CS. B., P. K. 2021.03.06 11:46 Frissítve: 2021.03.06 12:02

Svédország: „Hamsík lehet a liga történetének legnagyobb igazolása”

Egybehangzó svéd és olasz sajtóértesülések szerint a svéd labdarúgó-élvonal, az Allsvenskan áprilisi rajtja előtt a bajnoki címre törő IFK Göteborg szerződtetheti a kínai Talien Prótól elvágyódó, 33 éves, 126-szoros szlovák válogatott Marek Hamsíkot.

Marek Hamsík azért szerződhet Svédországba, hogy szerepelhessen a szlovák válogatottal a nyári Eb-n, és addig is játékban legyen (Fotó: AFP, archív)

 

Az Allsvenskan történetének legnagyobb igazolása lehet Marek Hamsík, aki több mint négyszáz Serie A-mérkőzéssel a háta mögött szerződhet az IFK Göteborgba – írja a SportExpressen

„Itt a svéd transzferbomba, amelynek nagy visszhangja lehet a futballvilágban. A szlovák világsztár, a Napoli korábbi csapatkapitánya, a 33 éves Marek Hamsík az IFK Göteborgba szerződhet” – fogalmaz a svéd lap, amely szerint szóban már meg is állapodott a klub és a támadó középpályás, aki hamarosan Svédországba érkezhet, hogy személyesen is tárgyaljon.

Hamsíkkal kapcsolatban nemrég több külföldi forrás is arról számolt be, hogy szerződést bont kínai együttesével, a Talien Próval (melynek spanyol vezetőedzője, Rafael Benítez már januárban távozott) – december 31-ig szólna a megállapodása –, és a pozsonyi Slovanhoz igazol. Ebben az ügyben azonban nem született végül egyezség, és az sem világos, Hamsík valóban szakított-e már a kínaiakkal, mert a klub erről nem számolt be.

A SportExpressen szerint Hamsíknak azért fontos a váltás, mert mindenképp szeretne pályára lépni a szlovák válogatottban a nyári Európa-bajnokságon (a szlovákok éppen a svédekkel, illetve a lengyelekkel és a spanyolokkal kerültek egy csoportba). Ám a koronavírus miatti utazási korlátozások Kínából ezt jelentősen megnehezíthetnék, ráadásul az ottani bajnokságban a tervek szerint az Eb alatt sem lesz szünet. Viszont a legtöbb országban nincs átigazolási időszak (ez azért fontos, mert hiába bont most szerződést Kínában, akkor is csak olyan helyre mehet, ahol a bontás pillanatában még nyitva van a piac). Ezért is jöhet képbe Svédország, ahol csak áprilisban rajtol az új idény, illetve a Göteborg, amely nem titkoltan bajnoki címre tör, a hírek szerint két svéd válogatott kiszemeltje is van: Marcus Berg (FK Krasznodar) és Oscar Wendt (Mönchengladbach).

Az átigazolási ügyekben jól értesültnek számító két olasz újságíró, Fabrizio Romano és Gianluca Di Marzio is arról számoltak be a közösségi felületeiken, hogy Hamsík az IFK Göteborghoz kerülhet.

 

2021.11.27 14:03:07

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A dunaszerdahelyi csapat a győzelmével közelebb kapaszkodott a dobogóhoz.

2021.11.26 18:20:04

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

1998-ban hazai közönség előtt vezette világbajnoki címig a francia labdarúgó-válogatottat.

2021.11.26 23:00:02

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. A korábbi válogatott csatár profi karrierje során egy-egy mérkőzésen a védők darálójában teljesített kocogva, sprintelve, felugorva, megindulva körülbelül hét kilométert (feltéve, hogy végig a pályán volt), s ha ezt az adatot vesszük alapul, akkor az Athén–Spárta–Athén futása során zsinórban hetven egykori meccspenzumát tudta le 95 óra leforgása alatt.

2021.11.26 20:36:05

Minden más foci CS. B.

Dróth Zoltán a kispadon kezdett, de a 29. percben azért vállalt egy gólt.

2021.11.26 14:51:20

Minden más foci CS. M.

Kleinheisler László kezdett, csapata a 88. percben fordított, majd a hosszabbításban is betalált.