K. T. I. 2021.03.08 20:02 Frissítve: 2021.03.08 20:37

Svédország: hivatalos „a liga történetének legnagyobb igazolása”

Visszatért Európába Marek Hamsík. A Napoli korábbi klasszis középpályása a kínai élvonalat háta mögött hagyva a svéd bajnokságban aranyra hajtó IFK Göteborg labdarúgója lett. A csapat bejelentése szerint a 126-szoros szlovák válogatott labdarúgó megállapodása egyelőre 2021 augusztusáig szól.

Hamsík a Göteborg új igazolása (Fotó: ifkgoteborg.se)

 

„Itt a svéd transzferbomba, amelynek nagy visszhangja lehet a futballvilágban. A szlovák világsztár, a Napoli korábbi csapatkapitánya, a 33 éves Marek Hamsík az IFK Göteborgba szerződhet” – fogalmazott hétvégén a SportExpressen, amely az Allsvenskan, azaz a svéd élvonal történetének legnagyobb igazolásaként emlegette Hamsík lehetséges érkezését. 

Az értesülésekből hétfőn hivatalos bejelentés lett: a szlovák labdarúgó a kínai Talien Prót háta mögött hagyó Hamsík aláírta szerződését a Göteborggal. 

A Napoliban korábban 408 bajnokin 100 gólt szerző labdarúgót állítólag az Európa-bajnoki részvétel motiválta a váltásban. Mint korábban a Nemzeti Sporton mi is írtuk: a koronavírus miatti utazási korlátozások Kínából ezt jelentősen megnehezíthetnék, ráadásul az ottani bajnokságban a tervek szerint az Eb alatt sem lesz szünet. Viszont a legtöbb országban nem volt már átigazolási időszak (ez azért fontos, mert hiába bontott volna most szerződést Kínában, a legtöbb kérőnél nem léphetett volna pályára egészen nyárig). Így került képbe Svédország, ahol csak áprilisban rajtol az új idény, illetve a Göteborg, amely nem titkoltan bajnoki címre tör a ligában. 

„Mindenki tudja, rövid távú szerződéssel vagyok itt, de ígérem, mindent megteszek azért, hogy segítsek a a csapatnak sikereket elérni. Egész testemet, lelkemet beleteszem most ebbe a klubba” – idézte Hamsíkot a klub hivatalos honlapja. 

2021.04.11 23:36:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Tagadhatatlan, hogy az amerikai ligák működési modelljében van valami megnyerő, ami kielégíti a szurkolók igazságosság és egyenlőség utáni vágyát. Kérdés, hogy a labdarúgásban, az esetlegesen bevezetendő szupersorozatban ez működhetne-e ugyanígy.

2021.04.11 12:23:30

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Holman Dávid góljával vezetett először a Slovan, a DAC kétszer is egyenlíteni tudott.

2021.04.11 14:34:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Csak döntetlent játszott az Eszék Kaproncán, Gyurcsót nem nevezték, Kleinheisler nagyszerű gólt szerzett.

2021.04.10 18:03:34

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Elhozott egy pontot a TSC a tabella harmadik helyén álló Csukaricski otthonából, és még gólt sem kellett lőnie ehhez.

2021.04.10 17:35:38

Minden más foci B. M., H. Á.

A Sepsi OSK a listavezető FCSB ellen az első félidőben hátrányba került, a másodikban kiegyenlített, megint iksz lett a vége.