CS. B., P. K. 2021.03.06 11:46 Frissítve: 2021.03.06 12:02

Svédország: „Hamsík lehet a liga történetének legnagyobb igazolása”

Egybehangzó svéd és olasz sajtóértesülések szerint a svéd labdarúgó-élvonal, az Allsvenskan áprilisi rajtja előtt a bajnoki címre törő IFK Göteborg szerződtetheti a kínai Talien Prótól elvágyódó, 33 éves, 126-szoros szlovák válogatott Marek Hamsíkot.

Marek Hamsík azért szerződhet Svédországba, hogy szerepelhessen a szlovák válogatottal a nyári Eb-n, és addig is játékban legyen (Fotó: AFP, archív)

 

Az Allsvenskan történetének legnagyobb igazolása lehet Marek Hamsík, aki több mint négyszáz Serie A-mérkőzéssel a háta mögött szerződhet az IFK Göteborgba – írja a SportExpressen

„Itt a svéd transzferbomba, amelynek nagy visszhangja lehet a futballvilágban. A szlovák világsztár, a Napoli korábbi csapatkapitánya, a 33 éves Marek Hamsík az IFK Göteborgba szerződhet” – fogalmaz a svéd lap, amely szerint szóban már meg is állapodott a klub és a támadó középpályás, aki hamarosan Svédországba érkezhet, hogy személyesen is tárgyaljon.

Hamsíkkal kapcsolatban nemrég több külföldi forrás is arról számolt be, hogy szerződést bont kínai együttesével, a Talien Próval (melynek spanyol vezetőedzője, Rafael Benítez már januárban távozott) – december 31-ig szólna a megállapodása –, és a pozsonyi Slovanhoz igazol. Ebben az ügyben azonban nem született végül egyezség, és az sem világos, Hamsík valóban szakított-e már a kínaiakkal, mert a klub erről nem számolt be.

A SportExpressen szerint Hamsíknak azért fontos a váltás, mert mindenképp szeretne pályára lépni a szlovák válogatottban a nyári Európa-bajnokságon (a szlovákok éppen a svédekkel, illetve a lengyelekkel és a spanyolokkal kerültek egy csoportba). Ám a koronavírus miatti utazási korlátozások Kínából ezt jelentősen megnehezíthetnék, ráadásul az ottani bajnokságban a tervek szerint az Eb alatt sem lesz szünet. Viszont a legtöbb országban nincs átigazolási időszak (ez azért fontos, mert hiába bont most szerződést Kínában, akkor is csak olyan helyre mehet, ahol a bontás pillanatában még nyitva van a piac). Ezért is jöhet képbe Svédország, ahol csak áprilisban rajtol az új idény, illetve a Göteborg, amely nem titkoltan bajnoki címre tör, a hírek szerint két svéd válogatott kiszemeltje is van: Marcus Berg (FK Krasznodar) és Oscar Wendt (Mönchengladbach).

Az átigazolási ügyekben jól értesültnek számító két olasz újságíró, Fabrizio Romano és Gianluca Di Marzio is arról számoltak be a közösségi felületeiken, hogy Hamsík az IFK Göteborghoz kerülhet.

 

2021.04.11 23:36:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Tagadhatatlan, hogy az amerikai ligák működési modelljében van valami megnyerő, ami kielégíti a szurkolók igazságosság és egyenlőség utáni vágyát. Kérdés, hogy a labdarúgásban, az esetlegesen bevezetendő szupersorozatban ez működhetne-e ugyanígy.

2021.04.11 12:23:30

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Holman Dávid góljával vezetett először a Slovan, a DAC kétszer is egyenlíteni tudott.

2021.04.11 14:34:51

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Csak döntetlent játszott az Eszék Kaproncán, Gyurcsót nem nevezték, Kleinheisler nagyszerű gólt szerzett.

2021.04.10 18:03:34

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Elhozott egy pontot a TSC a tabella harmadik helyén álló Csukaricski otthonából, és még gólt sem kellett lőnie ehhez.

2021.04.10 17:35:38

Minden más foci B. M., H. Á.

A Sepsi OSK a listavezető FCSB ellen az első félidőben hátrányba került, a másodikban kiegyenlített, megint iksz lett a vége.