Szerb Szuperliga: a Topolya sorozatban ötödször nyert

Vágólapra másolva!
2022.10.14. 20:54
null
A kékben játszó TSC már az első félidőben megszerezte a vezetést (Fotó: FK TSC)
Megszerezte kilencedik – sorozatban ötödik – győzelmét a Topolyai SC a szerb Szuperligában, a 15. fordulóban a TSC Arénában 3–0-ra nyert a Vozsdovac ellen.

SZERB SZUPERLIGA
15. FORDULÓ

Topolyai SC–Vozsdovac 3–0 (1–0)
Topolya,
TSC Aréna. V: M. Mitics
TSC:
V. Ilics – Calusic, Petrovics, Antonics, Miloszavljevics (Sztanojev, 73.) – L. Ilics (Vukics, 82.), Sztojics – Jovanovics (Spalek, 87.), Djakovac, Cvetkovics – Ratkov (Mircseszki, 73.). Vezetőedző: Zsarko Lazetics
Vozsdovac: Krunics – Hajdin, Milovics, Damjanovics, Markovics – Purtics, Sentoku (Mijalovics, a szünetben), Neskovics (Djordjevics, 65.) – Pantovics, Burmaz (Teodorovics, 70.), Vujanovics (Novakovics, 70.). Vezetőedző: Nikola Puacsa
Gólszerző: L. Ilics (39.), Mircsevszki (80.), Djakovac (88.)
Kiállítva: Damjanovics (63.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Végigtámadta az első félidőt a Topolya, s csak idő kérdése volt, hogy Zsarko Lazetics együttese mikor szerzi meg a vezetést a Vozsdovac elleni hazai bajnokin.

Ezt először Petar Ratkov tehette volna meg a 18. percben, de két méterről, senkitől sem zavartatva nem találta el a labdát. Az első félóra végén előbb Luka Ilics, majd az előrehúzódó Goran Antonics került helyzetbe, de a befejezés mindkétszer hagyott kivetnivalót maga után. A gólcsend a 38. percben tört meg, amikor a hazaiak egy pazar akció végén megszerezték a vezetést. Egy labdaszerzés után négy a három ellen támadhatott a TSC, s Luka Ilics a támadást szépen követő Nemanja Petroviccsal kényszerítőzött, majd tíz méterről ballal védhetetlenül lőtt a kapuba.

Az amúgy is a védekezéssel törődő vendégek a 63. percben teljesen visszavonultak a saját térfelükre, miután Filip Djordjevics nyújtott lábbal csúszott rá a gólszerző Luka Ilicsre, amiért piros lapot kapott. A hátralevő félórában a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket és alakították ki a helyzeteket, s a 80. percben Ifet Djakovac középre adását Martin Mircsevszki gurította közelről a kapuba.

A végeredményt Djakovac állította be a 88. percben egy irtózatosan nagy góllal, amit 25 méterről lőtt. 3–0

A TSC tizenöt forduló után pontszámban beérte az első helyen álló Crvena zvezdát, amely három mérkőzéssel kevesebbet játszott. Zsarko Lazetics együttese a következő fordulóban a harmadik helyen álló Csukaricskit fogadja a TSC Arénában, de előtte a hét közepén még vár rá egy mérkőzés a Szerb Kupában, amikor a Loznicához látogat.

A Szuperliga állása – élcsoport: 1. Crvena zvezda 32 pont (37–5, 12 mérkőzés), 2. TSC 32 (26–8, 15), 3. Csukaricski 29 (28–12, 13), 4. Partizan 27 (31–7, 12)

PERCRŐL PERCRE

91. perc. VÉGE A MECCSNEK. Sorozaban ötödször győzött a bajnokságban TSC.

88. perc. ÚJABB HAZAI GÓL. Mircsevszki gurította középre a szögletet, s Djakovac 25 méterről, szemben a kapuval jobb külsővel irtózatosan nagy gólt lőt a bal felsőbe. 3–0

87. perc. Szasa Jovanovics megy le, a helyére Nikolas Spalek állt be.

84. perc. NEM SOKON MÚLT. Vukics 18 méteres lövése megpattan egy védőn, majdnem beesik a labda a kapuba, de a vendégek kapusa szögletre ment.

82. perc. Luka Ilics le, a sérülésből felépült Sztefan Vukics jön a helyére

80. perc. KÉT GÓLLAL VEZET A TOPOLYA! Jovanovics ugratta ki a bal oldalon Djakovacot, aki a nemrég beállt Mircsevszkihez passzolt, az északmacedón légiós pedig két méterről az üres kapuba lő. 2–0

77. perc. Ilics veszi le gyönyörűen a labdát, egy méterrel azonban célt téveszt a lövésénél.

74. perc. Veljko Ilics kiejtett egy beívelést, Teodorovics a felső lécet találja el, de lesen volt, ha belövi, akkor se gól.

73. perc. Petar Ratkov jön le, helyére Martin Mircsevszki áll be, Ivan Miloszavljevics is lemegy, Jug Sztanojev a páláyn.

70. perc. Danilo Teodorovics be, Boriszav Burmaz le, Niksa Vujanovics helyett Martin Novakovics áll be a vendégeknél.

68. perc. TSC-HELYZET. Ilics ível előre, Ratkov fejel, de kapu mellé

65. perc. Csere. Mateja Djordjevics be, Mihajlo Neskovics le a vendégeknél.

65. perc. Niksa Vujanovics reklamálásért kap sárga lapot, és azért is azért is, mert a partjelző felé rúgott mérgében.

60-63. perc VISSZANÉZÉS UTÁN KIÁLLÍTÁ A VENDÉGEKNÉL IS. Filip Damjanovics akadályozott meg egy hazai ellentámadást, nyújtott lábbal szállt bele Luka Ilicsbe, sárga lapot kapott érte˜ – elsőre. A játékvezető ugyanis megnézte még egyszer az esetet, és másodjára már piros lapot mutatott fel Damjanovicsnak. Tíz emberrel folytatja a Vozsdovac, Damjanovics szó nélkül vette tudomásul a döntést.

59. perc. Szögletet harcolnak ki a vendégek, Purtics beadását kifejelik a védők.

Kicsit visszavett a TSC az első félidőben tapasztalt tempóból, de így is többnyire a vendégek térfelén pattog a labda.

ELKEZDŐDÖTT A 2. FÉLIDŐ.

Sentoku helyett Mijalovics áll be a szünetben.

46. perc. Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek.

39. perc. VEZET A TSC! Pazar akciót vitt végig a TSC, Luka Ilics a 16-os vonalánál a balról érkező Nemanja Petrovicssal kényszerítőzik, és tíz méterről a kapu jobb oldalába bombáz. 1–0

36. perc. NAGY LEHETŐSÉG. Djakovac lő 16 méterről, Antonics próbál sarokkal gólt szerezni hat méterről, de rosszul ér a labdába, így oda helyzet.

34. perc. ÚJABB HAZAI LÖVŐHELYZET. Két vendégvédő is elcsúszik a tizenhatosban, Jovanovics azonnal Luka Ilicshez passzol, aki 17 méterről csúnyán fölé lő

A Vozsodvac egyik mérkőzésén sem lőtt gólt az idényben az első félórában - ez a sorozat most sem szakadt meg.

32. perc. Pantovics szögletre ment a jobb oldalon érkező Miloszavljevics elöl

Felborul a pálya, tíz emberrel védekeznek a vendégek, teljesen beszorítja ellenfelét a TSC.

23. perc. HOL A LABDA 2. RÉSZ. Megint Ratkov kerül helyzetbe, tíz méterről lőne, de most sem találja el a labdát, így kirúgás lesz a lehetőségből

18. perc. HOL A LABDA? Szasa Jovanovics lő keresztbe a kapu előtt, Ratkov üresen állt két méterre a kapuval szemben, de nem találja el a labdát.

16. perc. Djakovac kap remek kiugratást, elpöckölte a labdát a kapus mellett, majd elesett, de a játékvezető szerint semmi nem történt, nem is nézte vissza az esetet

9. perc. HATALMAS HELYZET MARADT KI. Luka Ilics ívelt fel egy szabadrúgást, a kapu előtti kavarodás során Calusic lő hat méterről, de Milovics blokkol.

4. perc. A TSC kapusa, Veljko Ilics pontatlanul passzol hátul, de megússza a hazai csapat, a szöglet után felszabadítanak a védők.

2. perc. Szasa Jovanovics
lő 11 méterről, de a védők blokkolják a lövést.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS. A vendégek kezdtek.

Kékben a TSC (Fotó: FK TSC)
Kékben a TSC (Fotó: FK TSC)

ELŐZMÉNYEK

Olyan ellenfél vár a Topolyai Sport Clubra, amelyik az európai kupaszereplést tűzte ki célul: a belgrádi Vozsdovac együttese az előző idényben a topolyaiakkal együtt harcban volt a negyedik, nemzetközi kupaindulást jelentő helyért, de végül a nisi Radnicski lett a hármas versenyfutás győztese.

A TSC Arénában rendezett mérkőzés kiemelten fontos a hazai csapatnak, ugyanis győzelme azt jelentené, hogy hatról kilencpontosra növeli a két csapat közti különbséget. Emellett, ha a többi mérkőzésen érvényesül a papírforma, tehát a Partizan legyőzi a Csukaricskit, a Crvena zvezda megveri a nisi Radnicskit, a Vojvodina nyer, netán döntetlent játszik a Novi Pazar vendégeként, akkor az élcsoport szó szerint kettészakad, s a Crvena zvezda, a TSC, a Partizan és a Csukaricski előnye jelentős lesz az üldözőkkel szemben.

„A Vozsdovac legyőzése nem könnyű feladat” – mondta Zsarko Lazetics. A TSC vezetőedzője szerint a belgrádi együttes védelme igen stabil és jól szervezett, a topolyaiaknak viszont hosszú a kispadjuk, amit az idény során többször is kamatoztattak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik