Topolya, a házigazdák réme: újabb idegenbeli TSC-siker

Vágólapra másolva!
2022.09.16. 18:55
null
Fotó: Pócs Attila
A lucsáni Mladoszt vendégeként is bizonyította a Topolyai SC, hogy miért tart valamennyi együttes attól a találkozótól, amikor az észak-bácskai együttest fogadja a saját közönsége előtt. A TSC 5–2-re nyert a szerb Szuperliga 12. fordulójában, így a hét idegenbeli mérkőzésén három győzelmet és négy döntetlent jegyzett, ez utóbbiak közé tartozik a Crvena zvezda és a Partizan elleni bravúros pontszerzés is.

SZERB SZUPERLIGA
12. FORDULÓ
Mladoszt–Topolyai SC 2–5 (1–2)
Lucsáni, Mladoszt Stadion. V: A. Zsivkovics
Mladoszt: Szamcsovics – Lekovics (Udovicsics, 60.), Vesznics, F. Babics, N. Csirkovics – Radivojevics (Baha, 60.), N. Jojics – Jesics, Gordics, Mirics – Milan Bojovics. Vezetőedző: Dragisa Zsunics
TSC: V. Ilics – Calusic, Antonics, Sztojics, Cvetkovics – Kuveljics (Tomanovics, 29.), A. Sztojkovics (N. Petrovics, 88.) – Mircsevszki (Miloszavljevics, a szünetben), Djakovac (Spalek, 88.), Sz. Jovanovics (L. Ilics, 71.) – Ratkov. Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Gólszerző: N. Jojics (42.), Gordics (63.), ill. Antonics (13.), Sz. Jovanovics (15.), Djakovac (53., 56. – a másodikat 11-esből), Ratkov (85.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem kellett sokat várni a mérkőzés első góljára: a 13. percben Milos Cvetkovics jobb oldali szöglete után Petar Ratkov lyukat rúgott, de a TSC szemszögéből így lett a legjobb, ugyanis a védők szinte mozdulatlanul nézték, hogy mi fog következni: a labda Goran Antonics elé pattant, aki nem teketóriázott, hanem 12 méterről kapásból a kapu jobb oldalába bombázott.

A hazaiaknak nem sok idejük volt, hogy rendezzék a soraikat a korán kapott gól miatt, a TSC két perccel később már kétgólos előnyre tett szert. A Mladoszt védelme fellazult, Antonics viharzott el a bal szélen, lapos beadásáért Szasa Jovanovics nyúlt vissza, aki 15 méterről egy nem túl erős lövéssel próbálkozott, s úgy tűnt, hogy Szamcsovics szögletre üti majd a labdát, de a kapus olyan szerencsétlenül nyúlt hozzá, hogy az végül a bal alsó sarokban kötött ki – Jovanovics a Crvena zvezda elleni találat után megszerezte második gólját a TSC színeiben.

A kétgólos előny tudatában a vendégek érthető módon visszavettek a tempóból, a Mladoszt pedig úgy tűnt, hogy teljesen veszélytelen, s el is altatták a TSC-t, s a 43. percben Nikola Jojics gyors ellentámadásnál faképnél hagyta Josip Calusicot, majd egy csel után a kapu bal oldalába lőtt, így a vendégek csak egygólos előnnyel mehettek a szünetre.

A második félidő két TSC-góllal kezdett: Ifet Djakovac az 53. percben Szasa Jovanovics lekészítése után lőtt gólt, három perccel később pedig a Jovanovics által kiharcolt tizenegyest értékesítette magabiztosan, a jobb alsóba rúgta a labdát.

A hazaiak nem adták fel, Djordje Gordics 18 méteres lövésével (a labda megpattant Calusicon) ismét két gólra zárkóztak fel, de a 81. percben Petar Ratkov és Arandjel Sztojkovics kényszerítője után előbbi beállította a végeredményt. 2–5

A TSC 23 ponttal a második helyen áll a táblázaton, s a Nemzetek Ligája mérkőzései után a szurdulicai Radnikot fogadja a TSC Arénában.

PERCRŐL PERCRE

90+1. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

88. perc Alekszandar Jesics durva belépője miatt kap sárgát, ő is kihagyja a Mladoszt következő mérkőzését.

88. perc Nemanja Petrovics és Nikolas Spalek
lép pályára a TSC-ben, Arandjel Sztojkovics és Ifet Djakovac helyett.

86. perc
Djakovac lő 17 méterről, Szamcsovics szögletre üti a labdát.

A VAR szerint is gól a gól.

81. PERC NAGYON ELDŐLT, Ratkov teszi sarokkal Sztojkovics elé a labdát, aki balról visszagurít középre, PETAR RATKOV pedig mindenkit megelőzve megszerzi a TSC ötödik gólját. 2–5!

80. perc Cvetkovics jobb oldali szöglete után Tomanovics fejel, Szamcsovics bravúrral üti szögletre a labdát.

79. perc Veszics ad gyengén haza, Ilics majdnem elcsípte, Szamcsovics az utolsó pillanatban megelőzi.

78. perc Petar Ratkov addig vitatkozik a játékezetővel, hogy az sárga lappal jutalmazza.

73. perc
Ilics kerül helyzetbe, de nem tud kapura lőni, helyette visszapasszal próbálkozik, Djakovac kapja a kiugratást, ő kisodródva lő, de csak az oldalhálót találja el.

Fotó: Pócs Attila
Fotó: Pócs Attila



71. perc Az elfáradt Szasa Jovanovics le, Luka Ilics be.

70. perc Milos Cvetkovics szövegel, sárga lap a jutalma, így a következő mérkőzést kénytelen kihagyni.

68. perc Marko Mirics
kap sárga lapot, rálépett Cvetkovics lábára.

68. perc
Teljesen beszorult a TSC.

64. perc
Gordics cselezget a 16-oson belül, majd lövésre szánja el magát, a TSC szerencséjére Antonicsot találja el.

63. PERC HAZAI GÓL, DJORDJE GORDICS lő 18 méterről, Calusicson megpattan a labda, és a kapuban köt ki, Ilicsnek esélye sem volt. 2–4!

56. PERC BENT IS VAN, IFET DJAKOVAC jobbal a jobb alsóba lő. 1–4!

55. perc Jovanovics kap hosszú passzt a 16-osról Sztojkovicstól, de a hazai kapus elhúzza a lábát az ötös jobb sarka előtt, teljesen fölöslegesen. Sárga lap is Zeljko Zamcsovicsnak.

Janko Tumbaszevics tavaly igazolt a TSC-től a Mladoszthoz, de már a Szpartakhoz távozott a 37 éves középpályás.

53. perc Jovanovics két csel után a 16-osról jobbra passzol az őt indító IFET DJAKOVACNAK, aki 14-ről jobbal a bal felsőbe lő. Bevetődött egy védő is, róla ment a labda a kapuba. 1–3!

51. perc Hiába ordít Milan Bojovics, sárga lapot kap műesésért, elesett az ötösön Jojics jobb oldali, jobblábas beadása után, Sztojkovics mellett.

50. perc Jojics megindul a jobb szélen, négy ember közül ballal 17-ről Antonicsba lő.

49. perc Lekovics balról ballal szépen ad be, Bojovics kapura fejelne ötről, de Calusics elfejeli előle a labdát.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Ivan Miloszavljevics
be, Mircsevszki le.

Exek: Milos Cvetkovics és Szasa Jovanovics a nyáron igazolt a Mladoszttól a Topolyához.

E párharc legjobb góllövői
Nenad Lukics 3
Janko Tumbaszevics 3
Milan Bojovics 2
Dejan Milicsevics 2
Dusan Sztoiljkovics 1

Fotó: Pócs Attila
Fotó: Pócs Attila

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Két perc a ráadás.

45. perc Bojovics és Causics lökdösődik egy topolyai szöglet előtt.

42. PERC Jesics lapos indítása után NIKOLA JOJICS szépít, ballal a bal alsóba lő 10-ről, picit jobbról, Calusics és Antonics közül. 1–2!

40. perc Cvetkovics jobb oldali kornerét kifejeli középről Mirics, Sztojanovics visszaemel középre balról, ballal, de Antonics rosszul kezeli le a labdát a 16-oson belül!

Egy kis örökmérleg:
7 találkozó, 2 lucsáni és 4 topolyai sikerrel, 7, ill. 17 rúgott góllal.

37. perc
Babics fejel kapura ötről, de gyengén, balra vetődve fogja a labdát Ilics. Jesics jobb oldali szabadrúgását az ötösön Bojovics fejelte vissza az ötös jobb sarka elől a rutinos védőnek.

33. perc Tomanovics ballal 21-ről, kissé balról gyengén lő kapura, középre is megy a labda... de fogja a kapus.

28. perc Szasa Tomanovics öltözik, csere lesz, le kell támogatni a pályáról Kuveljicset.

24. perc A kivetődő Ilics kapus megrúgásáért sárga lap Marko Miricsnek, aki ráadásul eleve lesről indult. Cvetkovics elngedte, nem figyel, megúszta, Ilicset ápolni kell.

21. perc Vesznics a jobb felső mellé fejeli a labdát egy jobb oldali szöglet után, nyolc méterről, kissé balról.

Antonics: gól és gólpassz negyedóra alatt.

15. PERC ÉS ITT A MÁSODIK, Antonics ad be a bal oldalról laposan, SZASA JOVANOVICS nyúl vissza a labdáért, és 16 méterről ballal egy nem túl erős lövéssel jelentkezik, a vetődő Szamcsovics azonban annyira ügyetlenül ér bele a labdába, hogy az a bal sarokban köt ki. 0–2!

13. PERC ITT A GÓL, GORAN ANTONICS jobbal a jobb sarokba lő félmagasan picit balról, 12 méterről, miután Cvetkovics jobb oldalról jövő, jobblábas szögletét öten is elvétették az ötös előterében. 0–1!

Fotó: Pócs Attila
Fotó: Pócs Attila

13. perc Calusic a saját térfeléről, kissé balról remekül emel Djakovac elé, de rossz a levétel, közbelép az ötös jobb sara előtt Jesics.

8. perc A jobb szélen elfutó Jovanovics jobb oldali beadása után Sztojkovics lő jobbal az ötös bal sarka elől, a Jesicsen felpattanó labdát Babics a léc fölé fejeli, de les.

3. perc Sztojkovics hátul szereli a 16-oson belül most a már-már helyzetbe keveredő Bojovicsot.

2. perc Sztojkovics jobb oldali beadása a kapusé.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek kislibazöld mezben és fehér nadrágban.

„A TSC remekül játszik idegenben, amit az is bizonyít, hogy még egyszer sem veszítettek, amikor vendégként léptek pályára, pedig a Partizan és a Crvena zvezda stadionjában is vendégszerepeltek. Ugyanúgy támadólag lépnek fel, mintha otthon lennének. Nagyon nehéz egy ilyen együttes ellen játszani, amelynek ennyi kiváló labdarúgója van. Mi igyekszünk a játékosokba lelket önteni, s meggyőzni őket, hogy a Partizan elleni mérkőzésen rossz napot fogtak ki” – mondta a Mladoszt edzője, Dragisa Zsunics, talva az előző fordulóban elszenvedett 6–0-s vereségre.



Tizenegy forduló után a TSC húsz ponttal a negyedik helyen áll, míg a kilencpontos Mladoszt a 13. pozíción várja a mai találkozót.

A topolyaiak vezetőedzője hozzátette, mindenki egészséges, kivéve Sztefan Vukicsot, aki a hátsérülése miatt kéthetes kényszerpihenőre vonult. A tréner gratulált Petar Ratkovnak és Veljko Ilicsnek, akik meghívót kaptak a szerb U21-es válogatottba, ami Lazetics szerint nekik és a klubnak is egy hatalmas elismerés.

„Minden csapat célja, hogy a Nemzetek Ligája meccsei előtt begyűjtse a három pontot, és minél jobb hangulatban vonuljon el a kéthetes szünetre. Éppen ezért fontos számunkra a Mladoszt elleni meccs, amelyet a liga versenyfelelősének döntése értelmében egy nappal a tervezett időpont előtt rendeznek meg. Ez egy kicsit megzavart bennünket, de a Mladoszt is hasonló cipőben jár” – mondta Zsarko Lazetics.

A hat forduló óta veretlen Topolyai SC ma 19 órakor Lucsániban a Mladoszt együttese ellen lép pályára a szerb Szuperliga 12. fordulójában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MLADOSZT–TSC MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik