A Novi Pazar visszavágott a Topolyának a kiütéses vereségért

H. D., T. H.H. D., T. H.
Vágólapra másolva!
2021.04.06. 17:50
null
A Novi Pazar visszavágott a Topolyának a kiütéses vereségért (Fotó: FK TSC, archív)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 30. fordulójának keddi játéknapján a Topolyai SC idegenben 2–1-re kikapott a Novi Pazartól.

SZERB SZUPERLIGA
30. FORDULÓ
Novi Pazar–Topolyai SC 2–1 (Nikcsevics 7., Sztoiljkovics 73., ill. Tomanovics 76.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nehéz mérkőzés várt a szerb bajnokság hétközi fordulójában a Topolyára, amely a kiesés elől menekülő, de hazai pályán rendre jó teljesítményt nyújtó Novi Pazar vendégeként lépett pályára. Ráadásul a szandzsáki (délnyugat-szerbiai régió – a szerk.) házigazdát a visszavágás vágya is fűthette, hiszen a két csapat őszi mérkőzését 7–0-ra nyerte meg a TSC.

Tíz perc sem telt el a mérkőzésből, a Novi Pazar megszerezte a vezetést: egy jó indítás után Bojica Nikcsevics indult meg a bal szélen, majd a kapus mellett a hosszú sarokba gurította a labdát. 1–0

A folytatásban becsülettel próbálkozott a Topolya – Nenad Lukics például gólt is szerzett, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette –, a második félidőben pedig már nagyon érett az egyenlítő gól, Nemanja Petkovics lövése után például a lécet is súrolva hagyta el a játékteret a labda.

Ezt pedig megbüntette a Novi Pazar, a csereként pályára lépő Dusan Sztoiljkovics lövése után megpattant egy TSC-védőn a labda, amely így a kapuban landolt. 2–0

Öt perc sem telt el, szépített a vendéggárda: egy kapu előtti kavarodás végén Szasa Tomanovics lőtt gólt (2–1). A folytatásban azonban újabb találat már nem esett, így a Novi Pazar 2–1-re nyert, azaz visszavágott a Topolyának az őszi kiütéses vereségért.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés, a Novi Pazar 2–1-re legyőzte a Topolyát.

90. perc: Négy perc a ráadás.

89. perc: Újabb csere a hazaiaknál, Cissé megsérült, Hadzsibulics váltotta.

83. perc: Mind a két csapat cserélt. A vendégeknél Ratkov érkezett Tomanovics helyére, a hazaiaknál Kikovicsot Marinkovics váltotta.

76. perc: GÓL! SZÉPÍTETT A TOPOLYA! Egy kapu előtti kavarodás végén Szasa Tomanovics lőtte a kapuba a labdát. 2–1

73. perc: DE A NOVI PAZAR SZEREZ ÚJABB GÓLT! Dusan Sztoiljkovics lövése után megpattan egy TSC-védőn a labda, amely így a kapuban landol. 2–0

Érik a TSC egyenlítő gólja…

68. perc: KAPUFA! Lukics tekerte be balról a labdát, amelyet az érkező Petkovics lőtt el, ám a labda a lécet is súrolva elhagyta a játékteret.

67. perc: Aganspahic kap sárga lapot a Tomanovics elleni szabálytalanságért.

64. perc: Duronjics tör be a jobb oldalról a tizenhatoson belülre, majd kevéssel a kapu fölé bombázza a labdát.

56. perc: Milicsevics játssza meg Djakovacot a bal szélen, de a hazai védő szerel az utolsó pillanatban.

Folyamatosan nyom a TSC a második félidőben.

53. perc: Milicsevics játssza meg Zecet a tizenhatoson belül, de Zec gyengén lő a kapusba.

52. perc: Milicsevics leshelyzetben lő a kapusba közelről.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A Novi Pazar is cserélt: Iszlamovics helyett Pesukics, Nikcsevics helyett Sztoiljkovics lépett pályára.

A szünetben kettőt cserélt a Topolya: Banjac helyére Zec, Sztanojev helyére Duronjics állt be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Nincs hosszabbítás, véget ért az első félidő, a szünetben 1–0-ra vezet a Novi Pazar.

44. perc: Petkovics mesterien indítja Sztanojevet, aki elesik a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítél büntetőt.

40. perc: Banjac ívelt be egy szabadrúgást a jobb oldalról, Tomanovics a kapu mellé bólintotta a labdát.

33. perc: A hazaiak Lukics ellen követnek el szabálytalanságot a tizenhatos sarkánál. A szabadrúgást a sértett a kapu fölé lövi.

30. perc: Lukics lódul meg egy hosszú labdával, lövése kipattan, a kipattanót a kapuba küldi, de lest jelez a partjelző…

28. perc: Egy ilyen kontrából veszélyeztet Iszlamovics, de a lövése után szögletre pattant a labda. A sarokrúgás után sikerült elfejelni a labdát a vendégeknek.

A TSC próbálja irányítani a játékot, a hazaiak inkább kontrákkal veszélyeztetnek.

26. perc: Djakovac szöglete után Tomanovics fejeli a kapu fölé a labdát.

18. perc: Egymás után két jobb oldali szöglete is volt a TSC-nek, majd egy veszélyes beadás a kipattanóból, de a kapus leszedte a labdát.

Kicsit összeszedte magát a Topolya, most jóval többet birtokolja a labdát az ellenfelénél.

10. perc: Damjanovics 30 méterről lő, de a kapus a léc fölé nyomja a labdát.

7. perc: GÓL! VEZETÉST SZEREZTEK A HAZAIAK! Egy jó indítás után Bojica Nikcsevics indult meg a bal szélen, majd a kapus mellett a hosszú sarokba gurította a labdát. 1–0

3. perc: A hazaiak veszélyeztetnek először, egy jobb oldali beadást Filipovics kiütött, a kipattanót pedig blokkolták a vendégek.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés a hazaiak indították útjára a labdát.

A játékosok a kezdés előtt
A játékosok a kezdés előtt

A Topolya kezdőcsapata: Filipovics – Petkovics, Babics, Damjanovics, Petrovics – Tomanovics – Sztanojev, Djakovac, Banjac, Milicsevics – Lukics. Vezetőedző: Mladen Krsztajics

A Topolya a tabella ötödik helyén áll, hátránya 13 pont a már európai kupaindulást érő negyedik helyezett Csukaricski mögött. A Novi Pazar a kiesés elől menekül, jelenleg a 14. helyen található.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg a Novi Pazar otthonában.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Novi Pazar–Topolyai SC mérkőzés a szerb Szuperliga 30. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A kiesés elől menekülő Novi Pazar otthonában lép pályára kedden 18 órakor a Topolyai SC a szerb Szuperliga 30. fordulójában. A hazaiakat a visszavágás is fűtheti, ugyanis az őszi idény során 7–0-ra kaptak ki a topolyai együttestől.

„Az ősszel különleges mérkőzést játszottunk a Novi Pazar ellen, hiszen már húsz perc után négy góllal vezettünk – mondta Faragó Szilárd, a TSC kapusedzője. – A vendégek időközben szerződtettek néhány jó játékost, és sokkal erősebbek, mint a bajnokság első felében. Emellett a Novi Pazarnak minden pontra szüksége van a bennmaradáshoz, így harcos meccs vár ránk, de bízunk a három pont megszerzésében.”

Az élcsoport: 1. Crvena zvezda 83 pont, 2. Partizan 74, 3. Vojvodina 60, ...5. Topolya 45

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik