Vereség a Radniktól, tovább tart a Topolya rossz sorozata

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.11.24. 14:51
null
A Topolya már hét meccs óta nyeretlen (Fotó: Tölgyesi Huba, archív)
Hiába birtokolta sokkal többet a labdát és játszott 65 percen keresztül emberelőnyben a Topolyai SC a szerb Szuperliga 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésén, a szurdulicai Radnik 2–1-es győzelmet aratott. A TSC immár hét mérkőzés óta nyeretlen, s továbbra is a 7.  helyen áll a tizenhat csapatos bajnokságban.


SZERB SZUPERLIGA
10. FORDULÓ

Radnik–Topolyai SC 2–1 (1–0)
Surdulica, Városi Stadion. Vezette:
Dejan Trifkovics
RADNIK:
Randjelovics – Janjics, Radmanovac, Jokics, Hodzsics – Medics, Orescsanin – Szpaszics, Szubotics (Bjedov, 76.), Nedeljkovics (Biber, 82.) – Milovanovics. Edző: Dusan Djordjevics
TOPOLYA:
Filipovics – Petrovics (Banjac,a szünetben), Varga, Antonics, Petkovics – Zec, Tomanovics, Bocskay (Milicsevics, 78.), Sztanojev (Sztojkovics, 63.) – Vukics, Sztanojlovics (Krszmanovics, a szünetben). Edző: Mirko Jovanovics
Gólszerző: Szpaszics (18., 87.), ill. Vukics (88.)
Kiállítva: Milovanovics (24.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Támadólag lépett fel a TSC, s az első lövés is a topolyaikhoz fűződött, méghozzá Bocskay Bertalanhoz, aki mintegy 30 méterre a kaputól megcélozta a bal alsó sarkot, de Randjelovicsot nem lepte meg a lövés.

Habár a vendégek birtokolták többet a labdát, és a hazaiak inkább a védekezéssel voltak elfoglalva, így némiképp meglepetésként hatott mindenkire, hogy a Radnik a 18. percben megszerezte a vezetést: bal oldali szabadrúgást követően – amit Milovanovics végzett el – Szpaszics ugrott a legmagasabbra és mivel megelőzte az egy ütemkésésben levő Filipovicsot, a kapu közepébe fejelte a labdát.

A gól alaposan megzavarta a topolyaiakat, ami abból is látszódott, hogy három perccel később Szpaszics került helyzetbe, azonban a kapu mellé lőtt. A 24. percben Milovanovics nyújtott lábbal csúszott rá Tomanovics sípcsontjára, s mivel úgy tűnt, még lapot sem kap érte, Marko Petkovics jól összeszidta a játékvezetőt, amiért sárga lap lett a jutalma. De Milovanovics nem úszta meg, megkapta második sárga lapját, így a hazaiak tíz emberre fogyatkoztak. A TSC a kiállítás után visszavette az irányítást, de sem Vukics, sem Sztanojlovics nem élt a lehetőséggel, így a hazaiak a szünetre egygólos előnnyel mehettek.

A TSC a második félidőre Nemanja Petrovics és Dusan Sztanojlovics nélkül kezdett, helyükre Mihajlo Banjac és Nemanja Krszmanovics érkezett, hogy segítsék a támadást. Az 56. percben Djuro Zec áthámozta magát a védőjén és szépen elgurította a labdát Randjelovics mellett, de a labda a jobb kapufáról visszagurult a mezőnybe.

A 75. percben is közel volt az egyenlítéshez a TSC, ezúttal az Arandjel Sztojkovics által lekészített labdát Marko Petkovics három méterről lőtte kapura, ám Medics az utolsó pillanatban szögletre mentett. A 87. percben szabadrúgáshoz jutott a Radnik, s Szpaszics 25 méterről irtózatosan nagy gólt lőtt, a labda a felső lécről pattant a kapuba.

A hazaiak még a kétgólos előnyt ünnepelték, amikor Zec 16 méterről lőtt, és a labda Sztojkovics elé került, aki észrevette az üresen álló Vukicsot, sa csatár négy méterről nem hibázott. Hiába igyekezett a TSC, a hátralevő néhány percben a hazaiaknak sikerült megőrizniük az előnyüket, így megszerezték a negyedik győzelmüket a bajnokságban.

A továbbra is a 7. helyen álló topolyai együttes vasárnap 13 órától idegenben a Kolubara ellen lép pályára.

PERCRÓL PERCRE

90+4. perc: vége a mérkőzésnek!

90+3. perc: tizenegyest reklamálnak a TSC játékosai, mintha Medics kezét érintette volna a labda, de nem nézik vissza VAR-ral.

Négyperces hosszabbítás lesz.

88. perc: szépített a Potolya! Zec lövése után Sztojkovics gurított Vukicshoz, aki közelről a kapu közepébe lőtt, a kapus csak beleért a lövésbe.

87. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Radnik, Milos Szpaszics 25 méterről a sorfal felett bombagólt lőtt, a lécről vágódott a labda a kapuba, 2–0.

85. perc: Milos Szpaszics lőtt 15 méterről, Filipovics nagyot védett.

83. perc: Janjics megtolta a labdát, Antonics, hogy ne legyen belőle nagyobb helyzet, megállította – szabálytalanul, járt is érte a sárga lap.

82. perc: újabb csere, Davor Nedeljkovics ment le, Edin Biber jött be.

78. perc: Bocskay Bertalan ment le, Dejan Milicsevics jött be.

76. perc: Nemanja Szubotics le, Darko Bjedov be.

75. perc: Zec adott be balról, Sztojkovics lekészítette Petkovicsnak a labdát, azonban Medics szögletre mentett – hatalmas helyzet volt!

71. perc: Szpaszics kap indítást a jobb oldalon, de Filipovics érzékelte a veszélyt, és megfogta a labdát.

66. perc: tizenegyest reklamálnak a hazaiak, azonban Antonics a labdát pöckölte el Jokics előtt, aki utána esett el a 16-osban.

65. perc: Vukics fordult le a védőjéről, és lőtt is 12 méterről, centiméterekkel ment el a labda a jobb kapufa mellett.

63. perc: Jug Sztanojev ment le, Arandjel Sztojkovics jött be a TSC-ben.

62. perc: gyors vendégakció végén Banjachoz került a labda, aki szemben a kapuval 16 méterről csúnyán fölé lőtt.

59. perc: Petkovics adott be jobbról, Hodzsics pont Zec elé fejelte a labdát, aki 10 méterről lőtt, de a védők belecsúsztak a próbálkozásába.

56. perc: mi maradt ki!? Zec hámozta át magát az utolsó védőn is, mindent úgy csinált, ahogy a nagy könyvben meg van írva, de a labda a jobb kapufáról a mezőnybe gurult vissza.

51. perc: Zec ugratta ki Vukicsot, akinek a lövését Jokics az utolsó pillanatban blokkolta.

Elég sok volt a hiba az első öt percben, főleg a középpályán pattogott a labda.

A szünetben kettős csere volt a Topolyánál: Nemanja Krszmanovics és Mihajlo Banjac jött be, Dusan Sztanojlovics és Nemanja Petrovics.

46. perc: elkezdődött a második félidő!

61 százalékot birtokolta a TSC a labdát, mindkét csapat háromszor találta el a kaput az első játékrészben.

45+2. perc: vége az első félidőnek!

Két perc a ráadás.

45. perc: Antonics ugrott legmagasabbra a szöglet után, de Jokics pont annyit lökött rajta, hogy ne tudja irányítani a labdát.

Teljesen beszorult a Radnik, minden TSC játékos a hazaiak térfelén volt – Sztanojlovics fejese csemege volt Randjelovicsnak.

43. perc: Zec lőtt 17 méterről, blokkolták a védők, a TSC harmadik szöglete jöhet. Bocskay adott be, Sztanojev azonban nem tudott gólhelyzetet kialakítani.

39. perc: Petkovics adott be, Vukics tette szépen Sztanojlovics elé a labdát, aki egy védő szorongatásában nem tudott pontosan célozni.

Egyelőre remekül védekezik a Radnik, a játékosok lezárják a területeket, és még arra is van erejük, hogy letámadjanak.

33. perc: nagy helyzet maradt ki a vendégek részéről: Petkovics ugratta ki Sztanojevet, aki a kelleténél erősebben ívelt középre, így Vukics már nem tudta irányítani a fejest, amely kapu fölé ment.

28. perc: Nedeljkovics egy kis igazítás után 23 méterről lőtt, de Filipovicsnak nem okozott gondot.

24. perc: kiállítás a Radniknál! Tomanovicsba csúszott bele Milovanovics, aki ezért megkapta második sárga lapját. A szerb utánpótlás-válogatott kis győzködés után hagyta el a pályát. Elég csúnya szabálytalanság volt, sípcsontra ment, nyújtott lábbal.

Érdekesség, hogy Marko Petkovics azt hitte, hogy nem lesz lap, ezért előtte reklamálásért ő is kapott egy sárgát.

21. perc: Hatalmas helyzetet hagytak ki a hazaiak: Antonics veszítette el a labdát, Medics azonnal Milovanovicshoz passzolt, aki pontosan az érkező Szpaszics elé tálalta a labdát, ő azonban a kapus és a védő szorításában a kapu mellé lőtt.

20. perc: Helyzet a másik oldalon, Sztanojev lőtt 19 méterről, de a kemény lövése pont a kapu közepébe ment.

Szpaszicsnak ez volt a negyedik gólja a bajnokságban.

18. perc: Vezet a Radnik! Janjics baloldali szabadrúgása után Szpaszics fejelte a TSC kapujába a labdát. Filipovicsot előzte meg, nem érte el a labdát a kapus. 1–0

15. perc: Sztanojev harcolt ki jobbról egy szögletet, Jokics blokkolta a beadást. Zec szögletét Vukics mellé fejelte.

14. perc: egy szép TSC-akció során Petkovicstól Zechez került a labda, aki balról adott be, de a kapusnak sikerült kiöklöznie a labdát.

13. perc: Milovanovics kapott sárga lapot szabálytalanságért.

9. perc: Szpaszics viharzott el a jobb oldalon, középre adása után rövid volt a felszabadítás, Medics 17 méterről lőhetett, azonban csúnyán eltörte, így nem volt dolga Filipovicsnak.

8. perc: Bocskay lőtt ballal 18 méterről, nem okozott gondot a kapusnak a bal sarokba tartó lövés.

5. perc: Milovanovics elé száll egy ígéretes indítás, de a hazai kapus gyorsabb, és felszedi a labdát.

1. perc: a Topolya kezdte a mérkőzést.

ELŐZMÉNYEK

A Topolya hat meccs óta nyeretlen a bajnokságban, így rendkívül fontos a győzelema csapatszámára.

A Topolya a tabella hetedik, míg a Radnik a 13. helyéről várja a mérkőzést.

„Jelenleg a mentális felkészítésre helyezzük a hangsúlyt, a játékosoknak ugyanis most az a legfontosabb, hogy higgyenek magukban, és visszatérjenek a győzelem ösvényére. Kevés idő áll rendelkezésünkre a mérkőzések között, de igyekszünk minden pillanatát kihasználni” – mondta a szerdai összecsapás előtti sajtótájékoztatón Faragó Szilárd, az észak-bácskai gárda kapusedzője.

Az élcsoport 17 forduló után: 1. Partizan 47 pont, 2. Crvena zvezda 41 (16 mérkőzés), 3. Csukaricski 28, ...7. Topolya 22 (16)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik