a Vojvodina megszerezte a vezetést: Borisz Varga gurított Nenad Filipovics kapushoz, aki sokat várt, és amikor eldöntötte, hogy előre rúgja a labdát, addigra Bojan Matics odacsúszott, és a lábáról a kapuban kötött ki a labda. A mérkőzés a 79. percben dőlt el, amikor egy gyors ellentámadás után a fellazult TSC védelme nem tudott időben visszarendeződni, amit a vendégek kihasználtak, és Milan Lazarevics 8 méterről Filipovics lába mellett a kapuba lőtt.

A TSC 48 ponttal a hatodik helyen zárta a bajnokságot, a Crvena zvezda lett a bajnok, a második pedig a Partizan, amely 2–0-ra nyert a nisi Radnicski ellen.

 

PERCRŐL PERCRE

90+6. perc: Véget ér a mérkőzés, a Vojvodina idegenben győzte le 2–0-ra a Topolyát.

90+2. perc: Zukics hagyja el a pályát, valamint Szimics, a helyükön Abramusics és Ivanovics.

ÖT PERC A RÁADÁS

90. perc: Mircsevszki adta középre az éles szögből járó szabadrúgást, de a védők felszabadítottak.

89. perc: Óriási butaságot követ el Emil Rockov. A hazaiak kapusa a tizenhatos mellett kísérte a labdát, de azon kívül fogta meg, így sárga lapot kapott.

88. perc: Ratkov próbálkozott nagyjából 18 méterről, de lapos lövése elment a kapu jobb oldala mellett.

82. perc: Zarko Lazetics reklamált hevesebben a kelleténél, jár érte a sárga lap.

81. perc: Tomanovics kapott sárga lapot.

79. perc: GÓL! Szép ellentámadást vezetett a Vojvodina, a végén pedig Lazarevics elé került a labda, aki jobbról, éles szögből lőtt Filipovics mellett a kapuba. 0–2

78. perc: Sztojkovics próbálkozott egy lövéssel 20 méterről, Rockov a levegőben úszva követte a labdát, amely elszállt a kapu jobb oldala mellett.

77. perc: Szépen ívelte középre balról a labdát Krszmanovics, de Rockov kiütötte a labdát az ötösön belül érkező Ratkov elől.

75. perc: Krszmanovics érkezik a hazaiaknál.

73. perc: Rockovnak kellett kiugrania egy jobbról középre ívelt labdára, de sikerült kiütnie azt.

A hazai szurkolók most a „Tavaszi szél vizet áraszt" magyar népdalra kezdtek rá.

70. perc: A hazaiak is változtatnak: Milicsevics érkezett Bocskay helyére.

69. perc: Cserélnek a vendégek: Matics helyére érkezik Basztajics.

62. perc: Mircsevszki próbálkozott a pálya jobb oldaláról, 17 méterről, de Ratkov jól érezte, hogy lapos lesz a lövés, és meg is fogta a labdát.

57. perc: Mircsevszki próbált megindulni, de Miletics feltartotta, és ellökte, amiért sárga lapot kapott a Vojvodina játékosa.

55. perc: A Vojvodina is cserél, Vukcsevics számára véget ért a mérkőzés, a helyén Lazarevics.

53. perc: Az első csere a mérkőzésen: Sztanojlovics és Sztanojev hagyja el a pályát, a helyükön Ratkov és Mircsevszki.

52. perc: Sztanojlovics csinált meg egy jó cselt a tizenhatos bal sarkánál, azonban elveszítette egyensúlyát, elesett, és nem tudta befejezni az akciót. Estében még megpróbálta elrúgni a labdát, de Bjekovics lábát is eltalálhatta, aki lent maradt a földön, de már folytatódik a játék.

Megjött a közönség hangja, zúg a „Harcoljatok, harcoljatok!".

46. perc: GÓL! Varga tette hátra a labdát Filipovicsnak, aki nem rúgta időben ki a labdát, a bevetődő Maticsról pedig a topolyai kapuba pattant. Vezet a Vojvodina. 0–1

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a Vojvodina végezte el a középkezdést, nem volt csere.

A félidő vége előtt a Partizan is megszerezte a vezetést a Radnicski Nis ellen, így a Topolyának egy győzelem elég lenne az Európa-konferencialiga-selejtezőt jelentő negyedik helyhez.

45+1. perc: Véget ér az első félidő.

45+1. perc: Zukics akarta megjátszan az üresen érkező Vukcsevicset, de Tomanovics jól lépett ki, így elakadt benne a labda. A mérkőzés első szöglete nem hozott veszélyt, elszállt keresztbe, majd Sztanojlovics felszabadított.

EGY PERC A RÁDÁS

44. perc: A szabadrúgást Banjac végezte el, de a gyenge labda a kimozduló Rockov kezébe szállt.

43. perc: Busznics becsúszva érkezett a labda felé, de végül csak Bocskay lábát találta el. Jár a sárga lap.

39. perc: Matics próbálta meg letámadni a topolyaiak védelmét, Antonicsnál volt a labda, de a vendégek támadója kissé agresszívan lépett oda. Sárga lap nem jár az esetért, de a hazaiak védőjét ápolni kell.

Megszerzi a vezetést a Crvena zvezda, ezzel egyre közelebb a bajnoki címhez az együttes. A Topolya így a jelenlegi döntetlennel megelőzte az FK Vozsdovacot, és feljött az ötödik helyre az élő tabellán.

38. perc: Sztojkovics nem viselte el, hogy elveszítette a labdát, visszahúzta Szimicset, de lapot nem kapott.

A lelátón zúg a „Hajrá TSC!" kiáltás.

36. perc: Zukics szabadrúgása után felszabadított a topolyai védelem, a labda azonban Jelicsics elé került, aki nagyjából 40 méterről adott le egy lövést, de az messze elkerülte a kaput.

A többi mérkőzésen: a Crvena zvezda jelenleg 0–0-s döntetlenre áll az FK Vozsdovac ellen, míg a Partizan Beograd szintén 0–0-ra áll a Radnicski Nis ellen. Ez azt jelenti, hogy hiába szerezné meg a vezetést a Topolya, akkor sem tudna feljönni a negyedik helyre.

34. perc: Bal oldalon lógott meg Szimics, aki megverte Vargát, középre ívelt, de a labda centikkel Vukcsevics feje fölött szállt el a hosszú oldalon.

32. perc: Banjac Petrovics elé passzolta a szabadrúgást, aki távolról próbálkozott, de blokkolták a szélső hátvéd lövését.

31. perc: Vukics kapott labdát 35 méterre a kaputól, Kopitovics pedig úgy érezte, hogy becsúszva próbálja szerelni kapunak háttal álló ellenfelét, de ütemet tévesztett, elkaszálta a TSC támadóját, a játékvezető pedig sárga lapot adott a Vojvodina futballistájának.

29. perc: Dolgoznak a videóbíró-szobában, miután a Vojvodina játékosai kezezést reklamáltak, de a játékvezető továbbot int.

25. perc: Érdekes képsorok a Vojvodina tizenhatosa előtt: Vukicsot lökte meg Miletics pont a tizenhatos vonala előtt. Banjac végezte el a jobb oldalról járó szabadrúgást, de lövése pont a kapu közepébe ment, így Rockov simán védett.

20. perc: Bocskay volt szabálytalan, hátulról akasztotta Zukicsot, amiért sárga lapot kap. Az ígéretes helyről járó szabadrúgásból nem alakult ki nagyobb lehetőség.

20. perc: Banjac és Jelicsics akaszkodott össze – előbbi meghúzta utóbbi mezét, míg utóbbi hátraütött, de a játékvezető nem adott lapot egyik félnek sem.

16. perc: Szimics lépett oda Sztojkovicsnak, így a pálya jobb oldaláról, az oldalvonal mellől végezhetett el egy szabadrúgást Banjac, de a középre ívelt labdát a védők kivágták.

12. perc: Tomanovics lépett oda keményebben Maticsnak, de a játékvezető nem adott sárga lapot a hazaiak játékosának.

6. perc: Leginkább a mezőnyben zajlik a harc, a Topolya keményebb letámadást próbál alkalmazni, hogy minél hamarabb megszerezze az első gólt.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Pirosban a pályán a TSC, fehérben a Vojvodina.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A TOPOLYAI SC–VOJVODINA MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik